Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vlasotince

 • Vučić-i-Šprajcer-2,-foto-B.A

  Vučić otvorio novi pogon fabrike “Gruner” u Vlasotincu

  Nemačka kompanija „Gruner“ u novom proizvodnom pogonu u Vlasotincu zapošljava 50 radnika, a prema najavama rukovodstva, do 2020. godine planira se otvaranje još 50 novih radnih mesta.

  (5) detaljnije
 • Šurdina ku

  Berberin iz Vlasotinca inspiracija za lik Šurde

  Terasu hotela “Grozd” sa koje se čula pesma “A sad adio”, kuću okićenu lozom u centru grada koja je bila Šurdin dom, kaldrmu i panoramu Vlasotinca - sve je to publika zahvaljujući Siniši Paviću mogla da vidi u seriji “Vruć vetar” koja je snimana i u ovom kraju pre skoro 40 godina.

  detaljnije
 • prihvatiliste

  Vlasotince i Bojnik dobili prihvatilište za pse

  Na površini od 400 kvadrata u Vlasotincu izgrađeno je prihvatilište za napuštene životinje, u koje će se pretežno dovoditi psi lutalice, a ovaj objekat može da primi 100 životinja. Predsednik Opštine Vlasotince Zoran Todorović, rekao je da se nada da će prihvatlište, izgrađeno uz podršku EU i Vlade Švajcarske, smanjiti broj životinja na ulicama i broj ujeda pasa.

  (2) detaljnije
 • Dragiša Cvetković i Vlada Ilić

  Vlasotinčanin kao gradonačelnik modernizovao Beograd

  Tek u poslednje vreme o Vladi Iliću više se saznaje u njegovom rodnom Vlasotincu, odakle se kao momak zaputio u Beograd i postao prvi "moderni" gradonačelnik srpske prestonice. Izgradio je mostove, fabrike, škole i bolnice, osnovao Zoološki vrt, a kum mu je bio kralj Aleksandar Karađorđević.

  (3) detaljnije
 • Ulica Save Kovačevića Vlasotince

  U oktobru se završava rekonstrukcija jedne od najprometnijih vlasotinačkih ulica

  Uskoro će Ulica Save Kovačevića dobiti novi asfalt, navode iz vlasotinačke Opštine. Osim kolovoza, biće rekonstruisani i trotoari i vodovodna mreža, a ovi radovi koštaju 18 miliona dinara i finansiraju se iz opštinskog budžeta.

  (1) detaljnije
 • Spomenik Vladi Iliću

  U Vlasotincu predavanje o Vladi Iliću - prvom modernom gradonačelniku Beograda

  Povodom 135 godina od rođenja Vlade Ilića, profesor Saša Stanković održaće predavanje o ovom političaru koji je rođen u Vlasotincu.

  detaljnije
 • Vlasotinčanin Nebojša Ilić dobio specijalno priznanje

  Vlasotinčanin nagrađen za najbolji scenario na festivalu u Sarajevu

  Scenario za igrano-dokumentarni film o dečaku koji je sa svojim ocem sa samo godinu dana počeo da pliva za Bogojavljenski krst u Vlasotincu, a za koji je zaslužan autor Nebojša Ilić, dobio je specijalno priznanje na “Viva film” festivalu u Sarajevu.

  detaljnije
 • balkan-reli

  Bajkeri tradicionalno svratili u Vlasotince

  Kolonu učesnika ovogodišnjeg Balkan relija, koja se šestog dana putovanja zaustavila u Vlasotincu, dočekalo je mnoštvo znatiželjnih građana. Motociklisti će, prema rečima organizatora, za 10 dana preći rutu od 5.000 km i proći kroz 9 država Balkana.

  detaljnije
 • vlasotince

  Vlasotince na ruti Balkan relija

  Učesnici bajkerske ture “Balkan reli 7”, proći će 6. septembra i kroz Vlasotince. U ovaj grad doći će 23 motociklista, čiji je defile kroz grad, prema najavama organizatora, planiran za 18 sati.

  detaljnije
 • skola-boljare

  Renovirana škola u Boljaru

  Novu školsku godinu, učenici četvororazredne škole u Boljaru kraj Vlasotinca, počeće u renoviranoj zgradi škole. Škola je dobila novu krovnu konstrukciju, nove podove, urađena je stolarija i fasada, ugrađena je nova kotlarnica i sanitarni čvor.

  detaljnije
 • grafiti SNS Vlasotince foto OO SNS Vlaotince

  Uvredljivi grafiti na kancelariji SNS-a u Vlasotincu

  Prostorije vlasotinačkih naprednjaka osvanule su jutros sa uvredljivim grafitima na zidovima. Iz Opštinskog odbora SNS kažu da su slučaj prijavili policiji, ali i da je ovakav vid izražavanja drugačijeg stava neprihvatljiv.

  (4) detaljnije
 • balkanika-vlasotince-foto-publika

  Koncertom “Balkanike” završen 32. “Vinski bal”

  Drugi dan “Vinskog bala” u Vlasotincu bio je rezervisan za proivođače vina, koji su svoje proizvode predstavili u hotelu “Novi Zemun”. Pored domaćih vinara, svoje proizvode predstavili su i Mađari. Posle izbora Boginje vina i takmičenja u brzom ispijanju špricera na binu je izašao Sanja Ilić sa svojom “Balkanikom” i za sve okupljene svirao dva sata.

  detaljnije
 • vino-vlasotince-foto-publika

  Na “Vinskom balu” izabrani najbolje vino i vinogradar, svirao i Dinkić

  Vlasotince je ovih dana u znaku vina, jer se u ovom mestu na jugu Srbije održava “Vinski bal”. Prve večeri za najboljeg vinogradara izabran je Petar Pešić. Najbolje vrhunsko belo vino pravi Milutin Cakić, a crveno Zoran Popović. Na kraju večeri na binu su izašli “Piloti” i za okupljene svirali više od 2 sata, dok im se u jednom trenutku na bini pridružio i bivši ministar finansija Mlađan Dinkić.

  (4) detaljnije
 • vinski bal

  Pripremom “Vlasinskog kotlića” počinje “Vinski bal”

  Ovogodišnji “Vinski bal” koji se u Vlasotincu bez prekida održava već 23 godine, počinje u petak, 25. avgusta pripremom “Vlasinskog kotlića”. Pored izbora najboljih vina i vinogradara, takmičenja u brzom ispijanju vina i plivanja za “Vinsko burence”, posetioci će moći da uživaju i u muzici, na koncertima “Pilota” i “Balkanike”.

  detaljnije
 • 1 Balkanika koncert foto Aleksandar Kostic

  "Piloti” i "Balkanika” nastupaju u Vlasotincu

  Obožavaoci pop-rok i muzike sa etno elementima, moći će da uživaju na koncertima koji će se održati 25. i 26. avgusta u Vlasotincu, u okviru manifestacije “Vinski bal”. Pored koncerata Kikija Lesandrića i “Pilota” i Sanje Ilića i “Balkanike”, posetioci će moći da probaju najbolja vina iz ovog kraja.

  detaljnije
 • Ajvar

  Takmičenje za majstore ajvara u Vlasotincu

  Vlasotinčani koji smatraju da su vešti u pripremi ajvara, mogu svoje kulinarsko umeće da pokažu na manifestaciji "Izađi mi na teglu", koja će se održati 25. avgusta na platou ispred zgrade Opštine. Manifestacija počinje u 11 sati.

  (2) detaljnije
 • posao projekat foto aleksandar kostic

  Šansa za nezaposlene Vlasotinčane

  Mladi nezaposleni Vlasotinčani moći će u četvrtak, 17. avgusta od 10 sati u sali biblioteke da se informišu o projektu “Budi drugačiji 2” koji kroz model preduzetničkog zapošljavanja “Aktivator” pruža šansu mladima za sopstveni biznis kroz preduzetničke obuke i stručnu praksu.

  detaljnije
 • Smeće donose "komšije"

  U Vlasotincu redovnije odvoženje smeća kad se poprave kamioni

  Zbog starosti kamiona za smeće, oni se često kvare, pa se smeće u Vlasotincu neredovno odvozi, rekao je direktor JP "Komunalac". On se zbog toga izvinio građanima i obećao da će od naredne godine više para da se ulaže za smećare.

  detaljnije
 • vlasotince

  Izložba fotografija o istoriji plivanja u Vlasotincu

  Kako se razvijalo plivanje u varošici na Vlasini, svi zainteresovani građani mogu saznati kroz izložbu fotografija i zapisa “Istorijat plivanja u Vlasotincu - od banjanje do sporta”, koja će biti otvorena u četvrtak 10. avgusta u 20 sati.

  detaljnije
 • uspesni leskovcani balkan extreme foto BK Dubocica

  Leskovčani osvojili 3 medalje na biciklističkom maratonu

  Na biciklističkom "Balkan Extreme" maratonu proteklog vikenda u Vlasotincu dvojica takmičara leskovačkog kluba Dubočica postigli su odlične rezultate osvojivši zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju među brojnim takmičarima iz Srbije i zemalja regiona.

  detaljnije