Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vlasotince

 • 1 Balkanika koncert foto Aleksandar Kostic

  "Piloti” i "Balkanika” nastupaju u Vlasotincu

  Obožavaoci pop-rok i muzike sa etno elementima, moći će da uživaju na koncertima koji će se održati 25. i 26. avgusta u Vlasotincu, u okviru manifestacije “Vinski bal”. Pored koncerata Kikija Lesandrića i “Pilota” i Sanje Ilića i “Balkanike”, posetioci će moći da probaju najbolja vina iz ovog kraja.

  detaljnije
 • Ajvar

  Takmičenje za majstore ajvara u Vlasotincu

  Vlasotinčani koji smatraju da su vešti u pripremi ajvara, mogu svoje kulinarsko umeće da pokažu na manifestaciji "Izađi mi na teglu", koja će se održati 25. avgusta na platou ispred zgrade Opštine. Manifestacija počinje u 11 sati.

  (2) detaljnije
 • posao projekat foto aleksandar kostic

  Šansa za nezaposlene Vlasotinčane

  Mladi nezaposleni Vlasotinčani moći će u četvrtak, 17. avgusta od 10 sati u sali biblioteke da se informišu o projektu “Budi drugačiji 2” koji kroz model preduzetničkog zapošljavanja “Aktivator” pruža šansu mladima za sopstveni biznis kroz preduzetničke obuke i stručnu praksu.

  detaljnije
 • Smeće donose "komšije"

  U Vlasotincu redovnije odvoženje smeća kad se poprave kamioni

  Zbog starosti kamiona za smeće, oni se često kvare, pa se smeće u Vlasotincu neredovno odvozi, rekao je direktor JP "Komunalac". On se zbog toga izvinio građanima i obećao da će od naredne godine više para da se ulaže za smećare.

  detaljnije
 • vlasotince

  Izložba fotografija o istoriji plivanja u Vlasotincu

  Kako se razvijalo plivanje u varošici na Vlasini, svi zainteresovani građani mogu saznati kroz izložbu fotografija i zapisa “Istorijat plivanja u Vlasotincu - od banjanje do sporta”, koja će biti otvorena u četvrtak 10. avgusta u 20 sati.

  detaljnije
 • uspesni leskovcani balkan extreme foto BK Dubocica

  Leskovčani osvojili 3 medalje na biciklističkom maratonu

  Na biciklističkom "Balkan Extreme" maratonu proteklog vikenda u Vlasotincu dvojica takmičara leskovačkog kluba Dubočica postigli su odlične rezultate osvojivši zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju među brojnim takmičarima iz Srbije i zemalja regiona.

  detaljnije
 • Balkan extreme foto Milan Nesic

  U nedelju biciklistički maraton od Vlasotinca do Vlasinskog jezera

  Profesionalci i rekreativci u biciklizmu moći će u nedelju, 6. avgusta da se oprobaju na jednoj od 3 staze brdske biciklističke trke “Balkan extreme” koja će se voziti između Vlasotinca i Vlasinskog jezera. Start trke je u 10 sati ispred hotela “Grozd” u Vlasotincu.

  detaljnije
 • Pas lutalica

  Otvaranje prihvatilišta za pse u Vlasotincu najavljeno za avgust

  Prihvatilište za pse koje može da primi 80 do 100 lutalica, uskoro bi trebalo da počne da radi nadomak Vlasotinca. Trenutno se, kako kažu nadležni, oprema objekat, a ljudi koji će biti angažovani na poslovima zbrinjavanja životinja su prošli obuku kako da postupaju sa njima.

  detaljnije
 • Muzičar svira gitaru

  “Direktori” među bendovima koji sviraju na festivalu u Ladovici

  Tradicionalni Pivski festival nadomak Vlasotinca i ove godine okuplja poznate pank i rok bendove iz svih krajeva Srbije. Među izvođačima na festivalu koji se održava u Ladovici za vikend, do 28. do 30. jula su “Direktori”, domaći “Cepeni ćunci”, Zaječarci “H. C. Z” i mnogi drugi bendovi.

  detaljnije
 • Dom zdravlja Vlasotince

  Završena rekonstrukcija vlasotinačkog Doma zdravlja

  Zgrada Doma zdravlja u Vlasotincu potpuno je obnovljena, a ovi radovi koštali su skoro 23 miliona dinara, izdvojenih iz državne kase.

  detaljnije
 • Izložba gljiva

  I Grci brali gljive na Vlasini

  „Dane gljive“ koji su održani na Vlasinskom jezeru, organizatori su završili izložbom na kojoj je bilo 60 vrsti gljiva. Na prvoj manifestaciji ove vrste u ovom kraju, kažu iz Udruženja „Eko Vlasina“, učestvovali su i članovi grčkog Mikološkog saveza.

  detaljnije
 • Vlasotinčanin u Skupštini Koridora Srbije

  Zamenik predsednika Opštine Vlasotince Boško Stančić imenovan je za jednog od petoro predstavnika Vlade Srbije u Skupštini preduzeća “Koridori Srbije” čiji je Vlada osnivač.

  (1) detaljnije
 • Folklor igra

  Večeras folklor u okviru vlasotinačkog "Leta"

  Četvoronedeljna manifestacija "Leto" u Vlasotincu, kako najavljuju, nastavlja se večeras od 20:30 na platou ispred Opštine, gde će biti održano veče folklora.Nastupaju kulturno-umetnička društva "Bratstvo", "Crnilović" i "Sveta Trojica".

  detaljnije
 • subvencije vocarima foto opstina vlasotince

  Subvencije vlasotinačkim voćarima i vinogradarima

  Subvencije iz lokalnog budžeta za razvoj voćarstva i vinogradarstva u ukupnom iznosu od 5,5 miliona dinara dobilo je 119 poljoprivrednika iz Vlasotinca. Do kraja meseca traju i prijave za besplatnu hemijsku analizu zemljišta.

  detaljnije
 • Biciklisti Budi brza od kancera

  Biciklistička akcija “Budi brža od kancera” prolazi kroz jug Srbije

  Po ugledu na evropsku akciju “Vožnja za žene”, koja ima cilj da skrene pažnju na problem obolevanja ženskih reproduktivnih organa od raka, slična aktivnost organizovana je i u Srbiji. Tako su ovog vikenda biciklisti-rekreativci iz Jagodine krenuli na jug, a plan je da za 8 dana pređu 600 km i na tom putu obiđu veće gradove u ovom delu zemlje.

  (1) detaljnije
 • Bogoljub Mitic Djosa foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI

  Preminuo glumac Bogoljub Mitić Đoša

  Poznati srpski glumac i humorista iz Vlasotinca, član leskovačkog Narodnog pozorišta, preminuo je iznenada u svojoj 49. godini u Beogradu.

  (2) detaljnije
 • Knjiga govori o Vladi Ili

  U Vlasotincu promocija knjige o prvom modernom gradonačelniku Beograda

  Od 1935. do 1939. godine je gradonačelnik Beograda bio čuveni industrijalac Vlada Ilić iz Vlasotinca. Neki od kapitalnih projekata nastali su za vreme njegovog mandata. O tome je pisao profesor Saša Stanković, a promocija njegove knjige biće održana 15. juna od 20 sati, u Galeriji Kulturnog centra na keju u Vlasotincu.

  detaljnije
 • Bojnik zgrada Opštine

  Krivične prijave protiv funkcionera i bivših funkcionera u Bojniku i Vlasotincu

  Protiv bivšeg funkcionera u Bojniku podignuta je krivična prijava zbog toga što je sa firmom iz Niša izmenio ugovor sa izvođačem radova na sportskoj hali čime joj je  pribavio korist od oko 281.000 dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

  detaljnije
 • Medalje ilustracija

  Uspešna sezona za vlasotinačke sportiste

  Rukometašice, bokseri, atletičari i šahisti odlično su predstavljali Vlasotince ove sezone, što je izmamilo obećanje predsednika Opštine Zorana Todorovića da će učiniti sve kako bi sportska hala sledeće godine dobila neophodnu klimatizaciju i grejanje.

  detaljnije