Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vlasotince

 • bolnica leskovac

  Na bolničkom lečenju od korone u Leskovcu troje radnika "Jure"

  Od 52 radnika južnokorejske kompanije "Jura", koliko je ih bilo na bolničkom lečenju nakon masovnog testiranja, većina je otpuštena kućama, a trenutno je u Opštoj bolnici u Leskovcu hospitalizovano troje zaposlenih. Ukupno se od korone u kovid bolnici u Leskovcu leče 42 pacijenta.

  detaljnije
 • bolnica leskovac

  Smanjen broj pacijenata u kovid bolnici u Leskovcu

  U prethodnih par dana skoro polovina pacijenata koja se lečila od virusa korona u Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, otpuštena je u kućnu izolaciju. Trenutno se od korone u Leskovcu leči 75 pacijenata, od kojih su 11 radnici južnokorejske kompanije "Jura".

  (1) detaljnije
 • struja3 Romi foto Vanja Keser

  EPS: Popust od 5 % na tri računa za sve građane

  Svim građanima, kako kažu u Elektroprivredi Srbije, na račune za struju za mart, april i maj koje plate i sa zakašnjenjem, ali do 30. juna, biće odobren popust od po 5 %. Dodatna pogodnost je, navode, da ni kamata neće biti obračunata ni na jedan od ova tri računa u periodu do 30. juna.

  (10) detaljnije
 • hemijska skola leskovac ucenici

  Jednokratne novčane nagrade za vlasotinačke mlade talente

  Vlasotinčani od 12 do 27 godina koji su ostvarili značajne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama, mogu se prijaviti za jednokratne novčane nagrade koje dodeljuje Opština Vlasotince. Konkurs je otvoren do 9. juna.

  detaljnije
 • jura8-nis-protest-korona-foto-vkeser

  Još jedan radnik "Jure" pozitivan na koronu, 8 novoobolelih u Jablaničkom okrugu

  Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu, još jedan radnik južnokorejske kompanije "Jura" pozitivan je na virus korona, te je ukupan broj obolelih od početka epidemije u ovoj fabrici 114. Na teritoriji Jablaničkog okruga još 8 osoba pozitivno je na kovid - 7 Leskovčana i jedan Vlasotinčanin. Od početka epidemije na teritoriji okruga obolelo je 614 osoba.

  (1) detaljnije
 • korona

  Koronom zaražene još 24 osobe u Jablaničkom okrugu, od toga 21 iz Leskovca

  Od 345 uzoraka koji su uzeti od osoba u Jablaničkom okrugu, na virus korona pozitivno je 24, te je ukupan broj obolelih od početka epidemije 606. Najviše novoobolelih je u Leskovcu - 21, dva slučaja zabeležena su u Lebanu i još jedan u Vlasotincu. Ni danas među novoobolelima nije bilo radnika južnokorejske kompanije "Jura", ali se povećao broj pacijenata u Opštoj bolnici i trenutno se leči 125.

  (3) detaljnije
 • Niski vrtic; foto: PU Pcelica

  Testiranje na koronu nije obavezno za sve u vrtiću, u Nišu svi ipak testirani i nakon rezultata počeli da rade

  Samo zaposleni u predškolskim ustanovama koji su bili u kontaktu sa kovid pozitivnim ljudima ili su radili u privremenim bolnicama sa obolelima od korone moraju da se testiraju i tek sa negativnim rezultatom dođu na posao - kažu u Ministarstvu prosvete, dok za ostale to nije obaveza. U Vlasotincu i Aleksincu su vaspitačice radile sa decom zaražene, jer testiranje nije obavezno, dok iz niške Predškolske ustanove "Pčelica" tvrde da su testirani svi koji rade sa decom, te da nije bilo vaspitačica koje su sa virusom čuvale mališane.

  (8) detaljnije
 • korona

  U KC Niš više nema zaraženih koronom na respiratorima

  Za dva je porastao broj pacijenata zaraženih koronom u Kliničkom centru Niš, ali sudeći po podacima sa njihovog sajta, po prvi put od kada se objavljuju informacije vezane za novi virus, nema nijednog na respiratoru. U poslednja 24 sata procenat obolelih u odnosu na testirane u Srbiji manji je nego juče i iznosi 1,24%, pošto je zabeleženo 89 novih slučajeva, stoji na sajtu covid19.

  (6) detaljnije
 • jura8-nis-protest-korona-foto-vkeser

  Bez novoobolelih od korone u "Juri", tri nova slučaja u Leskovcu

  Od 234 pristigla rezultata, troje Leskovčana pozitivno je na virus korona, te je ukupan broj obolelih od početka epidemije u ovom gradu 413. U poslednja 24 sata nije bilo pozitivnih među radnicima južnokorejske kompanije "Jura" gde je trenutno registrovano 113 obolelih. Manje je pacijenata u Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, u kojem se trenutno leči 116 osoba.

  (4) detaljnije
 • bolnica leskovac

  Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu 582 obolela od korone

  U poslednja 24 sata u Leskovcu su na virus korona testirane još 144 osobe, a pozitivan rezultat stigao je za njih 5. Među novoobolelima je i dvoje radnika južnokorejske kompanije "Jura", te su od početka epidemije na kovid pozitivna 113 zaposlena u ovoj fabrici. Od poslednjeg preseka, broj obolelih sa Jablaničkog okruga porastao je za 69, a ukupno su koronom zaražena 582 građana.

  detaljnije
 • foto: Jernej Furman, flickr.com

  Mali: Isplata 100 evra najkasnije do 7. juna

  Do utorka, 19. maja u 8 sati za 100 evra pomoći prijavilo se 3.750.000 građana Srbije, kaže ministar finansija Siniša Mali, a dodaje da će se kompletna isplata završiti najkasnije do 7. juna. Mali je najavio da će u četvrtak, 21. maja biti isplaćeno 100 evra za 160.000 sugrađana koji primaju novčano-socijalnu pomoć, a od 25. maja počeće isplata za sve ostale građane koji su se prijavili.

  (12) detaljnije
 • jura4-nis-protest-korona-foto-vkeser

  Još 9 radnika zaraženo koronom u "Juri" u Leskovcu, 104 obolela od početka epidemije

  Od 2.850 testiranih radnika kompanije "Jura" u Leskovcu, do danas su rezultati pristigli za 1.520, a od poslednjeg preseka još njih 9 je pozitivno na koronu, dok se za ostale čekaju rezultati. Prema rečima gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije Gorana Cvetanovića, od početka epidemije su u ovom pogonu registrovana 104 obolela radnika. Trenutno su na bolničkom lečenju 52 radnika ove kompanije.

  detaljnije
 • jura

  Sloga: Vlast i "Jura" odgovorni za povećanje broja obolelih od korone u Leskovcu

  Da je nagli porast broja obolelih u Leskovcu posledica neodgovornosti nadležnih u Gradu i južnokorejskoj kompaniji "Jura", smatraju u Udruženom sindikatu Srbije "Sloga". U ovom sindikatu kažu da je Leskovac postao veliko žarište jer obolelih ima i u drugim pogonima, a da je do toga doveo nehuman odnos prema preporukama zdravstvene struke.

  (4) detaljnije
 • Vlasotince vrtić

  I vaspitačica u vrtiću u Vlasotincu pozitivna na koronu, radila sa decom jedan dan

  Osim trijažne sestre koja se pojavila na posao i radila sa decom iako je bila pozitivna na koronu, na koronu je pozitivna i jedna vaspitačica Predškolske ustanove "Milka Dimanić" u Vlasotincu. Vaspitačica je radila sa decom u ponedeljak, kaže direktorka Snežana Filipović, a nije imala nikakve simptome bolesti.

  (4) detaljnije
 • Vlasotince vrtić

  Štab u Vlasotincu naložio zatvaranje vrtića i ponovno testiranje radnika

  Nakon što je u vlasotinačkom vrtiću sestra zaražena koronom bila na poslu, a Zaštitnik građana ispituje zašto je počela da radi ako nije imala negativan test, Štab za vanredne situacije je sinoć naložio Predškolskoj ustanovi "Milka Dimanić" da privremeno obustavi rad. Takođe traže da se svi radnici ponovo testiraju.

  detaljnije
 • fabrika

  U fabrikama u Leskovcu i Vlasotincu koronom zaražena 104 radnika

  Iako je većina fabrika u Leskovcu i Vlasotincu, nakon izbijanja epidemije virusa korona, smanjila broj radnika u pogonima, a zatim ih i privremeno zatvorila, u ova 2 grada ukupno je 104 zaposlenih pozitivno na kovid. Najveći broj obolelih je u leskovačkoj "Juri" - 68, dok je u ostalim pogonima broj zaraženih ispod 10.

  (1) detaljnije
 • jura8-nis-protest-korona-foto-vkeser

  Još četvoro zaraženih u "Juri" u Leskovcu, biće testirani svi radnici i pogon se zatvara na 3 dana

  Prema poslednjim podacima, još četvoro radnika južnokorejske kompanije "Jura" u Leskovcu obolelo je od virusa korona, te je ukupan broj zaraženih 68. Trenutno su na lečenju u Opštoj bolnici u Leskovcu 34 radnika ove kompanije. Prema rečima gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije Gorana Cvetanovića, svi zaposleni u "Juri" biće testirani, a pogon neće raditi dok ne stignu rezultati testiranja.

  (7) detaljnije
 • vrtić Vlasotince

  Vlasotinačku predškolsku ustanovu kontroliše inspekcija

  Ministarstvo prosvete objavilo je da će inspekcija utvrditi moguće nepravilnosti u radu Predškolske ustanove "Milka Dimanić" u Vlasotincu, zbog trijažne sestre koja je bila pozitivna na virus korona, a radila je pre nego što su stigli rezultati testa. Ova odluka objavljena je dan nakon što je od Zaštitnika građana stiglo obaveštenje da je pokrenuo postupak kontrole zbog ovog slučaja, između ostalog i Ministarstva prosvete.

  detaljnije
 • prijava za 100 evra sajt trezora koji radi

  Već prvog dana više od 2 miliona ljudi se prijavilo za pomoć od 100 evra

  Priliku da se preko sajta Uprave za trezor prijavi za novčanu pomoć od 100 evra tokom prva 24 sata iskoristilo je 2,3 miliona građana, objavio je ministar finansija Siniša Mali. Telefonske linije biće otvorene od petka, 15. maja.

  (24) detaljnije
 • sastanak leskovac

  Na sastanku o epidemiološkoj situaciji u Leskovcu predložene mere, ali nisu saopštene

  Prethodnih dana Leskovac je u vrhu po broju novoobolelih od virusa korona u Srbiji, a jedno od žarišta je pogon južnokorejske kompanije "Jura" u ovom gradu gde su 64 radnika zaražena. Nadležni u Leskovcu održali su danas sastanak o epidemiološkoj situaciji u ovom gradu i na teritoriji Jablaničkog okruga, a sastanku su prisustvovali epidemiolog Branislav Tiodorović i lekari niškog Kliničkog centra. Saopšteno je da su preložene neke mere, ali one nisu obelodanjene javnosti.

  (10) detaljnije