Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:12, 12. 11. 2020.

| Zabava

4 nova filma i prenos opere na repertoaru niških bioskopa

Autor:T.T.Izvor:Južne vesti
Sedišta
Novi filmovi na repertoaru u niškim bioskopim; foto: Vanja Keser

Od 12. do 18. novembra ljubitelji filma mogu u niškim bioskopima pogledati 4 nova naslova - horor film Tripozno, dramu Časovi persijskog, animirani Viking Vič i čarobni mač i domaći istorijski film o borbi naslednika Svetozara Miletića za prisajedinjene Vojvodine Kraljevini Srbiji - Ime naroda, kao i prenos opera Trubadur.

U Cineplexu i Vilingradu 12. novembra stiže horor film o sedamnaestogodišnjoj Mili Kesler koja pokušava da preživi okrutnost ekipe popularnih učenika u srednjoj školi.

Kada postane najnovija meta Kasapina (Vins Von), ozloglašenog serijskog ubice iz grada, tegobe koje je prate u završnoj godini postaju joj najmanja briga. Kasapinov mistični, drevni bodež prilikom njihovog susreta dovodi do toga da se on i Mili narednog jutra probude u telu onog drugog. Mili tada saznaje da ima samo 24 sata da se vrati u svoje telo, jer će zamena postati trajna i zauvek će ostati zarobljena u obliku sredovečnog manijaka - stoji u najavi.

Filmska priča koja prati borbu naslednika Svetozara Miletića, koji je bio ugledni advokat, član ugarskog parlamenta i doživotni borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini, od četvrtka je takođe na velikom platnu u Nišu.

Nakon što je više puta politički osuđivan, njegovu borbu nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji – Milica Miletić i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. – navode u opisu filma.

Oni koji nisu za horor ili istorijski film, u Vilingradu mogu da pogledaju dramu o mladom Belgijancu Žilu koga 1942. godine hapsi SS i zajedno sa drugim Jevrejima deportuje u koncentracioni logor u Nemačku.

Tamo Žil za dlaku izbegava smrt, kunući se da nije Jevrejin, nego Persijanac. Ali, uskoro ponovo dolazi u opasnost. Oficir Koh, šef logorske kuhinje, sanja da nakon rata otvori restoran u Iranu i traži od Žila da ga nauči farsi. Žil na to mora da izmisli jezik koji ne zna, reč po reč. Kada neobičan odnos između njega i Koha počne da izaziva ljubomoru i sumnju, Žil postaje svestan toga da ga svaki pogrešan korak može razotkriti – deo je radnje Časova persijskog.

Kao priču o hrabrom momku, u Vilingradu najavljuju film Viking Vič i čarobni mač.

Vik je sin moćnog Halvara, vikinškog poglavara. Njegov tata ima zlatno srce, ali dela brže nego što misli, što nažalost stvara probleme čitavom plemenu. Vik možda nema očinsku snagu, ali ima hrabro srce i prilično je lukav. Obe vrline pokazaće se ključnim kada se, zahvaljujući zlokobnom prokletstvu, Vikijeva majka pretvori u zlatni kip. Hrabri momak će okupiti posadu koja kreće u potragu za čarobnim ostrvom. Prema legendi, samo tamo može da poništi čaroliju i vrati majku. Ulog će biti ne samo sudbina voljene majke, već i sudbina celog plemena – navodi se u opisu.

U Cineplexu zainteresovani mogu da pogledaju i snimak opera iz Metropolitena Trubadur.

Ana Netrebko pojavljuje se u dugoočekivanoj ulozi Leonore, izmučene heroine u Trubaduru. Dmitri Hvorostovski se našao u ulozi Grofa di Lune, što dovodi do spoja ove dve ruske zvezde u Metu po prvi put nakon 2002. godine. Jonghun Li peva ulogu Manrika, oficira u vojsci vojvode Urgela, za koga se misli da je Acučenin sin, Štefan Kocan kao kapetan grofove vojske Ferando, dok Dolora Zajick daje svoj pečat liku lude ciganke Acučene – objašnjavaju iz Cinelexx-a.

Kompletan repertoar možete pogledati na sajtovima Cineplexxa i Vilingrada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    09:28 // 12. 11. 2020.

    Već viđeno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: