Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 27. 7. 2017.

| Zabava

“Direktori” među bendovima koji sviraju na festivalu u Ladovici

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Muzičar svira gitaru
Pivski festival u Ladovici osnovan 2007. godine; Ilustracija; Foto: A. K.

Tradicionalni Pivski festival nadomak Vlasotinca i ove godine okuplja poznate pank i rok bendove iz svih krajeva Srbije. Među izvođačima na festivalu koji se održava u Ladovici za vikend, do 28. do 30. jula su “Direktori”, domaći “Cepeni ćunci”, Zaječarci “H. C. Z” i mnogi drugi bendovi.

U petak, prvog dana manifestacije, kako najavljuju, nastupiće zaječarski bend “H.C.Z”, zrenjaninski “Drink or die”, beogradski “Scordisci” i 2 ladovička benda “Middle finger” i “Hidrogen”.

Drugog festivalskog dana, prema najavama, nastupiće leskovačka grupa “Muzika babine mladosti”, beogradski “Direktori”, “Pogonbgd” i ladovički “Cepeni ćunci”.

Trećeg dana biće velika pank, rok i hip hop DJ žurka - najavljuju organizatori.


Čuveni festival opstaje uglavnom zbog entuzijazma muzičara iz Ladovice

Iako u Ladovicu iz godine u godinu dolaze ljudi iz raznih delova Srbije, festival, kažu organizatori, uglavnom opstaje "na mišiće".

Grupa entuzijasta koja je i ove godine organizovala Pivski festival u selu nadomak Vlasotinca, kaže da su i bendovi koji dolaze nastupaju za manje honorare, kako bi festival opstao.

Sređujemo prostor, obezbeđujemo smeštaj i hranu bendovima sa strane u našim kućama, dajemo i sopstveni novac da festival živi, ali s ponosom mogu da kažem da ni jednom bendu nismo ostali dužni ni dinara, a i oni su smanjivali svoje honorare za nastup na našem festivalu – objašnjava predsednik  udruženja i član benda "Hidrogen" Dragan Janjić.

Ovogodišnji festival je ipak podržala i Opština, iznosom koji je, navode, značajniji za organizovanje festivala na kome se tradicionalno neguje alternativni zvuk. Za 11. manifestaciju ovog tipa dobili su, dodaju, preko projekta 100.000 dinara.

Iako je to možda petina novca koji nam je neophodan, mi smo zadovoljni, jer smo prepoznati kao značajna manifestacija – rekao je potpredsednik Udruženja Festival stara škola Ladovica i član benda "Cepeni ćunci" Predrag Jović.

Treće večeri festivala, kako najavljuju, na DJ žurci biće postavljena kutija u kojoj će za određenu muzičku želju sa liste pank, rok i hip hop muzike svako moći da ostavi novčani prilog koji će otići seoskom klubu.

Festival je pre 11 godina i počeo kao želja mladih Ladovičana da pomognu svom Omladinskom fudbalskom klubu Progres, podsećaju organizatori.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: