Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 15. 11. 2019.

| Zabava

"Dnevnik Diane Budisavljević", "Realna priča" i film o trci Le Man u niškim bioskopima

Autor:Izvor:
realna prica
Kičić režirao i glumi glavnu ulogu; foto: promo plakat

Ljubitelji sedme umetnosti u niškim bioskopima Cineplexx i Vilin Grad mogu da pogledaju film baziran na istinitoj priči o Diani Budisavljević koja je za vreme Drugog svetskog rata spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora, kao i domaće ostvarenje Realna priča koje je režirao i tumači glavnu ulogu Gordan Kičić. Repertoar Cineplexx-a bogatiji je za filmove Le Man`66: Slavna 24 sata i Raširi krila.

Dnevnik Diane Budisavljević apsolutni je pobednik Pulskog filmskog festivala sa šest osvojenih priznanja. Film donosi priču o državljanki austrijskog porekla udatoj za lekara pravoslavne veroispovesti u Zagrebu, koja je sigurne smrti spasila srpsku decu iz NDH logora.

Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog detinjstva i tek tada saznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene. Diana je vodila detaljnu kartoteku dečijih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko poreklo postaju nepoželjni - stoji u opisu filma.

Repertoari niških bioskopa bogatiji su i za film Realna priča koji donosi sagu o glumcu, Veljku Radisavljeviću koji ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega. Glavnu ulogu tumači Gordan Kičić.

Veljko je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima. U isčekivanju velike uloge za koju veruje da će rešiti sve njegove haose, Veljko počinje da gubi osećaj za realne probleme - piše u opisu filma.

U Cineplexx-u zainteresovani mogu pogledati i film Le Man`66: Slavna 24 sata o dominaciji Forda i Ferarija za osvajanje Le Mana 1966. godine. Met Dejmon i Kristijan Bejl glavni su glumci ove istinite priče o dva desidenta koji su zajedničkim snagama iznenadili stručnu javnost i obožavaoce automobilskih trka

Novi film na repertoaru Cineplexx-a je još jedno ostvarenje bazirano na istinitoj priči pod nazivom Raširi krila. Glavni likovi su otac i sin - Kristijan i Tomas.

Kristijan želi da zaštiti ugroženu vrstu ptica i nauči ih kako da migriraju. Koristeći svoj ultralaki avion, vodiće ih od Norveške do Francuske, duž sigurnih migracijskih puteva. Njegov sin Tomas je skeptičan prema očevim budalastim planovima, ali kako je zaglavio na farmi svog oca, tinejdžer ipak odlučuje da provede neko vreme sa pticama - navodi se u sinopsisu.

Detalje o repertoaru zainteresovani mogu videti na sajtovima bioskopa Cineplexx i Vilin Grad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: