Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 1. 7. 2023.

| Zabava

“Level” - Senida u punim rovovima, vatromet, južni ples i “idemo, Niš”

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
Senida
Početak koncerta, Senida stil; Foto: M. Z/JV

Balkanska muzička zvezda Senida nastupila je sinoć u rovovima niške Tvrđave i uz svoje najveće hitove i energiju sa bine oduševila mnogobrojnu publiku. Uz “idemo Niš” na početku i vatromet na kraju, ovaj Senidin koncert u okviru prve večeri Southdance festivala bio je najbolji njen nastup ove godine, kako je sama rekla, a i fanovima je ispunio očekivanja.

25 minuta posle ponoći Senida je izašla na binu u prepoznatljivom stilu sa stajlingom koji je u duhu performansa, kao i njeni nastupi. Bojazan publike da će ovo biti “festivalska tezga” pesmom po pesmom dekonstruisala je balkanska muzička atrakcija Senida.

Ređali su se - Level, Crno srce, Behute, Mišići, Replay, Mesečina i ja, Slađana, Piješ, 4 strane sveta, a neke je Senida pevala “a kapela” sa niškom publikom.

Idemooo, Niiiš - ponavljala je Senida.

Iako je ovo čest “poklič” na koncertima u Nišu, Senidina poslovična energija i emocija u nastupu učinila je da joj publika veruje kada kaže da je “jedva čekala” da to viče sa bine.

Ovo je najbolji nastup ove godine - Senidin je zaključak.

Komunikacija sa publikom, omaž najvernijim fanovima, ali i svoj publici učinio je ovaj nastup jednim od najupečatljivijih za ljubitelje ovakvog zvuka i tekstova.

Jedna od pesama koje je dvaput pevala bio je hit “Level”, simbolično dajući sama sebi zadatak i “level” za druge svoje koncerte posle Niša.

Senida vatromet Vatromet u finišu; Foto: JVKoncert je trajao sat i po vremena i završen je desetominutnim vatrometom.

Pre i posle Senide prve večeri Southdance festivala nastupili su dance trio iz Severne Makedonije – ConTruDJ, kao i El Jazzyra sa zvukom – deep house-a, jazz-a i funk-a.

Drugo veče, kako navode organizatori, je elektro veče - predvodi ga čuveni Marko Nastić, uz podršku niške di-džej scene koju čine Nick Sailor, Zarez i Spirko.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    06:52 // 2. 7. 2023.

    E, sta se sve MUZIKOM ne zove ! I,ovi sto pustaju ploce ,DJ , su sad muzicari ! Zovu ih na svadbe,proslave preduzeca ,punoletstva ... Veliki je ovo dogadjaj za provinciju !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Samo neka se što više pucaju vatrometi, veselo da bude, da narod ne misli o mukama i problemima

Marko Popovic Čitalac

Tekst: Niški kulturni centar za 4,3 miliona iznajmljuje opremu za Nisomniju, Filmske susrete i Horske svečanosti

Pronađite nas na: