Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 4. 3. 2023.

| Zabava

Novosadski bendovi uz podršku Knjaževčana večeras sviraju u niškom "AKC FUZZ"-u

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
Atmosfera u AKC FUZZ_ privatna arhiva_ Aleksandar Mijalkovic
Nastup tri benda večeras u "AKC Fuzz"-u; ilustracija; foto: Aleksandar Mijalković

Bendovi iz Novog Sada - Skupljeni na brzinu i 5 minuta slave, uz lokalnu podršku benda SchoolBus iz Knjaževca, nastupiće večeras od 21 sat u niškom klubu AKC Fuzz.

Skupljeni na brzinu (SNB) postoje od 1995. godine, kažu organizatori, a okupili su se u banatskom mestu Novi Kneževac.

5 godina kasnije objavili su i prvi album “Provincijalna urbanizacija” sa 12 pesama, a u martu 2016. EP “Slep i gluv” sa tri pesme: “Slep i gluv”, “Ne prestajem” i “Mašta”.

Iza sebe imamo preko stotinu nastupa širom Srbije i nekoliko nastupa u inostranstvu: Ska festival u Budimpešti, gosti na promociji albuma Direktora “Lesli se vraća krući” u KST-u u Beogradu, promocija emisije Larmanje u klubu Enter (ex Kapija) u Novom Sadu, Club Quarter, SKCNS Fabrika, RASTOK FEST Jelah (BiH), ADZF Zenica (BiH), SLF, Vienna kao gosti legendarnim Pankrtima… - pričaju članovi SNB-a.

Osim njih sviraće i grupa 5 minuta slave (PMS), koja se okupila 2014. godine i kažu da od tada "istrajavaju na muzičkom maniru najbolje tradicije novosadskog panka".

Na početku su svirali obrade, a vremenom su se sve više fokusirali na autorski izraz, kako u poetici tako i u domenu zvuka. Debi album "PMS u kući", grupa je objavila 2019. godine - dodaju organizatori.

Podrška na niškom koncertu biće im pank-rok bend School Bus iz Knjaževca, koji su 2008. godine osnovali tada srednjoškolci. Kažu da se ne odriču sirovog punk zvuka, koji kombinuju sa čistim rock and rollom, dobijajući tako zanimljiv i jedinstven tonski identitet.

Nakon velikog broja odsviranih koncerata i uvežbavanja autorskog materijala, 2010. snimaju debitanski album, “Ljubav, bes, nostalgija…“, načinjen u kućnim uslovima, koji je objavljen za zagrebačku Nezavisnu izdavačku kuću “Slušaj najglasnije!“, tek 2013. godine - navode organizatori.

Ulaz za nastup ova tri benda večeras je 400 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja

    18:24 // 6. 3. 2023.

    Veoma me rduju ovakvi nastupi i treba da ih bude cesce i sto vise,jedino me brine sirenje virusa na ovakvim mestima,kad bi bar klubovi imali ambilife preciscivace vazduha mnogo bi prijatnije i sigurnije bilo za sve psetoce nastupa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: