Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 16. 10. 2020.

| Zabava

Oliver Katić na humanitarnom bazaru za pomoć lečenju Lane i Marka

Autor:S. J. Izvor:Južne vesti
Predstoji treći humanitari bazar "I ja sam dete sa ove planete". Na prethodna dva prikupljeno 330.000 dinara

Uz animatore za decu, ponudu igračaka, knjiga, ručno rađenog nakita i predmeta za dekoraciju, prirodne kozmetike i šminke, u subotu 17. oktobra od 11 sati u Parku svetog Save u Nišu biće održan Humanitarni bazar 'I ja sam dete sa ove planete“. Posetioci će od 15 sati slušati nastup Olivera Katića, a prihod je namenjen lečenju petogodišnje Lane Cvetković i studenta Marka Mladenovića u inostranstvu.

Organizatori pozivaju "sve ljude velikog srca“ da na Bazar dovedu svoje mališane, prijatelje, komšije, rođake i kolege, kako bi kupovinom i donacijama pomogli svojim sugrađanima Lani i Marku.

Možete da popijete kafu, pa da se posle zasladite vrhunskim bombonama, preukusnim medenjacima i popsima, šećernom vunom, a tu su i neki slaniši. Biće i vaučera za pranje kola, frizere, kreativne radionice za decu, časove gitare, klavira, kursevi engleskog za decu, pojedinačni časovi za odrasle i još mnogo toga - najavljuju organizatori.

Lana se bori protiv bolesti osteogenesis imperfecta koja joj je otkrivena u 7. mesecu. Do sada je imala 4 preloma butne kosti i nije u mogućnosti da sama ustane.

Lek za Lanu postoji, ali nije na listi registrovanih lekova u Srbiji. Zato mora otići u inostranstvo, ne jednom već 7 ili 8 puta, zavisno od toga kako deluju terapije. Procena je da je za njeno lečenje potrebno oko 35.000 evra - kažu organizatori.

Marko boluje od karcinoma kičmenog stuba i, zahvaljujući donacijama iz cele Srbije, prikupljen je novac za njegov odlazak u Tursku.

Marku je terapija već dala pozitivne pomake, sada može po malo da se kreće, a do kraja meseca mu je potrebno još oko 13.900 evra za nastavak lečenja - obaveštavaju organizatori.

Ovo je treći humanitarni bazar u Nišu, a na prethodna dva prikupljeno je ukupno 330.000 dinara. Slični događaji se poslednjih meseci organizuju širom Srbije.

Osim na Bazaru, pomoć Lani Cvetković i Marku Mladenoviću može se poslati preko fondacije Budi human.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: