Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 20. 8. 2017.

| Zabava

"Piloti” i "Balkanika” nastupaju u Vlasotincu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
1 Balkanika koncert foto Aleksandar Kostic
Sanja Ilić i "Balkanika" nastupaju drugog dana; arhivska fotografija: A.K.

Obožavaoci pop-rok i muzike sa etno elementima, moći će da uživaju na koncertima koji će se održati 25. i 26. avgusta u Vlasotincu, u okviru manifestacije “Vinski bal”. Pored koncerata Kikija Lesandrića i “Pilota” koji je prvog dana i Sanje Ilića i “Balkanike” koji nastupaju drugog dana manifesacije, posetioci će moći da probaju najbolja vina iz ovog kraja.

Kako najavljuju organizatori, nastupiće i “Gradski orkestar Vlasotince”, a biće otvoren i “Salon vina”.

Dva su motiva za organizovanje Salona vina, prvi da se posetioci upoznaju sa ponudom drugih vinarija, a drugi da svi naši vinari mogu da razmene iskustva na licu mesta i da to, eventualno, primene u svojoj proizvodnji – rekao je član Direkcije “Vinskog bala” Svetislav Petrović.

Na ovoj manifestaciji takmičiće se vinari i vinogradari, biraće se najbolja pesma na prizrensko-timočkom dijalektu i boginja vina, a plivaće se za vinsko burence, kažu organizatori.

Ove godine biramo najbolju pesmu na prizrensko-timočkom dijalektu, čime želimo da doprinesemo afirmaciji našeg govora koji je često predmet podsmeha - rekao je direktor Kulturnog centra Boban Dimitrijević.

“Sitni” prodavci moći će da prodaju svoju robu na posebno predviđenom mestu, dodaju, za šta se plaća naknada, a regulisan je i prostor za ugostitelje kod glavne bine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: