Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 7. 8. 2022.

| Zabava

U Vlasotincu se ponovo može popiti dobro domaće vino - poruka ovogodišnjeg Vinskog bala

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Vinski bal
Nagrađeno 12 najboljih vinara; foto: Opština Vlasotince

Muzičkim nastupima, proglašenjem najboljih vinara, najlepših devojaka i pesama o vinu, završen je 36. Vinski bal u Vlasotincu. Iako nema onoliko vinograda kao nekada, u tom kraju se ponovo može popiti dobro domaće vino - poruka je organizatora. Najviše nagrađenih vinara je upravo iz Vlasotinca.

vinari pobednici Foto: Opština VlasotinceU četiri kategorije 12 proizvođača dobilo je nagrade za svoja vina i vinsku burad. Vlasotinčanin Nenad Mitić nagrađen je za najbolje vrhunsko belo vino, dok su drugo i treće mesto u toj kategoriji pripali dvojici vinara iz Gložana - Bratislavu Ristiću i Draganu Pešiću.

U konkurenciji tradicionalnih belih vina pobedio je, prema oceni žirija, Dejan Novičić iz Gornje Lomnice, jedan od novih vinara na takmičenju. Pešić i Ristić iz Gložana su, takođe, zauzeli drugo i treće mesto.

Kada je reč o vrhunskom crvenom vinu, prva nagrada dodeljena je Vlasotinčaninu Novici Petroviću, druga Novici Đokiću, takođe iz te opštine, dok treća nije dodeljena.

2. i 3. mesto za najlepšu pesmu Foto: Opština VlasotinceŽiri je ocenio da najbolje tradicionalno crveno vino pravi Jovan Pečenković, zatim Zoran Popović, pa Novica Petrović. Sva trojica su iz Vlasotinca.

Predsednik Opštine Vlasotince Bratislav Petrović kaže da posle decenija stagniranja tu ponovo može da se popije kvalitetno domaće vino, kao i da ohrabruje što je na Vinski bal došlo šest novih vinara.

Neki novi mladi domaćini pripremaju ga, uvažavajući preporuke struke, što je za svaku pohvalu. U prilog tome govori i podatak da je ove godine svoja vina na takmičenje donelo nekoliko novih vinara sa područja naše opštine. Opština Vlasotince podržava Vinski bal sa ciljem da nas podseti na staru slavu vlasotinačkog vinogorja, ali i da ohrabri i podrži mlade vinare i vinogradare u obnovi zasada i pravljenju domaćih vina - navodi Petrović.

mis, prva i druga pratilja Foto: Opština VlasotinceNajlepše pesme o vinu i grožđu napisali su Ljiljana Tamburić iz Kruševca, kao i Srba Takić i Petar Takić iz Vlasotinca, dok je za najlepšu devojku izabrana Vlasotinčanka Milica Zdravković, a prve dve pratilje su Leskovčanke Jovana Mitić i Lidija Cvetković.

Zatvaranje je obeležio i vatromet, kao i nastup trubačkog orkestra Srećni ljudi, KUD Bratstvo, Leskovačke mažoretkinje, Plesnog kluba Fantazi, mlade violinistkinje Hristine Jović i pevačice Zorice Brunclik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    20:28 // 7. 8. 2022.

    Sve je to lepo, posao i zaprlozenost nisu bitni, vazno da se izveselise, nakrkase i napojise ! I, naravno, sve pod patronatom lokalnog sns !

  • Дес - пот

    14:31 // 7. 8. 2022.

    Посетио сам и похваљујем ненаметљиву манифестацију, све винаре а посебно нове, који су се потрудили да она успе, за разлику од вашарских керефека!

    • Бата Рака из Ниш

      15:25 // 7. 8. 2022.

      Попи ли пола кило Племенку и сифон соду?

    • Дес - пот

      16:30 // 7. 8. 2022.

      Право да ти кажем, нисам, јер не видО сифони, ал' кило племенку (нисмо смели више) и'цепимо, моја два другара и ја, и безбедно се вратисмо дома!

    • Бата Рака из Ниш

      19:19 // 7. 8. 2022.

      Надам се да ве женче возило, оно пило клакер?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: