Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 28. 7. 2023.

| Zabava

”Vinski bal” u Vlasotincu 5. avgusta: Budžet prepolovljen, nastupa Šako Polumenta

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
vinski bal
Na smanjen budžet uticale sudske presude koje Opština mora da plati; foto: JV arhiva/ J. C.

Tradicija da ”Vinski bal” u Vlasotincu traje po dva dana ove godine biće prekinuta, pošto će festival vina ove godine biti održan samo 5. avgusta, a kao glavni razlog za to, kako kažu iz Opštine, jeste problem sa budžetom usled naplata po sudskim presudama. Više se neće birati ni najlepša devojka ”Vinskog bala”, već će performans pred nagrađenim vinarima izvesti ”vinogradarske vile”, dok će na letnjoj pozornici nastupiti Gabrijela Pejčev i Šako Polumenta.

37. ”Vinski bal” obeležiće tradicionalno biranje najlepših vina, plivanje za vinsko burence, kao i proglašenje najboljih pesama i karikatura na temu vina i grožđa, ali ono što će ga razlikovati u odnosu na prošle godine, jeste to što je budžet prepolovljen, pa će manifestacija trajati samo jedan dan.

Trajaće jedan umesto dva dana, zbog smanjenog budžeta. Razlog što je budžet gotovo prepolovljen su naplate po sudskim presudama za zauzeće imovine, za puteve prosecane pre više decenija u selima, zbog čega ima problema u opštinskoj kasi - navodi se u saopštenju.

Vinski bal Tradicionalne manifestacije "zgurane" u jedan dan; foto: Opština VlasotinceNovina u odnosu na prethodne godine biće to da se više neće birati najlepša devojka ”Vinskog bala”, već će u program biti uvršten performans ”vinogradarskih vila”.

Vraćamo ”vinogradarske vile, koje će izvesti performans tokom dodele nagrada vinarima. Namera nam je da od ”vinogradarskih vila“ pravimo novi zaštitni znak manifestacije Vinski bal, ali i turističke promocije Vlasotinca - najavljuju iz Turističe organizacije.

Dodaju i da će zabavni deo programa upotpuniti nastupi Gabrijele Pejčev i Šaka Polumente, vatromet, kao i di-džejevi koji će na binu Letnje pozornice izaći nakon završenih koncerata.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad

    09:44 // 29. 7. 2023.

    To narode, cepaj do daske. Bez Polumente nema života. Dokle bre. Ej, sirotinjo. Ako nemaš sa hleba, imaj barem pameti malo.

  • Citam u novine,po Francuskoj idu u goste obilaze poznate fudbalere.

    18:04 // 28. 7. 2023.

    Sto ne pevaju humanitarno svi ovi pevaci sto izmisljavaju po raznim mestima.Te pare uplatiti za bolesnu decu.Ne stide se oni gmazovi vide samo pare.

  • Zlobnik II

    17:46 // 28. 7. 2023.

    "Vruć vetar" ...
    Šako je poznati Vlasotinčanin , kakó i Šurda i treba ga promovisati kao jednog od poznatijih Vlasotinčana .
    Gde su vi trubači , čočeci , meraklijske pesme i t'ga za jug ? Sas SPS ili sas SNS će se veselite na svoju bedu i sirotinju ???
    Kude vi deca rabote, kol'ke su vi peMzije, kol'ko vi se deteta i unuci rodili i kol'ko veselja i svadbe naprajiste od prošlu godinu do s'g?

    • Torpedo

      06:35 // 29. 7. 2023.

      Kako zalostivo saopstenje ! Trajalo bi duze, ali ode na presude ! Naljutice te sektaskog poglavara, malo para za uigranu kombinacuju oko" ijada" ! Dobili ste zuti karton, za iducu, nemoj da nema para,kilko treba !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: