Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:31, 16. 6. 2018.

| Zabava

Vrnjačka Banja pobedila u Nišu na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
takmicenje
Takmičarke koje su predstavljale Francusku pobedile u Nišu; foto: Vanja Keser

Sledeće godine će takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” biti održano u Vrnjačkoj Banji, jer je ovaj tim u hali “Čair” pobedio u plesu i pevanju predstavljajući Francusku. Niš je bio domaćin, jer je prošle godine bio najbolji na ovom takmičenju, a ove godine je, prema dosadašnjim rezultatima, osvojio četvrto mesto.

Pozitivna atmosfera i mnogo mladih koji bodre svoje drugare koji su se takmičili u plesu i pevanju na jezicima evropskih zemalja - tako je izgledalo takmičenje “Srbija u ritmu Evrope”, koje je, zahvaljujući pobedi na prošlogodišnjem, danas održano u Nišu. VAK-3475 Niš bio domaćin takmičenja "Srbija u ritmu Evrope" koji je održan u hali "Čair"; foto: Vanja Keser

Lazar Veselinović iz organizacije takmičenja kaže da je ekipa iz Vrnjačke Banje pobedila, te da će tamo sledeće godine mladi pevati i plesati.

Oni su predstavljali Francusku i na neki način francuskoj Ambasadi doneli pobedu. Sve je proteklo u najboljem redu, imali smo fin odaziv publike, bilo je fer navijanje, pozitivna atmosfera i Nišlije su bile raspoložene da navijaju za svoje drugare iz drugih gradova - kaže Veselinović.

Prema propozicijama takmičenja, nagrada za pobednika je put u državu koju predstavlja, te bi ekipa iz Vrnjačke Banje trebalo da otputuje u “zemlju ljubavi”.

Ekipa iz Niša, koja je danas u hali "Čair" predstavljala Srbiju, prema dosadašnjim rezultatima je od 22 grada osvojila četvrto mesto, ali Veselinović kaže da lista nije konačna i da će se, kada se saberu glasovi žirija i publike znati hoće li ostati na toj poziciji. VAK-3644 Niš bio domaćin takmičenja "Srbija u ritmu Evrope" koji je održan u hali "Čair"; foto: Vanja Keser

Kaže i da je Niš bio dobar domaćin i da imaju samo reči hvale za Niški kulturni centar, koji je bio glavni u toj organizaciji.

Inače, na takmičenju koje je koncipirano tako da opštine iz Srbije predstavljaju neku evropsku zemlju i pevaju na jeziku te države, danas su učestvovale opštine Vrnjačka Banja, Bosilegrad, Sremska Mitrovica, Niš, Bač, Vranje, Novi Sad, Trstenik, Gornji Milanovac, Apatin, Bački Petrovac, Odžaci, Temerin, Kragujevac, Subotica, Mladenovac, Žabalj, Ćuprija, Trgovište, Sombor, Vrbas i Srbobran.

Podsetimo, pre mesec dana su ambasadori zemalja čije opštine su ih predstavljale, posetili Niš i upoznali se sa gradom domaćinom, a istakli su da je takmičenje "Srbija u ritmu Evrope" značajno, jer mladi mogu da nauče jezik države koju predstavljaju, druže se i razmenjuju iskustva.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: