Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zabava

Ivan Kovačević za “15 minuta”: Bilo je moderno ne voleti balkansku muziku

Iako je zaista doživela medijski poraz 90-tih godina, bilo je u tom periodu i moderno govoriti da balkanska muzika ne valja, kaže kontrabasista sastava "Barcelona Gipsy balKan Orchestra" Ivan Kovačević. U emisiji “15 minuta” rekao je da je pogrešio kada je pobegao od domaće muzike u Barselonu.

detaljnije
Hladno pivo

Odložen koncert “Hladnog piva” u Nišu zbog najave lošeg vremena

Koncert regionalnog rok sastava "Hladno pivo", koji je trebalo da se održi večeras u niškoj Banovini, pomeren je zbog najave lošeg vremena za 23. jul u 21 sat, saopštavaju organizatori. Kupljene ulaznice važiće za novi datum koncerta, a svi kojima on ne odgovara mogu ih vratiti.

detaljnije
vinski bal

”Vinski bal” u Vlasotincu 5. i 6. avgusta, najavljeni koncerti Bajage i Zorice Brunclik

Posle 2020. kada je vlasotinački ”Vinski bal” odložen i prošle godine, kada je on protekao bez koncerata usled pandemije virusa korona, ove godine će biti održan 5. i 6. avgusta, a prema najavama iz Turističke organizacije, očekuju se nastupi Bajage i Zorice Brunclik.

(1) detaljnije
Ivan Kovačević 15 minuta

Ivan Kovačević u "15 minuta": Muzika kao univerzalni jezik koji ruši granice

Međunarodni sastav "Barcelona Gipsy balKan Orchestra" obeležava deset godina postojanja, a na spisku gradova u kojima nastupaju je i Niš. Kontrabasista benda Ivan Kovačević kaže da ga za taj grad vezuje "Nišvil", ali i niška publika, koja sluša njihove koncerte i u drugim državama. Ideja im je da ruše granice i koriste muziku kao sredstvo komunikacije, a osim poznatih pesama, sada imaju i nekoliko novih, autorskih.

detaljnije
KOMENTAR DANA

I ne treba nam voz. Peške je brže.

pr čitalac

Tekst: Vozom ni u Niš, ni iz Niša - mnoge linije ukinute, građani nezadovoljni