Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zabava

Trubač iz Vladičinog Hana pokrenuo muzički festival u rodnom gradu

Boban Marković, poznati trubač iz Vladičinog Hana, pokrenuo je u svom rodnom gradu festival posvećen ovom duvačkom instrumentu. Prvi "Boban fest" održaće se u sredu, 28. avgusta, a nastupiće Đorđe Davidović kvartet, mađarski Karavan familia i Bilja Krstić i Bistrik orkestar . Ulaz je slobodan.

detaljnije
ajvar foto aleksandar kostic

Takmičenje u spremanju ajvara i ove godine u gradovima na jugu Srbije

Šesti putujući karavan nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara “Izađi mi na teglu” od 19. avgusta do 12. oktobra posetiće oko 30 gradova u Srbiji, među kojima su i Niš, Vladičin Han, Vlasotince i Leskovac. Ovogodišnja nagrada iznosi 2 miliona dinara.

(4) detaljnije
DJ

Leskovački festival elektronske muzike ove godine na otvorenom

Domaći i strani di-džejevi, kao i alternativni izvođači nastupiće na ovogodišnjem festivalu elektronske muzike "TomorrLe" koji se održava u petak, 30. avgusta od 20 sati. Umesto u sali, ove godine festival će se održati u centralnom gradskom parku. Ulaz će biti slobodan, ali će posetioci moći da doniraju novac, koji će kasnije biti uplaćen Fondaciji Budi human .

detaljnije
zeljko vasic

Željko Vasić i Keba nastupaju u Beloj Palanci, "Atomsko sklonište" otkazano

Na manifestaciji Preobraženski dani u Beloj Palanci nastupaće prvo Željko Vasić u subotu, 17. avgusta, kažu u Opštini, a dan kasnije i Dragan Kojić Keba. Koncert "Atomskog skloništa", najavljen za petak, 16. avgust - otkazan je, navode u Opštini, zbog zdravstvenih problema članova grupe.

(1) detaljnije