Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

tenis

  • Anastasija cvetkovic i nikola jovic

    Teniserka i teniser iz Niša šampioni turnira u Keniji

    Juniorski ITF turnir u Najrobiju, glavnom gradu Kenije, protekao je u znaku takmičara Teniske akademije Živković iz Niša - Anastasija Cvetković je osvojila titulu u singlu i treće mesto u dublu, dok je Nikola Jović bio najbolji u singlu u muškoj konkurenciji. Mladi Nišlija je sada među prvih 100 tenisera jer se nalazi na 88. mestu.

    detaljnije
  • Uroš Živković

    Teniser iz Niša u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu

    U timu Srbije, koji ovog vikenda igra na Evropskom prvenstvu za tenisere do 16 godina, biće i 15-godišnji Nišlija Uroš Živković, član Teniske akademije Živković. Učenik Gimnazije "9. maj" biće u ekipi sa dvojicom Beograđana Lukom Ćeramilcem i Maksimom Despotovićem, kao i Subotičaninom Ladislavom Demeterom.

    (1) detaljnije
  • natalija stevanovic, vimbldon, privatna arhiva 3

    Nišlijka Natalija Stevanović počinje kvalifikacije na Australijan openu

    Nakon godine u kojoj je igrala treće kolo Vimbldona i bila 145. na WTA listi, što joj je najbolji plasman u karijeri, Nišlijku Nataliju Stevanović početkom 2024. godine očekuju kvalifikacije na prvom Gren slemu u sezoni - Australijan openu. Njena prva protivnica je 17-godišnja Maja Džoint iz Australije.

    (5) detaljnije
  • IMG_20231212_181159

    Džudista najbolji sportista Niša, Kinezis najbolji klub

    Borac Džudo kluba Kinezis Igor Vračar, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, izabran je za sportistu godine Niša u izboru Sekcije sportskih novinara ovog grada. Za najuspešniji kolektiv izabran je njegov Kinezis, a najbolji mladi sportista je Anastasija Cvetković, takmičarka Teniske akademije Živković. Sportska ličnost je Miodrag Perunović, selektor evropskih šampiona u šahu, a "sportski Gran pri" pripao je Stefanu Joviću, srebrnom košarkašu na Svetskom prvenstvu u Manili.

    (1) detaljnije
  • novak djokovic

    "Posle Pariza Đoković dolazi u Niš"

    Novi vrtić, napravljen u nekadašnjoj mesnoj kancelariji "Božidar Adžija" na Bulevaru Nemanjića u Nišu, trebalo bi za nedelju dana da otvori najbolji svetski teniser Novak Đoković, najavio je direktor Kancelarije za lokalni razvoj Dušan Radivojević gostujući na TV Zona . On je rekao da očekuju da svetski broj jedan, nakon Mastersa u Parizu, otvori novi vrtić u Nišu koji je rađen i opremljen u saradnji sa Fondacijom Novaka Đokovića.

    (8) detaljnije
  • Natalija Stevanović, Jasmin open, jasminopen.com

    Natalija Stevanović i Olga Danilović predvode tenisku reprezentaciju Srbije

    U plej-of duelu Bili Džin King kupa, u kom će Srbija igrati sa Rumunijom u Kraljevu, žensku tenisku reprezentaciju naše zemlje predvodiće dve najbolje srpske teniserke na WTA listi Olga Danilović i Nišlijka Natalija Stevanović.

    (2) detaljnije
  • Nikola Jović

    Niški teniser igrao osam finala na četiri turnira u Gani

    Nesvakidašnji uspeh ostvario je Nišlija Nikola Jović, takmičar Teniske akademije Živković, pošto je tokom četiri nedelje u glavnom gradu Gane odigrao četiri turnira i na sva četiri igrao finala i u singlu i u dublu. Jović je osvojio po dve titule u singlu i dublu, a kaže da je zadovoljan svojim izdanjem u Africi.

    (3) detaljnije
  • Natalija Stevanović

    Finalom u Tunisu Natalija Stevanović do najvišeg plasmana u dublu

    U paru sa japanskom igračicom Mai Hontamom niška teniserka Natalija Stevanović igrala je u finalu turnira Jasmin open u Tunisu i to joj je donelo rekordnu poziciju na WTA listi u konkurenciji dublova - 188. mesto. Srpsko-japanski duo tesno je poražen u finalu od Italijanki Sare Erani i Jasmin Paolini rezultatom 2:1 (2:6, 7:6, 10:6).

    detaljnije
  • Ekipa TAŽ do 14 godina

    Uspešna nedelja za mlade tenisere iz Niša

    Jedno drugo i dva treća mesta na ekipnim prvenstvima Srbije za tenisere do 14, odnosno do 18 godina, osvojili su takmičari Teniske akademije Živković iz NIša. Juniori i juniorke TAŽ-a bili su treći na svojim terenima, a mlade teniserke do 14 godina druge na završnici u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • natalija stevanovic, vimbldon, privatna arhiva 3

    Natalija Stevanović zbog povrede predala meč u kvalifikacijama za US open

    Teniserka iz Niša, koja je prikazala sjajne partije na Vimbldonu ove godine, neće imati priliku da prikaže svoj talenat na poslednjem Gren slemu jer je, zbog povrede, morala da preda meč prvog kola kvalifikacija za US open. Ona je predala meč Amerikanki Katarini Skot koja je vodila rezultatom 6:2, 3:3.

    (1) detaljnije
  • Natalija Stevanović

    Niška teniserka Natalija Stevanović dostigla rang karijere

    Nakon plasmana u treće kolo Vimbldona, niška teniserka Natalija Stevanović napredovala je na WTA listi za 80 pozicija, pa je sada 145. igračica sveta. To je najbolji rang u dosadašnjoj karijeri 28-godišnje Nišlijke, koja će uskoro zaigrati i na turniru u Poljskoj.

    (4) detaljnije
  • natalija stevanovic, vimbldon, privatna arhiva 3

    Vimbldonska Nišlijka Natalija Stevanović: Obećavam da neću stati

    "Puno mi je srce čitajući sve poruke podrške koje sam dobila proteklih dana i jedino što mogu da obećam jeste da neću stati", rekla je niška teniserka Natalija Stevanović za Južne vesti sumirajući utiske sa Vimbldona. Ona je, uprkos velikoj borbi, poražena u trećem kolu trećeg Grend slema u sezoni, njenog prvog u karijeri, ali sve ovo za šta se godinama borila daće joj vetar u leđa, dodaje 28-godišnja teniserka.

    (4) detaljnije
  • Natalija Stevanović

    Niška teniserka poražena na Vimbldonu od Kvitove

    Iako je pružila dobar otpor, niška teniserka Natalija Stevanović nije uspela da se plasira u osminu finala Vimbldona, pošto je u trećem kolu bolja od nje bila Čehinja Petra Kvitova, deveta teniserka sveta i dvostruka šampionka tog turnira, rezultatom 2:0 (6:3; 7:5). Stevanović će nakon Vimbldona biti u prvih 150 teniserki sveta, što je napredak za više od 70 pozicija.

    (7) detaljnije
  • Natalija Stevanović

    Novi uspeh niške teniserke - igra treće kolo Vimbldona

    Velikom borbom, kao i posvećnom i sigurnom igrom Nišlijka Natalija Stevanović pobedila je i 122. teniserku sveta Nemicu Tamaru Korpač rezultatom 2:0 (7:5, 7:5) u drugom kolu Vimbldona. Na svom prvom Grend slemu 28-godišnja Nišlijka će u trećem kolu igrati sa Petrom Kvitovom iz Češke.

    (11) detaljnije
  • Natalija Stevanović

    Niška teniserka na startu Vimbldona pobedila nekada najbolju na svetu

    Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri Nišlijka Natalija Stevanović napravila je u prvom kolu Vimbldona pošto je pobedila Karolinu Pliškovu, nekadašnju najbolju teniserku sveta i finalistkinju Vimbldona iz 2021. godine. Stevanovićeva je sigurnom i velikom borbom slavila rezultatom 2:0 (6:2, 6:3).

    (16) detaljnije
  • natalija stevanovic, foto si.robi, wikimedia

    Niška teniserka na startu Vimbldona protiv nekadašnje broj jedan

    U prvom kolu glavnog žreba Vimbldona, trećeg ovogodišnjeg Gren slema, Nišlijka Natalija Stevanović igraće protiv Čehinje Karoline Pliškove, finalistkinje Vimbldona iz 2021. godine i nekadašnje broj jedan na WTA listi.

    detaljnije
  • Natalija Stevanović

    Nišlijka jedina srpska teniserka u glavnom žrebu Vimbldona

    Jedina teniserka iz Srbije u glavnom žrebu Vimbldona biće Nišlijka Natalija Stevanović koja će prvi put u svojoj karijeri igrati u glavnom žrebu nekog od četiri Gren slema. Natalija Stevanović je u trećem kolu kvalifikacija rezultatom 2:0 (7:5, 7:5) pobedila Marin Basols iz Španije i sada čeka žreb za treći ovogodišnji Gren slem koji počinje 3. jula.

    (5) detaljnije
  • itf tenis 2

    Teniski teren u Kuršumlijskoj Banji dobio naziv po Viktoru Troickom, u planu 22 ITF turnira

    Centralni teniski teren kompleksa u Kuršumlijskoj Banji dobio je naziv po nekadašnjem srpskom teniseru i sadašnjem selektoru reprezentacije Srbije Viktoru Troickom. Tereni su deo nedavno otvorenog hotela u Banji, koji posluje u sastavu "Planinke", a prvi u nizu od 22 profesionalna ITF turnira dobio je pobednicu - Leone Kung iz Švajcarske.

    detaljnije
  • Pavle Stojiljković

    Leskovački teniser osvojio Novi Sad: Pavle Stojiljković pobednik Otvorenog prvenstva do 14 godina

    Član leskovačkog Teniskog kluba Šumice, 12-godišnji Pavle Stojiljković pobednik je Otvorenog prvenstva Novog Sada, pošto je u finalu turnira do 14 godina posle preokreta sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4) savladao Rusa Danila Valtera.

    detaljnije
  • Anja Stanković

    Uspešan početak godina za mlade niške teniserke

    Na međunarodnom ITF turniru za teniserke do 18 godina u Beogradu takmičarka Teniske akademije Živković iz Niša Anja Stanković osvojila je titulu. Na Prvenstvu Srbije za teniserke do 14 godina mlada nada TAŽ-a Nađa Mladenović je stigla do trećeg mesta.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: