Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 8. 6. 2018.

| Društvo

Direktor "Gorice" smenjen jer je povećavao plate i isplaćivao ih bez odobrenja Grada

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Gorica direktori
Direktor Igor Novaković (desno) neslavno silazi sa direktorske funkcije; foto: JV/J.C.M.

Zbog toga što je pojedinim radnicima Javnog komunalnog preduzeća Gorica protivzakonito povećana plata, a platu je isplaćivao i bez odobrenja Grada, na Gradskom veću predložena je smena v. d. direktora Igora Novakovića.

Uprkos merama štednje koje sprovodi Vlada Srbije, kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, v. d. direktor Gorice Igor Novaković je smanjivao broj radnika, ali je povećavao plate. To je, dodaje, učinjeno izmenama u Sistematizaciji i Pravilniku o radu preduzeća, kada su pojedini zaposleni samo zahvaljujući promeni naziva radnog mesta dobijali povišice i preko 20.000 dinara.

Shodno smanjenju broja zaposlenih u odnosu na 2014. godinu, trebalo je da se smanji i masa plata. Međutim, u 2017. godini, u vreme dok je v. d. direktor Igor Novaković, utvrđeno je da broj radnika jeste smanjen, ali da je masa zarada uvećana - rekao je Vojinović.

Pored toga, dodaje, uprkos tome što mesecima Grad nije davao saglasnost, Novaković je redovno isplaćivao plate zaposlenima.

Kako kažu u Budžetskoj inspekciji, sada bi Novaković sve te pare trebalo da vrati Gradu.

Kod Gorice obeštećuje Grad. Radnici koji su dobijali veće plate, moraju sada te iznose da vrate preduzeću, odnosno odgovorno lice, a to je u ovom slučaju Igor Novaković. A same zarade će morati da im se vrate na one koje su bile oktobra 2014. godine - navode u Budžetskoj inspekciji Niša.

Podsetimo, u godini kada su niška javna preduzeća Gorici pozajmljivala milione, a radnici štrajkovali nekoliko puta jer nisu primali platu, rukovodstvo ovog preduzeća je sebi povećalo plate za dvadesetak hiljada dinara. Zbog ovoga, Vojinović je Novakovićevu smenu najavljivao još krajem marta ove godine.

Novakovićev mandat obeležili su štrajkovi, otkaz uzbunjivača i malverzacije. Zbog svih problema, gradska vlast razmatra i potencijalno gašenje ovog javnog preduzeća.

Inače, Igor Novaković je u direktorsku fotelju Gorice seo krajem 2017. godine, nakon što je posle brojnih finansijskih problema, štrajkova i zahteva radnika ostavku podneo Igor Jovanić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jkp Gorica

    12:48 // 12. 6. 2018.

    Smatram da je gradsko vece upravu i da direktor Gorice treba da vrati gradu novac i da se krivicno goni sto je povecavao plate menadjmentu a plate obicnih radnika nisu povecane vec 8 godina

  • Ljakse

    08:13 // 10. 6. 2018.

    SPS - sinonim za mutljavinu!

  • Janko

    07:11 // 10. 6. 2018.

    Mile, Zarko, Vlajko, i njihova poslusna bulumenta od 4 osobe trebalo bi da znaju. Da sve zma ko trena fa zna. Svaki papir je fotokopiran slike .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: