Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:06, 18. 10. 2018.

| Društvo

Gradonačelnik Niša obećao uređenje Rentgenove i okolnih ulica na proleće

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
rentgenova
Spontani sastanak sa građanima?; foto: Zvanični sajt Grada Niša

Da će od proleća krenuti sređivanje međublokovskog prostora koji okružuju Pasterova, Rentgenova, Ulica Dragiše Cvetkovića i Bulevar dr Zorana Đinđića, najavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović i istakao da je to samo početak velikog projekta uređenja.

Bulatović je u utorak uveče otišao u obilazak ovog dela grada, razgovarao sa građanima i dao obećanje o velikim radovima. Kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Niša, najveći broj žitelja ovog dela Niša požalio na zapušteno zelenilo oko zgrada, neuređena i malobrojna parking mesta, lošu kanalizaciju, nedostatak slivnika, mobilijara i zapuštene ulice i trotoare.

Gradonačelnik i njegovi saradnici prihvatili su primedbe građana i obećali novi sastanak, za nekoliko dana, kada će biti prisutni i urbanisti koji će dati konačnu reč o budućem izgledu ovog prostora - navodi se na gradskom sajtu.

rentgenova Građani se žale na zapušteno zelenilo; foto: Zvanični sajt Grada NišaPrvi čovek Niša je naglasio da je plan da se projekat završi u toku jeseni, najkasnije do januara, kako bi, “odmah sa prvim danima nove građevinske sezone, negde u martu ili aprilu, počeli i radovi na kompletnom preuređenju ovog dela grada”.

Želimo da od samih građana čujemo ideje i predloge o tome kako žele da izgleda prostor u kome žive. Sve te ideje, stručnjaci i studenti sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta pretočiće u projekat, koji ćemo mi sprovesti u delo. Krećemo iz ovog dela grada koji je, iako u centru, zapušten i pretvoren u ruglo, a onda ćemo taj primer kvartovskog uređivanja, primeniti i u drugim delovima grada - rekao je gradonačelnik Niša.

Na zvaničnom sajtu Grada navodi se da je plan da JKP Mediana krene sa košenjem i sređivanjem zelenih površina i drveća između zgrada, dok je Parking servis dobio nalog da ukloni sva nepropisno parkirana vozila i olupine, kao i da otkloni nedostatke u javnom osvetljenju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Giska

    14:45 // 22. 10. 2018.

    Superrrrr, a kad ce da se radi ulica u novom naselju Pantelej gde grade zgrade ko gde stigne ....Mislim na ulicu GOSPODSKU hahahahahah,ala ste joj dali naziv

  • пензионер МАРК

    20:22 // 19. 10. 2018.

    Е, ако је он обећао биће. Бића али на "куково лето" што би рекао наш народ!!! Преживели њихово време, живи били па видели!!!

  • Bane

    09:41 // 19. 10. 2018.

    Dobro je samo napred. Zavrsena je rekonstrukcija bulevara prema N.Banji i biciklisticka staza pa moze sada i dalje.Treba bre da ih je sramota i ovog prenzionera i sve oko njega.Ostavili su rusevine i haos na putu za N.Banju,rupe,kablove,slomeljene ivicnjake i samo nestali nakon odlaska dragog predsednika.Gradonacelnice-grad zivi za gradjane a ne za jednog coveka i zbog njih se radi i gradi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: