Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 3. 2. 2023.

| Društvo

Iz Apelacionog suda u Nišu navode da su najažurniji u Srbiji

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
apelacioni sud
36 sudija rešilo 14.204 predmeta; foto: S. V.

Apelacioni sud je tokom prošle godine imao ukupno 15.743 predmeta, na kojima je radilo 36 sudija, navode u svom godišnjem izveštaju za 2022. godinu. Kako kažu, radili su preko norme i uspeli da reše 14.204 predmeta, čime je niški Apelacioni sud postao najbolji po broju rešenih predmeta, samim tim i najažurniji u Srbiji.

Apelacionom sudu je tokom 2022. godine pristiglo za 388 predmeta više u odnosu na prethodnu godinu, a zajedno sa predmetima koji su preneti iz 2021. godine, ukupno je bilo 15.743 predmeta, stoji u godišnjem izveštaju.

apelacioni sud, boskovic Predstavili godišnji izveštaj za 2022. godinu; foto: S. V. Iako je priliv predmeta bio veći, broj sudija se smanjio, pa je njih 36 radilo na tim predmetima. Broj predmeta po sudiji bio preko 35, a koordinator za medije u Apelacionom sudu, Ivana Mladenović ocenjuje njihov rad kao uspešan.

Trenutno ima 6 sudija manje, samim tim opterećenje sudija je veće i sve sudije na mesečnom nivou rade preko norme, a po godišnjem izveštaju svako od njih radi dve norme - kaže Mladenović.

Odeljenje za radne sporove Apelacionog suda imalo je najviše posla. Ukupno je bilo 6.594 predmeta, a deset sudija uspelo je da reši 5.808 predmeta. Sudija Saša Bošković kaže da je, u odnosu na prethodne godine, u ovom odeljenju povećan broj predmeta.

To su svi sporovi iz radnog odnosa, ima najviše kolektivnih tužbi. Puno je i tužbi za neplaćeni noćni rad, smenski rad i slično. Konstantan je priliv i dalje - navodi Bošković.

U građanskom odeljenju radilo je najviše sudija - 16, i oni su rešili 4.984 od ukupno 5.582 predmeta. U krivičnom odeljnju bilo je 2.227 predmeta, a deset sudija rešilo je 2.108 predmeta. Najmanje predmeta imalo je odeljenje za postupanje po zahtevima za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. U tom odeljenju, rade sudije sa ostalih odeljenja, ukupno 21, pa su oni uspeli da reše 1.304 predmeta od 1.340.

Uporednom analizom rada sva četiri Apelaciona suda u Srbiji - u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, Apelacioni sud u Nišu je najbolji po kriterijumima rešenih predmeta i ažurnosti u radu, a na drugom mestu je po kvalitetu rada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovana

    21:06 // 1. 3. 2023.

    Prestanite da antidatirate odluke prvo, pa onda brojite rešene predmete.

  • Dušica

    19:23 // 4. 2. 2023.

    Dve godine sam čekala isplatu novca zbog njihovog nemara.Prvi put su pogrešili ime, a drugi prezime.Toliko o njihovom radu.

  • Slavica

    03:43 // 4. 2. 2023.

    Jako poznate sudije u tom sudu.O cemu pricate? Kome se hvalitw? Gradjani vas dobro poznaju.Nis je mali pa se sve zna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: