Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:18, 21. 9. 2020.

| Društvo

Milićević: Srbija ispod evropskog proseka u borbi protiv korupcije

Autor:FoNetIzvor:FoNet

Potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije Miroslav Milićević izjavio je FoNetu da će Savet 23. septembra razgovarati i dati mišljenje o Telekomu, jer je reč o temi za koju je javnost veoma zainteresovana, ali je, istovremeno, ukazao da u borbi protiv korupcije “nema rezultata“ i da je Srbija po tome “ispod evropskog proseka“.

On je u serijalu Kvaka 23 rekao i da pismo ministarke Zorane Mihajlović, posle izveštaja o železnici, kojim najavljuje preispitivanje rada Saveta i njegove reforme, “shvata ozbiljno“, ali da to nije prvi put da se Savet suočava sa takvim odnosom izvršne vlasti.

Od kada je Savet oformljen, nije bio u dobrim odnosima ni sa jednom vladom, iako su kancelarije tog tela u zgradi Vlade Srbije - ocenio je Milićević razgovoru sa novinarkom Danicom Vučenić.

Podsetio je na nekoliko prethodnih pokušaja uticaja na rad Saveta, među kojima i na “šestomesečni kontrolni sastanak sa predstavnicima Evropske unije, kada se tvrdilo da izveštaji Saveta nisu adekvatni, ni dovoljno kvalitetni, što nije bilo prihvaćeno od Evropske komisije“.

Govoreći o borbi protiv korupcije u Srbiji, on je ukazao da u tome “ne postoje rezultati” i da smo sada “ispod evropskog proseka”.

Šta nam više treba od primedbi Greka ili Evropske komisije? Mi možemo sve to negirati, ali to neće promeniti faktičko stanje da korupcija ovde postoji - naglasio je Milićević.

On smatra da je “najteže proceniti da li se nešto u borbi protiv korupcije ostvarilo” i napominje da “posebno ne voli javne demonstracije borbe protiv korupcije u kojima se najavljuje broj uhapšenih, a do epiloga se nikada ne dođe”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: