Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 13. 8. 2019.

| Društvo

Niš planira da proširi deponiju na Bubnju i izgradi sanitarno polje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
deponija
Kada će biti gotova eksproprijacija zavisi od vlasnika parcela; foto: arhiva JV

Narednih meseci bi trebalo da počne eksproprijacija zemljišta pored deponije na Bubnju, kaže direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović, a tek nakon dobijanja građevinske dozvole u Nišu će početi izgradnja prvog sanitarnog polja za odlaganje otpada.

Deponija koja u Nišu postoji već pedesetak godina često je imala problem sa tim što je prenatrpana smećem, a Pavlović napominje da je problem i što je nesanitarna. Ranijim projektima planirano je da se uz nju izgradi "kaseta" - zaštićena deponija za odlaganje otpada.

Niš je počeo sa izmenama plana detaljne regulacije, a sve kako bi se pripremili papiri koji prethode izgradnji.

Radi se o polju koje će po prvi put biti izgrađeno kao kaseta, odnosno biće položen materijal koji neće dozvoliti propusne vode. I sa gornje i sa donje strane to polje treba da bude obuhvaćeno materijalom koji bi služio za zaštitu životne sredine, kako više ne bi bilo procednih voda u budućnosti i kako bi sanirali problem procednih voda u svim naseljima koja se nalaze niz deponiju - dodaje Pavlović.

Dinamika zavisi od toga kada će biti izdvojene pare za eksproprijaciju, ali Pavlović kaže da sve zavisi i od vlasnika, kojih ima 45 na 15 parcela. Ukoliko oni ne budu bili zadovoljni ponuđenom cenom, sve bi moglo da traje i dve godine.

Tokom 2018. i 2019. godine su izdata rešenja Sekretarijata za imovinu po kojima će biti izvršena eksproprijacija zemljišta, onda kada budžet Grada to bude dozvolio, za izdvajanje parcela radi formiranja prvog sanitarnog polja - priča Pavlović.

Zasad je neizvesno kada bi Niš mogao da dobije prvu sanitarnu deponiju, jer tek kada se sve parcele otkupe treba da se obezbedi i građevinska dozvola da bi izgradnja krenula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Jovanovic

    11:07 // 13. 8. 2019.

    Mozda ima vise smisla da napravite reciklazni centar i smanjite postojecu deponiju?

    Ovo je priprema za izbore na prolece. Sram da vas bude.

  • Paune nije li ti dosta?

    10:50 // 13. 8. 2019.

    Klasicna zamena teza. Ta sanitarna kaseta ce biti MOZDA za dve godine, a sta cemo do onda: zatrpace nas djubre i potopiti ocedne vode!

  • Mara

    09:29 // 13. 8. 2019.

    Bio bi red

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: