Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:47, 14. 5. 2018.

| Društvo

Niški učenici ponovo najbolji u regionu iz elektrotehničkih predmeta

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Ucenici-elektrotehnicka-skola;-foto:-Aleksandar-Stevanovic
Učenici ponovo najbolji, iako su zadaci na takmičenju bili teški; foto: Aleksandar Stevanović

Zlatne medalje oko vrata i ove godine su stavljene đacima niške Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović”, na Regionalnom takmičenju učenika elektrotehničkih škola. Njihovi mentori kažu da su bili “na vrhuncu zadatka”, iako je takmičenje bilo teško, a uskoro ih očekuje i državno nadmetanje.

U Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” je proteklog vikenda održano takmičenje iz stručnih predmeta Osnove elektrotehnike 1 i 2, kao i Elektronike. Ucenici-i-profesori-takmicenje-elektrotehnika;-foto:-Aleksandar-Stevanovic Učenici ponovo najbolji, iako su zadaci na takmičenju bili teški; foto: Aleksandar Stevanović

Zapažen uspeh i ove godine su ostvarili učenici ETŠ “Mija Stanimirović”, kaže direktor škole Aleksandar Stevanović, a okitili su se zlatom u sve tri kategorije.

Đorđe Zdravković bio je najbolji iz predmeta Osnovi elektrotehnike 1, sa 96 poena.

Važno je napomenuti da je to najbolji rezultat u Srbiji, jer je u beogradskom okrugu najbolji plasman ostvaren sa 68 poena. Mentor i moralna podrška ovom učeniku bila je profesorka Radmila Lučić - dodaje Stevanović.

Osnove elektrotehnike 2 najbolje su uradili Jelena Zdravković i Božidar Mitić, kaže Stevanović, koji su osvojili maksimalnih 100 poena. Njihov mentor i saradnik bio je profesor Goran Lučić.

Stefan Krstić je prvo mesto osvojio iz predmeta Elektronika i bio najbolji u regionu, navodi direktor, a za takmičenje ga je pripremala profesorka Zorica Živanović. Regionalno-takmicenje-ucenici-ETS-Mija-Stanimirovic;-foto:-Aleksandar-Stevanovic Učenici ponovo najbolji, iako su zadaci na takmičenju bili teški; foto: Aleksandar Stevanović

Ovogodišnje takmičenje je bilo očekivano teško, ali su učenici bili na vrhuncu zadatka. Priprema sa mentorima je trajala dugo, zadaci su bili daleko ozbiljniji i teži od onih koji se rešavaju na redovnim časovima u školi. Takmičarske zadatke pripremali su profesori Visoke tehničke škole za elektoniku i računarstvo iz Beograda - kaže Stevanović.

Direktor škole kaže i da je ovo ogroman uspeh đaka, koji je bio očekivan, jer su oni i ranijih godina sa takmičenja dolazili okićeni medaljama.

Najbolje učenike očekuje republičko takmičenje, koje će prema kalendaru Ministarstva prosvete, biti održano 2. juna u Jagodini. U školi kažu da se nadaju sličnim rezultatima, jer im je ovakav uspeh dao vetar u leđa i podstrek za još veći rad i zalaganje.

Inače, pomenuti učenici, izuzev Đorđa Zdravkovića, su osvojili prvo mesto iz predmeta Osnove elektrotehnike 1 i prošle godine na državnom prvenstvu, a bili su najbolji i na državnom takmičenju iz programiranja.

Podsetimo, učenici Elektrotehničke škole "Mija Stanimirović" bili su uspešni na istom takmičenju i 2014. godine i tada su osvojili prva tri mesta u sve tri takmičarske kategorije. Ova niška škola je potom zauzela drugo mesto u Srbiji na Republičkom takmičenju elektrotehničkih škola, zahvaljujući uspehu učenika, a znanje iz programiranja, elektrotehnike i elektronike dokazali su i prvim mestima na više takmičenja 2015. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna Brakus

    10:34 // 15. 5. 2018.

    Bravo, sve čestitke i sve najbolje u daljom radu

  • Verko

    09:02 // 15. 5. 2018.

    Imate situaciju da će vam reći u Beogradu i Novom Sadu da najgori inženjeri dolaze upravo iz Niša.

  • nemanja

    22:57 // 14. 5. 2018.

    Gde se mogu videti rezultati ostalih takmicara?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: