Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 25. 8. 2023.

| Društvo

Poslanica SSP-a ministarki Grujičić: "Da li i niški lekari treba od predsednika da traže mikroskop?"

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Jelena Milošević
Poslaničko pitanje upućeno ministarki Gruičić; foto: prtscr Youtube kanala SSP

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obečao da će lično doneti mamograf leskovačkoj bolnici, niška poslanica SSP-a Jelena Milošević upitala je ministarku zdravlja Danicu Grujičić da li i niški lekari treba da se nadaju poseti predsednika kako bi konačno dobili neophodnu opremu za rad.

Milošević se osvrnula na podvig niških lekara koji su uspeli da sugrađaninu spasu šaku odsečenu cirkularom i koji su se požalili da im nedostaje mikroskop i posebna operaciona sala.

Niš ima sjajne lekare, to po ko zna koji put dokazali kada su pre nekoliko dana napravili podvig i spasili sugrađaninu šaku odsečenu cirkularom. Niškim lekarima je neophodan mikroskop i posebna operaciona sala kako bi mogli da spašavaju odsečene prste, umesto što sada takve pacijente šalju u Beograd, a zbog udaljenosti i vremena koje protekne, šanse da se spasu odsečeni ekstremiteti su veoma male. Ka niškom UKC ordinira preko milion ljudi, cela južna i deo istočne Srbije - navela je Milošević.

Potom je, kao narodna poslanica, upitala Grujičić, kada će Vlada obezbediti niškim lekarima adekvatnu opremu kako bi mogli da spašavaju odsečene ekstremitete ili smatra da su južnjaci građani drugog reda "pa mogu da žive i bez prstiju"?

Gospođo Grujičić, da li niški lekari i građani Niša treba da čekaju posetu predsednika Republike da i od njega traže mikroskop kao što su u Leskovcu tražili novi mamograf jer postojeći ne radi, umesto da Vlada i Vi kao ministar zdravlja uradite samo ono što je Vaš posao i omogućite lakarima u Nišu da spasavaju ekstremitete pacijentima - navela je Milošević.

Inače, ovakvu reakciju narodne poslanice izazvala je jučerašnja izjava redsednika Vučića koji je tokom posete novog leskovačkog stadionima, tamošnjoj bolnici obećao mamograf do Svetog Nikole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • e predsedniče dela gradjana i sns ministarko

    09:08 // 27. 8. 2023.

    bolje skratite liste čekanja. na pregled urologa nema slobodnih termina- "dodjite za 10-15 dana da pokušamo da zakažemo" kaže lekar. za skener 2.5 mes

  • Sad će on, dva a ne jedan!

    19:20 // 26. 8. 2023.

    Dok čukne i kilikopter i vine se u kumulonimbusi, eto njega lično sa dva komata

  • Predrag

    16:57 // 26. 8. 2023.

    Zašto ne ,Predsednik je miš beli koji sreću deli.Ističući svoje zasluge,on to i ne poriče.Ukoliko baš niste zapazili,obratite pažnju ubuduće samo je teškoća što želje teško do njega dolaze te je najefikasnije da mu se želja iskaže direktno , pred TV svedocima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: