Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 28. 8. 2018.

| Društvo

Pre funkcije predsednika Opštine Medijana, Kocić bio u sukobu interesa

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
nebojša kocić
Kocić je skoro godinu dana bio u sukobu interesa; foto: A. S.

Zbog toga što je istovremeno obavljao funkciju odbornika u Skupštini opštini Medijana i funkciju koordinatora projektnih aktivnosti u istoj opštini, kako kažu u Agenciji za borbu protiv korupcije, aktuelni predsednik Medijane Nebojša Kocić je prekršio Zakon. Zbog toga mu je Agencija izrekla meru upozorenja.

Pre nego što je zaseo u fotelju prvog čoveka najveće niške opštine i pre nego što je “preleteo” iz Demokratske u Srpsku naprednu stranku, od 15. novembra 2016. do 5. septembra 2017. Kocić je, prema oceni Agencije, bio u sukobu interesa jer je istovremeno obavljao dve opštinske funkcije.

Utvrđeno je da je Nebojša Kocić postupao suprotno odredbama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije na taj način što je u periodu od 15.11.2016. do 5.9.2017. istovremeno obavljao dve funkcije. Time je ugrozio nepristrasno vršenje javne funkcije odbornika Skuštine opštine Medijana, zbog čega mu je izrečena mera upozorenja - navodi se u rešenju Agencije.

Na ovo rešenje, Kocić nije podneo žalbu, čime je, navode u Agenciji ono konačno.

Podsetimo, septembra 2017. godine, neposredno nakon što je prešao iz DS u SNS i nakon ostavke Milana Krstića na mesto predsednika Opštine Medijana, Kocić je "zauzeo" predsedničku fotelju najveće niške opštine.

Među prvim potezima koje je učinio tokom predsednikovanja, bila je kupovina solarnog drveća na našetelovanom tenderu.

Više o Nebojši Kociću možete pročitati u rubrici "Ko je ko".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera pisar

    10:14 // 1. 9. 2018.

    Pogledajte njegov CV, svake 2 - 4 godine menjao fotelju, tu nema rezultata... a preleteo pravo u fotelju GO Medijana, i šta radi...ostvari izvesne rezultete da pokrije nezakonite radnje...Predsednik GO a krši zakon, gde je tu moral i poštenje... takvi nam ne trebaju g.Kociću bolje otiđi sam nego da te menjamo,

  • Ovojerealno

    14:00 // 29. 8. 2018.

    Citam kako besmisleno razmenjujete racenice, umesto da ste na istoj strani. Opstina na celu sa predsednikom je u usponu. Uvek moze bolje, dajte malo podrske.

    • Milan

      09:44 // 31. 8. 2018.

      Bravo, evo ti sendvič!

  • BULEVAR

    11:12 // 29. 8. 2018.

    Kao neko ko vise od 40 godina zivi na B.Nemanjica smatram se kompetentnom da komentarisem.. Ne zanima me da li je zut ili crven, da li leti ili ne leti, vec kako radi svoj posao. Ovaj mlad covek ima zelju, volju i elana da nesto uradi, a takvi ljudi su potrebni.

    • Milan

      09:44 // 31. 8. 2018.

      Bravo, evo ti sendvič!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: