Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 7. 2. 2018.

| Društvo

Radovi na Bulevaru cara Konstantina gotovi tokom leta, radi se i kružni tok

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radovi Bulevar cara Konstantina
I Demokratska stranka opštine Medijana se žalila zbog odugovlačenja radova; foto: JV/M.J.

Više puta pomeran, završetak radova na Bulevaru cara Konstantina, kako je rekla ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, sada je zakazan za avgust ove godine. Plan je, kako je rekla ministarka, da se, sem rekonstrukcije puta kod niškog naselja Brzi Brod i atmosferske kanalizacije, zbog koje radovi i kasne, završi i trotoar, biciklistička staza, kao i kružni tok.

Kružni tok je važan, kako je objasnila Mihajlović, zbog fabrike Cumtobel, koja se gradi u blizini i trebalo bi da bude završen i pre avgusta. Vrednost radova na niškom Bulevaru je 145 miliona dinara.

Ono što je bitno, kad god rekonstruišemo i radimo ovakve stvari, dogovor je u gradovima da obavezno imamo trotoare i da imamo biciklističke staze. Mislim da u današnje vreme, imati samo put, koji je rekonstruisan, a da pored toga nemamo ono što je važno i zbog bezbednost građana, mislim da stvarno nema svrhe - priča Mihajlović.

Radovi na ovom delu puta već mesecima prave probleme građanima, s obzirom na to da su isprva dve trake bile potpuno zatvorene za saobraćaj, a radnika nije bilo. Sredinom decembra, vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je da će se nastavlja sa radovima, te da će pokušati da završe do kraja godine ili početkom 2018. Mihajlovic i Bulatovic Isprva su Grad i Putevi Srbije prebacivali odgvornost zbog zastoja radova jedni na druge; foto: JV/M.J.

Bez obzira što imamo malo pomeranje roka, to nije pomeranje roka zato što izvođač nešto nije uradio, nego zato što se delom ispravlja projekat, budući da se videlo da je potrebno da atmosferske padavine, regulišemo način kako će to biti. Da se ne desi situacija, kako se dešavalo u nekim opštinama, da uradimo put, a da ne rešimo pitanje atmosferskih padavina, odnosno odlaganje te vode i da posle imamo propadanje puta - kaže Mihajlović.

Inače, Mihajlović je rekla da su tokom poslednje 4 godine, računajući i 2018. godinu, za rehabilitaciju puteva u Nišu Putevi Srbije uložili blizu 500 miliona dinara, dok je cifra, kada je reč o celom okrugu skoro 2 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    08:44 // 8. 2. 2018.

    Inace kisa je utvrdjena kao prirodna pojava tek nakon pocetka ovih radova,pa projekat opravdano nije uzeo u obzir atmosfersku kanalizaciju.Kakav cinizam i zamena teza.Pa ko je taj nenormalan koji je uradio takav porjekat.I sada se javljaju SNS spasitelji koji ce zamislite ukljuciti atmosfesku kanalizaciju jer eto negde je cak i nema.Poceli da rade a ne znaju sta trebe da rade.Strucnjaci.Uzas.

  • Dejan Dimitrijević

    22:50 // 7. 2. 2018.

    Da li sam dobro razumeo? Oni su projektovali put bez atmosferske kanalizacije, pa su onda menjali projekat kad im je palo na pamet da bi jednom mogla da padne čak i kiša?!
    O SNS režimu će se pisati antologije!

  • Miloš

    15:46 // 7. 2. 2018.

    Ako budete "udesili" asfalt kao prema banji gde se par meseci posle završetka osećaju neravnine i vibracije na volanu, nemoj da se trudite uopšte!

    • Bata Petrović

      08:36 // 8. 2. 2018.

      Na deonici pored kvantaške pijace u smeru ka N. Banji savetujem vozačima da koriste isključivo desnu stranu trake kako ne bi dobili Parkinsonovu bolest a TRAP morali da regliraju svake godine. SKIDAM KAPU, na hrabrosti i neznanju naravno, nadzornom organu koji je stavio svoj pečat i potpis na ovaj projekat i dozvolio exploataciju GEOMETRIJSKI apsolutno nekvalitetno izvedene deonice kolovozne trake

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: