Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 14. 6. 2018.

| Društvo

Roditelji tvrde da “Pčelica” posle 15. juna ispisuje predškolce iz vrtića

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
"pčelica"
Direktorka kaže da su oni ozbiljna ustanova i da je reč o dezinformacijama; foto: JV

I dok roditelji predškolaca koji idu u obdaništa niške "Pčelice" kažu da im je iz ove ustanove rečeno da njihova deca neće moći da idu u vrtić od 15. juna i da su im samo uručene ispisnice, te da će do 1. septembra morati da se "snađu" oko čuvanja svojih mališana, direktorka Svetlana Mitić tvrdi da je to “samo preporuka” i da sa pauzom od mesec dana deca mogu da idu u vrtiće.

Roditelji predškolaca koji su se javili redakciji Južnih vesti kažu da su dobili ispisnice na kojima je naznačeno da nakon 15. juna moraju da ispišu decu iz vrtića.

Neki su na to pristali, a majka koja nema gde da čuva dete tokom leta kaže da je tražila od da se taj rok produži, ali nije dobila nikakav odgovor.

Nakon dobijanja te ispisnice, Predškolskoj ustanovi ''Pčelica'' obratila sam se pismenim putem u formi molbe, tražeći boravak deteta u vrtiću do kraja jula meseca. Na moj zahtev nisu odgovorili ni u pisanoj, ni u usmenoj formi - kaže zabrinuta majka.

Napominje da u ugovoru koji je potpisala sa “Pčelicom” ne piše da deca predškolskog programa mogu da borave u vrtićima samo dok traje školska godina. Kaže i da školski kalendar važi samo za predškolce koja su u pripremnim odeljenjima pri školama, ali ne i za decu koja su u vrtićima.

Zabrinuta majka ističe da će morati da se obrati Ministarstvu prosvete i drugim nadležnim institucijama, pošto “Pčelica” nije postupila po ugovoru koji su potpisali, jer ispisuje predškolce iz vrtića mnogo pre nego što treba da krenu u školu.

Da su ih iz "Pčelice" stavili u "mat" poziciju, tvrdi i majka čiji predškolca iz vrtića "Vilin Grad", koja kaže da su obaveštenje o tome dobili od vaspitačice koja je bila izričita da preškolska grupa u vrtić ide do petka 15. juna, nakon čega se raspuštaju.

Deca su pripremala završnu priredbu, ali nismo znali da će posle toga samo do kraja nedelje moći u vrtić i to je to. Moje dete nema ko da čuva, da ima, išao bi u predškolsko koje je pri školi, a ne pri vrtiću na ceo dan - objašnjava ova majka.


Direktorka: To je samo preporuka

Direktorka Svetlana Mitić kaže da će predškolci i nakon 15. juna moći da idu u vrtić i da ovakve dezinformacije širi “neko ko želi da se na svakih nedelju dana piše o “Pčelici” nešto što zaista ne stoji”. Ipak, priznaje da je roditeljima preporučeno da decu ne dovode tokom leta u obdaništa, ako mogu.

Preporuka je, zbog toga što se veliki broj dece smanjio, da roditelji ako imaju gde povuku dete, jer to je predškolska grupa. Spajaćemo grupe, znate već da je tako leti, nije ništa novo, svake godine se isto radi - navodi Mitićeva.

Ispisnicu su dobili samo roditelji koji žele da ispišu dete iz vrtića, tvrdi direktorka, i niko im je nije dao na silu. Mitićeva kaže i da po ugovoru koji su roditelji potpisali oni mogu decu da dovode u vrtić i tokom leta, ali moraju da iskoriste mesec dana godišnjeg odmora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Javnost treba da zna

    22:41 // 16. 6. 2018.

    Kako mi je krivo sto se mnogo ranije nisam obratila "Juznim vestima", vecina ne bi ispisala dete nakon ovih izjava direktorke!!!

  • Realno

    17:13 // 16. 6. 2018.

    Ljudi,ispadose vaspitacice najgore! One samo moraju da slušaju naredjenja pretpostavljenih! Sigurno mnoge od njih ne podržavaju ovu praksu od pre par godina...A istina je,vaspitacice su nas 100 puta opomenuti da smo u crticu do 14.06

  • Милан НРЈ

    11:33 // 16. 6. 2018.

    Није истина да је препорука, лично ми је васпитачица у вртићу Свитац рекла да морам да испишем дете из истог, да ће задњи дан бити четвртак 14.6. што сам на крају и урадио, будући да наводно, врти неће радити.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: