Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 7. 2. 2018.

| Društvo

"Senior kartice” samo uz plaćanje članarine

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
penzioneri
Procenjuje se da u Nišu ima 62 hiljade penzionera; foto: A. Kostić

Iako je Gradska organizacija penzionera Niša prvo saopštila da će “senior kartice” izdavati svojim članovima, ali i onima koji to nisu, ovu karticu, ipak, mogu da dobiju samo oni koji plate članarinu ovom udruženju.

Neki od penzionera koji su predhodnih dana otišli da se prijave za ovu karticu, kojom bi dobili popuste na usluge i kupovinu robe, razočarali su se kada su saznali da moraju da se učlane u Gradsku organizaciju penzionera (GOP).

Rečeno je da ne moramo da budemo članovi, a sada mi traže da im mesečno dajem po 30 dinara. Zašto? Na šta taj novac ide? - kaže jedna penzionerka iz Niša.

saopstenje senior kartice U saopštenju dostavljenom medijima piše da će karticu moći da dobiju svi penzioneri; foto: screenshotPredsednik Gradske organizacije penzionera Mirko Zečević kaže da je verovatno previd što je u prvom saopštenju navedeno da će svi penzioneri iz Niša, bez obzira na članstvo, moći da se prijave za “senior kartice”.

Očigledno je došlo do greške. Ako penzioneri hoće da dobiju "senior karticu" treba da se učlane u našu organizaciju. I druga udruženja penzionera, a ima ih puno u Nišu, organizuju svoje akcije, ali samo za svoje članove. Tako smo i mi organizovali pre svega za svoje članove, ali pozivamo i ostale koji žele da se učlane i postaće vlasnici "senior kartice" - kaže Zečević.


Članarinu "skidaju" direktno iz PIO fonda

Zečević napominje da akcija podele "senior kartica" ne bi mogla da se realizuje bez članarine.

Članarina je 30 dinara mesečno, na godišnjem nivou 360 dinara. Taj iznos se odbija mesečno preko PIO fonda, pa se nakon što se učlane od narednog meseca to odbija njima od penzije. Nema blagajne, nema gotovine, to izbegavamo - ističe Zečević.

Kaže da će novac od članarine biti utrošen na samu izradu senior kartice koja je personalizovana, za dokumentaciju i papire, za obaveštenja, radionice i slanje SMS poruka članovima sa obaveštenjem o akcijama.

Predsednik GOP-a napominje da je izdavanje “senior kartica” u Nišu njihova inicijativa i akcija, a ne nešto što radi Grad ili Republika, kao što je slučaj sa lokalnom samoupravom u Beogradu.

Ova organizacija ima više od 3.000 članova, a ovaj broj raste, jer se u protekla 2 do 3 dana njima pridružilo preko 1.000 penzionera koji žele “senior karticu”.


Upisivanje za karticu i u mesnim kancelarijama

Zbog velikog interesovanja i gužvi u poslovnom prostoru GOP-a tražili su od Gradske uprave da omogući korišćenje kancelarija mesnih zajednica.

Prema rečima Zečevića, to je omogućeno i zainteresovani se mogu prijaviti u u mesnim kancelarijama Čair, Božidar Adžija, Medijana i Brzi Brod.

Za ”senior kartice" će se penzioneri upisivati, kako kažu u organizaciji, izdavati i u Mesnoj kancelariji Bubanj, u kancelariji Ratko Pavlović, u Opštini Crveni Krst u mesnim kancelarijama 12. februar, Ratko Jović, Donji Komren i Popovac, kao i u Niškoj Banji u Mesnoj kancelariji Nikola Tesla.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka Djokic

    01:03 // 30. 5. 2019.

    lepa racunica. Ako ih prosle godine bilo vec 3 000 clanova, po 30,oo d. na godisnjem nivou je 1 080 000,oo , tj. ako je Euro 118,oo to bi iznosilo 9 152 E. Predp. da stampanje te kartice iznosi 1 E ( ne verujem ni toliko), to je 3 000 E, kartica sigurno ima visegodisnji rok trajanja.Dakle u prvoj godini sa 3 000 clanova prihoduje se 6 152 E, narednih po 9 152E .Tel.,SMS,papir,..Hmmm..

  • kole

    11:01 // 8. 2. 2018.

    zasto mi penzioneri robujejemo krkobabicima

    • Numancia

      19:23 // 8. 2. 2018.

      Pitaj Stosica i Aleksova,glasao si za njih.

  • penzionerka

    04:55 // 8. 2. 2018.

    Ne dam i ne treba mi milostinja i glasacu,kao i uvek PROTIV SNS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: