Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 28. 7. 2020.

| Društvo

Trudnica koja je bila na respiratoru preminula u KC Niš, beba je stabilno

Autor:G.B.Izvor:Južne vesti
klinicki centar
Preminula još jedna trudnica u KC Niš; foto: JV/V. Milić

Da je u niškom Kliničkom centru preminula trudnica koja je više dana bila na respiratoru, a da je sinoć obavljen porođaj i da je beba u stabilnom stanju, potvrdili su u KC Niš.

34-godišnja žena koja je na lečenju pod sumnjom na koronu bila od početka jula, porođena je carskim rezom i donela dečaka, a lekari kažu da je nakon toga ubrzo preminula.

Nakon porođaja, došlo je do novog srčanog zastoja i uprkos našim naporima, porodilja je preminula - rekao je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Janković kaže da je njeno i stanje bebe pratio čitav tim lekara. Beba je rođena u 26. nedelji i sada je na odeljenju Neonatologije Kliničkog centra u Nišu.

Direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković kaže da je sada u stabilnom stanju.

Ona je porođena sinoć oko 20 sati carskim rezom, rodila je dete teško 900 grama. Nažalost, majka je preminula, a beba je preživela. Dete je na mehaničkoj ventilaciji i trenutno nije životno ugroženo. - rekla je Slavkovićeva.

Podsetimo, 21. jula u niškom Kliničkom centru preminula je još jedna trudnica koja je bila na respiratoru i sa simptomima virusa korona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tragedija za porodilje u Nišu

    03:21 // 29. 7. 2020.

    Sa žaljenjem mogu da konstatujem da je manja smrtnost porodilja bila kada su žene rađale u štalama uz priučena seosku babicu nego danas u bolnici u Nišu...

  • Mara

    21:15 // 28. 7. 2020.

    Tuga do neba

  • Drakon

    20:01 // 28. 7. 2020.

    Kako ne bi sirili paniku, potrebno je izvestavati detaljnije, i reci da li pacijenti imaju druge zdravstvene probleme, nevezane za koronu, zvuci surovo, ali i ranije su se desavala tragedije i umirale i trudnice itd... Ali se nije pisalo o tome svakog dana, u proseku 102 hiljade ljudi umire godisnje Srbiji, tako da je kovid bolest koja je jos uvek ispid gripa u ucescu u mortalitetu. Objektivno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: