Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 25. 5. 2021.

| Društvo

U akciji "Čepeninga" donirano još 6 kolica za tri niške klinike

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
cepening dodela kolica foto Vojkan Zivkovic
Akcija traje tokom cele godine; foto: Vojkan Živković;

Od novca prikupljenog od reciklaže čepova i druge plastike, kako navodi Vojkan Živković iz "Čepeninga", prikupljena su sredstva za 6 mehaničkih kolica i oko 70 kompleta posteljina, koje će pokloniti klinikama Nišu.

Kroz akciju prikupljanja plastičnih čepova i druge plastike, u kojoj građani Niša tokom tri meseca u proseku skupe i donesu na reciklažu oko 2,5 tone plastike, sakupljeno je dovoljno novca za kupovinu 6 kolica.

Danas smo već imali uručenje dva kolica porodilištu i oko 70 kompleta materijala za šivenje posteljine. Sutra dva kolica prima Klinika za očne bolesti i Klinika za stomatologiju - ističe Živković.

Dodela kolica ČEPeNing foto Vojkan Zivkovic Oko 2,5 tone plastike na svaka 3 meseca; foto: Vojkan Živković;Akcija "Čepeninga" je počela od 2015. gdoine, navodi on, a građani Niša će i dalje moći svakog dana da donose plastiku za reciklažu na više lokacija u gradu - u svim državnim i u apotekama Viva, dispanzerima Medicine rada, u mnogim niškim školama, kao i direktno na adresu Kraljevića Marka 5.

U pitanju su polipropilen i polietilen plastika ili plastika koja u trougliću ima oznaku 2, 3 i 5. To mogu da budu i polomljene stolice, gajbe, baštenske garniture - pojašnjava Živković.

Ističe da su dosad u akciji reciklaže plastike donirali oko 80 pomagala, po 12 do 15 godišnje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: