Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 18. 4. 2020.

| Društvo

Uz "Marš na Drinu", kako je želeo, sahranjen hirurg Miodrag Lazić

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
lazic
Lazićev lik u srpsku zastavu projektovan na crkvi na Buleavaru; foto: V. Keser

Na Novom groblju u Nišu sahranjen je doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu koji je preminuo od posledica korona virusa, a pored brojnih građana koji su sa terasa puštali "Marš na Drinu", od poznatog hirurga oprostile su se i njegove kolege uz zvuke poznate kompozicije.

U vreme sahrane, kojoj mnogi nisu mogli da prisustvuju zbog pandemije korona virusa i policijskog časa, ulicama Niša čuli su se zvuci kompozicije "Marš na Drinu" - pesme kojom poželeo da bude ispraćen direktor niškog Urgentnog centra.

Od poznatog hirurga, uz reči "Putuj legendo, u carsko nebesko, neka ti je slava i večno hvala", oprostile su se minutom ćutanja i njegove kolege iz Urgentnog centra odakle se čuo poznati marš.

Putuj legendo u carstvo nebesko, neka ti je slava i večno hvala.

Posted by Slobodanka Nikolic on Saturday, April 18, 2020

Od hiruga Lazića, koji je od korona virusa preminuo u utorak, a te večeri su se aplauzom i zvucima čuvenog marša opraštale Nišlije, ali i brojni građani Srbije i Republike Srpske.

I dan kasnije sredu je Niš odao počast i zahvalnost preminulom hirurgu, pa je od 20 sati na hramu Svetog cara Konstanina i carice Jelena bila projektovana srpska zastava i lik ovog čuvenog lekara, dok je odzvanjala melodija kompozicije "Marš na Drinu".

Inače, smrt ovog hiruga potresla je brojne građane, a mnogi od njih predlažu da njegovo ime ponese neka od niških ulica, bulevara, a česti su i predlozi da se po Laziću nazove i Klinički centar Niš.

Pokenuta je i onlajn peticija da se Urgentni centar Niš preimenuje u Urgentni Centar dr Miodrag Lazić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Biljana Novaković

    23:28 // 27. 4. 2020.

    Legende nikad ne umiru.... Kolega živećete zauvek.... baš kao i Nj, . Svešt. Patrijarh Pavle koji vam je dodelio orden Sv. Save.Ušli ste u našu srpsku istoriju. Znam i za druga Vaša priznanja. Hvala Vam za sva vaša dobročiniteljska i hrabra dela. Vi ste primer svim našim kolegama kakav treba da je neko naše profesije u belom mantilu. Od Vas kroz stihove Marša na Drinu, shvatam šta znači hrabrost..

  • RobinHoodisGood

    12:17 // 19. 4. 2020.

    Doktore,hvala za sve ljudske zivote sto ste spasili, hvala za nesebicnost i dobrotu, hvala za hrabrost, hvala vam za sve !!!

  • Dejan Nejic

    21:24 // 18. 4. 2020.

    Dr Lazic nikada nije dobio najvecu gradsku nagradu 11.Januar ali zato ju je dobio Nesa Galija za tamburanje po baba juli....

    • Dejan Nejic

      07:26 // 19. 4. 2020.

      Doktor i cuveni ratni hirurg Miodrag Lazic nikada nije dobio (koliko ja znam) neki orden od drzave Srbije,ali zato je orden dobio Saban Saulic cuveni ljubavnik Cuce sa 14 godina...

      Doktor i cuveni ratni hirurg Miodrag Lazic je dobio orden Svetog Save od Patrijaha Pavla, AV dobio isti od Patrijaha Irineja,NEUPOREDIVO ZAR NE?

    • Ouzo

      07:35 // 19. 4. 2020.

      Nista mu nebi znacilo,jer je obesmisljena,zadnjih 10-ak godina ! Dobijaju je sluge rezima, i niko ne pamti laureate !
      Njemu su znacajnije bile ikone,sto su mu poklanjali od srca,oni sto im je zivot spasio !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: