Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 21. 3. 2024.

| Društvo

Žitelji Delijskog visa najavljuju dvodnevnu blokadu saobraćaja, tvrde da to nije politički protest

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
delijski vis
Rešili da radikalizuju protest i navode da će protestovati dok se asfaltiraju sve ulice u naselju; foto: grupa Delijski vis

Oko 20 blokada saobraćaja organizovali su proteklih meseci stanovnici niškog naselja Delijski vis zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije, a na ocenu gradonačelnica Dragane Sotirovski da su to politički protesti odgovaraju da je reč o građanskih protestima, ali da prihvataju podršku i iz opozicije i iz vlasti. Ovog puta najavljuju dvodnevnu blokadu saobraćaja kod "Stop šopa" u petak i subotu, od 17 do 18 sati.

Još krajem prošle godine krenuli su u proteste meštani ovog niškog naselja, zahtevajući da se ispuni obećanje vlasti koje im stalno daju, a to je da se asfaltiraju ulice. Kao drugi problem ističu da je ugrožena bezbednost u nekim ulicama zbog čestih poplava kuća, podruma i garaža, koje nastaju usled jakih kiša, a zbog nedostatka atmosferske kanalizacije.

Navode da se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, gostujući ove nedelje na TV Zona, osvrnula se na njihove proteste nazvajući ih političkim protestima.

Ovom prilikom obaveštavamo gradonačelnicu da se radi o građanskim protestima, i da nam je svaka podrška dobrodošla, ne bitno odakle dolazi, da li iz redova opozicije ili vlasti. Takođe, podsećamo gradonačelnicu, da smo joj dana 5. 2. 2024. uputili i zvaničan poziv da dođe na naš protest i da se obrati žiteljima Delijskog Visa. Gradonačelnica se naravno nije pojavila do dana današeg, ali je poziv i dalje otvoren - poručuju organizatori protesta.

Navode da jeste 5 ulica asfaltirano, a da na asfalt čeka još njih 8, dok je, napominju, obećanje gradonačelnice bilo da će sve biti završene do kraja 2023. godine.

Mi stanovnici naselja Delijskog Visa smo rešeni da protestujemo sve dok nam se ne završi i poslednja ulica u naselju, kao i dok se ne reši atmosferska kanalizacija - poručuju žitelji Delijskog Visa.

Ove nedelje rešili su da radikalizuju proteste i najavili dvodnevnu blokadu saobraćaja, u petak i suboru, 22. i 23. marta od 17 do 18 sati na kružnom toku kod tržnog centra "Stop šop".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sone

    09:29 // 22. 3. 2024.

    Koja inventivnost. Iz sns-a jedini komentar je da je to politicka stvar. A najgore je to govore politicari, sto znaci da oni imaju monopol nad politikom i samo oni mogu da sa bave istom.

  • Joca Jankovic

    21:17 // 21. 3. 2024.

    Podivljali zaplanjci. More sve bi vas ja u rudnik da kopate Litijum.

  • Jovica radnik stop šopa

    19:44 // 21. 3. 2024.

    Velika podrška za proteste! Otkad su protesti promet i prodaja su nam se utrostručili... Ljudi koji nam dolaze pričaju nam o svojim problemima koje imaju u svom naselju i skroz ih razumemo i podržavamo. Nakaradna vlast koja je totalni raspad napravila u svakom smislu treba pošteno makar u Nišu na lokalu da ode sa vlasti i da dopusti šansu nekome ko voli ovaj Grad i nišlije da bude na vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: