Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gadžin Han

 • folklot

  Veče zaplanjskog folklora

  Kulturno-umetnička društva iz Gadžinog Hana i okoline, popularnog Zaplanja, koja neguju srpsku tradiciju, nastupiće na folklornom festivalu u Narodnoj biblioteci “Branko Miljković” u ovoj varošici, u subotu 21. aprila.

  detaljnije
 • škoda superb

  Opština Gadžin Han namestila tender za “škodu superb”

  Pisanje "Južnih vesti" da je tender Opštine Gadžin Han naštelovan tako da na njemu može da pobedi samo "Auto Čačak" sa “škodom superb” potvrđeno je nakon okončanja ove javne nabavke. Gadžin Han će, kako piše u odluci o dodeli ugovora, parama građana platiti skupocenu “škodu” 3,1 milion dinara, a kao jedini ponuđač javio se upravo "Auto Čačak".

  (11) detaljnije
 • skoda-superb-foto-JV

  Tender u Opštini Gadžin Han naštelovan za luksuznu “škodu”

  Iako je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, Gadžin Han bi, prema tenderskoj dokumentaciji skoro u potpunosti prepisanoj iz kataloga "Auto Čačka", trebalo da podnovi vozni park luksuznom “škodom superb” koju će građani platiti više od 3 miliona dinara. Zamenik predsednika Opštine Gadžin Han tvrdi da tender nije namešten, ali ne zna da objasni zašto je tražio baš određene karakteristike vozila.

  (17) detaljnije
 • skgo

  Odborom za životnu sredinu SKGO rukovode čelnici opština sa juga Srbije

  Predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević novi je rukovodilac Odbora za zaštitu životne sredine i vanredne situacije koja radi u okviru Stalne konferencije gradova i opština. Posao njegovog zamenika pripao je predsedniku opštine Vlasotince Zoranu Todoroviću.

  detaljnije
 • struja dalekovodi foto Aleksandar Kostic

  Nekoliko sela kod Gadžinog Hana bez struje do jutra

  Zbog topola koje su usled bujice pale u Kutinsku reku i nalegle na dalekovod, cela opština Gadžin Han tokom dana je bila bez struje. Snabdevanje je normalizovano do naselja Donji Dušnik preuzimanjem od drugih dalekovoda, ali je preostali deo ove opštine u mraku i tako će biti bar do jutra.

  (1) detaljnije
 • Red

  Uverenje o osuđivanosti ubuduće će se izdavati i van Niša

  Građani sa juga Srbije koji su do sada morali u Nišu da podnose zahteve da im se izda uverenje o tome da li su osuđivani, kako kažu u Policijskoj upravi Niš, od 1. marta će to moći da učine i u svojim policijskim stanicama.

  detaljnije
 • biblioteka

  Besplatna godišnja članarina u biblioteci u Gadžinom Hanu

  Žitelji Opštine Gadžin Han ove godine neće morati da plate da bi pozajmljivali knjige iz Narodne biblioteke “Branko Miljković”, a prema rečima direktora ove ustanove odlučili su se na ovaj potez kako bi raznolika literatura bila svima dostupna.

  (1) detaljnije
 • Lovacki savez jugoistočne Srbije foto Z.R. 5

  Izabrano rukovodstvo Lovačkog saveza jugoistočne Srbije

  Na Izbornoj skupštini u Gadžinom Hanu za predsednika nedavno formiranog Saveza izabran je Piroćanac Zoran Aleksić, dok će njegov zamenik biti Zlatimir Rašić iz Svrljiga. Sekretar Saveza koji okuplja više od 10.000 lovaca i 22 lovačka udruženja biće Nišlija Bratislav Ćirković, a Skupštinu će voditi Ivan Đorđević iz Leskovca.

  (3) detaljnije
 • Izgoreo automobil

  Nagodio se zbog paljenja dva automobila u Nišu, pa uhapšen zbog eksplozije skladišta

  Mladić koji je prošlog juna zapalio “mercedes” na Somborskom bulevaru, kao i službeni auto načelnika Kriminalističke policije, nagodio se sa Tužilaštvom za ova dela i dobio osam meseci zatvora. Međutim, nakon što je pušten iz pritvora u kome je bio dok se protiv njega vodio postupak zbog paljenja vozila, policija ga je uhapsila i zbog sumnje da je bacio bombu na carinsko skladište u Gadžinom Hanu.

  (11) detaljnije
 • policija

  Uhapšen mladić zbog bacanja bombe u Gadžinom Hanu

  Zbog sumnje da je sredinom oktobra 2017. godine bacio bombu na carinsko skladište u Gadžinom Hanu, kada je oštećeno više vozila i portirnica obezbeđenja, niška policija uhapsila je 27-godišnjeg mladića iz Niša. Tom prilikom nije bilo povređenih.

  detaljnije
 • asfaltiranje

  Opštinama na jugu najveći problem nezaposlenost i nezavršeni putevi

  Deo puta ka Staroj planini koji još nije završen najviše muči Svrljižane, zbog nezaposlenosti se građani sele iz Gadžinog Hana, a Aleksinčani imaju problem sa njivama i urušenim obalama Južne Morave, kako su rekli njihovi predsednici opština na sastanku sa novom načelnicom Nišavskog okruga Draganom Sotirovski.

  (1) detaljnije
 • policija

  Puška slučajno opalila, poginuo policajac u penziji

  U Gadžinom Hanu nadomak Niša, dan posle dočeka Nove godine, izvlačeći pušku iz auta po povratku iz lova, kako kažu u niškoj policiji, nesrećnim slučajem poginuo je muškarac. Prema nezvaničnim infomacijama reč je o penzionisanom policajcu.

  (7) detaljnije
 • bulatović skgo

  Niš više ne predsedava u SKGO, zamenio ga Sombor

  Posle 4 godine, Gradu Nišu istekao je mandat na čelu Stalne konferencije gradova i opština, a na čelu ovog saveza opština nasledio ga je bački grad Sombor. U organe ove asocijacije izabrano je 10 opština sa juga Srbije.

  (9) detaljnije
 • Niš tvrđava

  Počeo popis Nišlija, Aleksinčana i Svrljižana koji žive u inostranstvu

  Veliki popis srpske dijaspore krenuo je iz Niša, kažu u Udruženju za saradnju sa dijasporom "Matica", a svi oni koji su rođeni ili su samo živeli u Nišu, Aleksincu, Svrljigu, Merošini, Ražnju, Doljevcu i Gadžinom Hanu i sada žive van Srbije, mogu da učestvuju u ovoj akciji.

  (5) detaljnije
 • Sneg ciscenje foto aleksandar kostic

  Zaplanjska sela bez struje zbog snega

  Zbog snega koji je noćas padao u Zaplanju, petnaestak sela Opštine Gadžin Han je bez struje. Ekipe "Elektrodistribucije" su na terenu i traže kvar na dalekovodu, kažu iz ovog preduzeća.

  (2) detaljnije
 • Topličanin

  Zonaši: Trgovište se približilo Dubočici, Gadžin Han na 1. mestu

  Fudbalski klubovi Vranjska Banja i Pčinja iz Trgovišta zamenili su mesta u vrhu fudbalske Zone Jug, ali je leskovačka Dubočica i dalje lider, uprkos remiju u 5. kolu. Zaplanjac je, sa druge strane smenio ekipu Naša krila sa 1. mesta u Zoni Istok, dok je Topličanin upisao i 4 pobedu i opstao na vodećoj poziciji u Zoni Zapad.

  (1) detaljnije
 • slavica

  Ministarka Đukić Dejanović: Sud jedino rešenje za porodilje bez doprinosa

  Iako je Srbija pokrenula akciju za pospešivaje porasta nataliteta, za šta je jug Srbije dobio 55 miliona dinara, porodilje koje imaju problem da ostvare porodiljski dodatak jer im, bez njihovog znanja, poslodavci kod kojih su radile nisu uplaćavili doprinos, država neće zaštiti. Prema rečima ministarke bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, porodilje mogu jedino da se obrate Sudu.

  (8) detaljnije
 • poljoprivreda

  Poljoprivredne zadruge čuvaju i sela na jugu Srbije

  Osnivanje i obnavljanje zadruga i njihova funkcionalnost trebalo bi, kako kažu u Ministarstvu bez portfelja, da ožive srpska sela. Zadruge u Gadžinom Hanu i Merošini već su dobile novac za obnovu, a Ministarstvo poziva i druge zadrugare da se jave na konkurs za dobijanje para koje ne moraju da vraćaju državi.

  (2) detaljnije
 • Masinac-4

  Fotografije dokazuju: Zastave SNS deci doneo funckioner te partije

  Nakon što je lider SNS u Gadžinom Hanu i zamenik predsednika te Opštine Goran Stojiljković rekao da su mlade fudbalerke Mašinca "same uzele zastave te stranke da bi se slikale", građani su redakciji Južnih vesti dostavili fotografije na kojima se vidi da potpredsednik te stranke Staniša Ristić donosi zastave do grupe koja se fotografiše. Ristić tvrdi da su mu deca u stvari "istrgla zastavu iz ruke".

  (19) detaljnije
 • Mašinac sa zastavama SNS

  SNS: Deca sama odlučila da razvuku stranačku zastavu

  Povodom fotografije koja je nastala na izletištu na Seličevici, gde fudbalerke Mašinca drže zastave SNS-a, lider te partije u Gadžinom Hanu Goran Stoiljković kaže da su deca "spontano i samovoljno" uzela stranačka obeležja da bi se slikala za Fejsbuk. On se ironično zahvalio redakciji Južnih vesti što je pisala o ovom slučaju, konstatujući da niko ne bi čuo za manifestaciju koju Opština godinama organizuje da bi promovisala izletište Crkvište.

  (15) detaljnije