Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gadžin Han

 • Topličanin

  Zonaši: Trgovište se približilo Dubočici, Gadžin Han na 1. mestu

  Fudbalski klubovi Vranjska Banja i Pčinja iz Trgovišta zamenili su mesta u vrhu fudbalske Zone Jug, ali je leskovačka Dubočica i dalje lider, uprkos remiju u 5. kolu. Zaplanjac je, sa druge strane smenio ekipu Naša krila sa 1. mesta u Zoni Istok, dok je Topličanin upisao i 4 pobedu i opstao na vodećoj poziciji u Zoni Zapad.

  (1) detaljnije
 • slavica

  Ministarka Đukić Dejanović: Sud jedino rešenje za porodilje bez doprinosa

  Iako je Srbija pokrenula akciju za pospešivaje porasta nataliteta, za šta je jug Srbije dobio 55 miliona dinara, porodilje koje imaju problem da ostvare porodiljski dodatak jer im, bez njihovog znanja, poslodavci kod kojih su radile nisu uplaćavili doprinos, država neće zaštiti. Prema rečima ministarke bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, porodilje mogu jedino da se obrate Sudu.

  (8) detaljnije
 • poljoprivreda

  Poljoprivredne zadruge čuvaju i sela na jugu Srbije

  Osnivanje i obnavljanje zadruga i njihova funkcionalnost trebalo bi, kako kažu u Ministarstvu bez portfelja, da ožive srpska sela. Zadruge u Gadžinom Hanu i Merošini već su dobile novac za obnovu, a Ministarstvo poziva i druge zadrugare da se jave na konkurs za dobijanje para koje ne moraju da vraćaju državi.

  (2) detaljnije
 • Masinac-4

  Fotografije dokazuju: Zastave SNS deci doneo funckioner te partije

  Nakon što je lider SNS u Gadžinom Hanu i zamenik predsednika te Opštine Goran Stojiljković rekao da su mlade fudbalerke Mašinca "same uzele zastave te stranke da bi se slikale", građani su redakciji Južnih vesti dostavili fotografije na kojima se vidi da potpredsednik te stranke Staniša Ristić donosi zastave do grupe koja se fotografiše. Ristić tvrdi da su mu deca u stvari "istrgla zastavu iz ruke".

  (19) detaljnije
 • Mašinac sa zastavama SNS

  SNS: Deca sama odlučila da razvuku stranačku zastavu

  Povodom fotografije koja je nastala na izletištu na Seličevici, gde fudbalerke Mašinca drže zastave SNS-a, lider te partije u Gadžinom Hanu Goran Stoiljković kaže da su deca "spontano i samovoljno" uzela stranačka obeležja da bi se slikala za Fejsbuk. On se ironično zahvalio redakciji Južnih vesti što je pisala o ovom slučaju, konstatujući da niko ne bi čuo za manifestaciju koju Opština godinama organizuje da bi promovisala izletište Crkvište.

  (15) detaljnije
 • Fudbalerke Mašinca drže zastavu SNS

  Iz Gadžinog Hana bez odgovora o korišćenju dece za promociju SNS

  Iako su novinari pokušali da dobiju objašnjenje zbog čega maloletne fudbalerke Mašinca, koje su, prema rečima njihovog trenera Perice Krstića, bile gosti Opštine, uslikane sa zastavom naprednjaka, iz Gadžinog Hana nije bilo odgovora.

  (5) detaljnije
 • lukijada-g-han-N.M.-JV

  Zbog “Lukijade” bi da se otcepe od Gadžinog Hana

  Nezadovoljstvo organizacijom Dana crnog luka - “Lukijade” u Zaplanjskoj Toponici kap je koja je prelila čašu i okupila proizvođače ovog povrća ispred zgrade Opštine u Gadžinom Hanu, gde su zapretili otcepljenjem svog sela i pripajanjem Leskovcu ili Doljevcu.

  (7) detaljnije
 • Mladi aktivizam ilustracija

  Otvoren 8. konkurs za omladinske projekte na jugu Srbije

  Formalne i neformalne organizacije mladih, koje imaju kreativnu ideju o tome kako mogu da omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima, mogu se do 18. jula prijaviti na konkurs za finansiranje i pomoć u njihovom sprovođenju.

  detaljnije
 • Zastava DS

  DS izabrao nove predsednike opštinskih odbora u Nišu, Merošini i Gadžinom Hanu

  Niške demokrate birale su članove stalnog sastava Gradskog odbora, kao i predsenike opštinskih odbora kojima su istekli mandati. Promenjeni su rukovodioci DS-a u Panteleju i Medijani, dok su u Crvenom Krstu i Paliluli za predsenike Odbora izabrani oni koji su dosada bili u v. d. statusu. 

  detaljnije
 • Kolo

  Humanitarno veče folklora u Gadžinom Hanu

  Kako bi pomogli svom sugrađaninu Nikoli Miljkoviću, kome je hitno potrebno lečenje u inostranstvu kako bi pobedio tumor na mozgu, Kulturno-umetničko društvo “Branko Miljković” iz Gadžinog Hana organizuje humanitarni koncert na kome će nastupiti i druga udruženja koja neguju srpsku tradiciju. Koncert je zakazan za 5. maj od 20 sati, a održaće se u Narodnoj biblioteci u Hanu.

  detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  (4) detaljnije
 • Deponija

  RRA: Novi tender za izgradnju “Keleša” tek posle izbora

  Regionalni centar za preradu otpada, za čiju izgradnju Niš i još 7 opština na jugu Srbije traže privatnog partnera, moraće da sačeka da prođu i ovogodišnji izbori, posle čega će, kako kažu u Regionalnoj razvojnoj agenciji "Jug" biti raspisan još jedan oglas.

  (1) detaljnije
 • Sneg u šumi

  Dva muškarca pronađena mrtva kod Gadžinog Hana

  Muškarce je pronašao meštanin iz okoline Gadžinog Hana jutros oko 8:20, koji je donosio hleb. Reč je o 88-godišnjaku i 64-godišnjaku, a prema nezvaničnim informacijama radi se o ocu i sinu. 

  detaljnije
 • Policijski auto

  Uhapšen švercer izbeglica kod Gadžinog Hana

  Zbog sumnje da je kombijem sa lažnim tablicama krijumčario 30 izbeglica sa Bliskog istoka, kao i da je ilegalno prelazio granicu, niška policija je u Gadžinom Hanu uhapsila 31-godišnjeg muškarca.

  detaljnije
 • Dom zdravlja Merosina ginekoloska stolica foto Evropski Progres

  Evropska donacija medicinske opreme za bolje zdravlje žena

  Kako bi se poboljšala preventiva i unapredilo zdravlje žena, domovima zdravlja u Aleksincu, Babušnici, Beloj Palanci, Brusu, Doljevcu, Gadžinom Hanu, Merošini, Svrljigu i Knjaževcu preko programa Evropski Progres biće donirano 105.000 evra kroz medicinsku opremu.

  detaljnije
 • Branko Miljković

  Branko Miljković "okuplja" pesnike u Gadžinom Hanu

  Tradicionalna književna manifestacija “Miljkovićeve poetske svečanosti” u okviru koje će desetak pesnika govoriti svoje stihove, biti izložene slike i organizovan dečji program, održava se u petak 16. decembra u Gadžinom Hanu, rodnom mestu Branka Miljkovića. 

  detaljnije
 • Kutinska reka kod Marine Kutine

  Kutinska reka plavila igralište, Svrljiški Timok poljoprivredno zemljište

  Nakon poslednih padavina Kutinska reka se izlila u Marinoj Kutini, gde je poplavila igralište. U naselju Nikola Tesla su preventivno postavljeni džakovi sa peskom, jer se ranije ova bujična reka u tom delu izlivala.

  detaljnije
 • Zastava EU

  Gde su i šta rade političari sa "crne liste" EU iz 2000. godine?

  Od onih koji su odavno pokojni, preko penzionisanih, pa sve do onih koji nas sada vode ka Evropskoj uniji. Tako ukratko izgleda sadašnjost tadašnjih funkcionera SPS-JUL-SRS kojima je ulaz u EU bio zabranjen, a među kojima su i južnjaci.

  (9) detaljnije
 • Suva planina

  "Nebeski trkači" oduševljeni Suvom planinom

  Vrhovi, odseci, neverovatan pogled, jednom rečju "izazov" je ono što okuplja sve veći broj planinskih trkača širm Evrope. Planinska trka "Sokolov put" održana je po 3. put, a cilj je bila Suva planina.

  (1) detaljnije
 • Nedimović

  Ministar poljoprivrede će posetiti proizvođače na jugu

  Od ponedeljka 17. do srede 19. oktobra ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetiće poljoprivredne proizvođače iz više opština na jugu Srbije.

  (1) detaljnije