Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 7. 3. 2017.

| Kultura

Poznati kandidati za direktora NKC-a

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
nkc
U petak se zna ime novog direktora NKC-a; foto: JV (arhiva)

Muzički urednik Niškog kulturnog centra Svetozar Vezenković, aktuelna direktorka Bojana Simović, ali i bivši direktor ove kulturne ustanove i funkcioner SPS Srđan Savić potencijalni su kandidati za direktora NKC-a, odlučio je Upravni odbor. Kako kaže predsednik Upravnog odbora, jedan od njih troje biće odabran u petak 10. marta i taj predlog će biti predat Gradu na usvajanje.

Pošto je Simovićevoj, koja funkciju direktora obavlja od aprila 2013, istekao mandat, prošlog meseca raspisan je konkurs za to radno mesto.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora NKC-a Baneta Stojkovića, od nekoliko prijavljenih, Simovićeva, Vezenković i Savić, jedini su koji su ispunjavali uslove.

Mi smo na sednici napravili analizu ispravnosti dokumentacije. Troje odabranih smo ostavili i u petak ćemo nastaviti sednicu - kazao je Stojković.

Među kandidatima bili su i doskorašnji direktor Studentskog kulturnog centra Miša Jović kao i niški novinar i muzičar Miroljub Jovanović - Mika Tambura. Međutim, njihova kandidatura je na sednici Upravnog odbora odbačena, jer zbog neadekvatne stručne spreme ne ispunjavaju uslove za funkciju direktora NKC-a.


Imenovanje prema pravilima iz starog Statuta

Iako je Gradsko veće još januara 2017. usvojilo predlog za izmenu Statuta NKC-a, ovaj dokument nije usvojen na gradskoj Skupštini.

Umesto da prema novom Statutu, sve kandidate koji ispunjavaju uslove, Upravni odbor pošalje Gradu na usvajanje, ovogodišnji izbor biće sproveden prema Statutu iz 2011. godine, u kojem se navodi da Upravni odbor bira jednog kandidata.

Međutim, predsednik Upravnog odbora NKC-a kaže da će Statut biti izmenjen odmah nakon imenovanja direktora.

Posle imenovanja direktora, moraće da se usvoji novi Statut. Ovaj ne pije vodu. Ne može više on, jer je pisan tendeciozno - ocenio je Stojković.

Podsetimo, doskorašnja predsednica Upravnog odbora NKC-a Dragana Plavšić podnela je ostavku sa te funkcije, pošto na sednici nije podržan njen predlog da se konkurs za direktora NKC-a odloži dok se ne usvoji novi Statut, koji će biti usaglašen sa novim Zakonom o kulturi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djavolina

    16:46 // 8. 3. 2017.

    https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Galeriji-NKC-a-iskljucena-struja-izlozba-o-Filmskim-samo-po-danu.sr.html

  • Djavolina

    15:56 // 8. 3. 2017.

    https://www.juznevesti.com/Kultura/Ministarstvo-Tuzicemo-NKC-ako-ne-vrate-pare-za-Filmske.sr.html

  • Djavolina

    15:54 // 8. 3. 2017.

    https://www.juznevesti.com/Istrazujemo/Direktorka-NKC-pod-istragom-zbog-skrivanja-imovine.sr.html

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: