Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 25. 4. 2024.

| Politika

Stranka Srbija centar neće na izbore u Nišu

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
glasačka kutija
Neće na izbore; Foto: Vanja Keser

Uz obrazloženje da u Nišu ne postoje elementarni uslovi za poštene izbore i da ne žele da daju "legitimitet krađi" stranka Srbija centar odlučila je da ne izađe na izbore 2. juna.

Posle SSP-a, bojkotu u Nišu pridružuje se i stranka koju predvodi Zdravko Ponoš - Srbija centar.

Od završetka decembarskih izbora prošle godine mi smo, kao SRCE Niš, aktivno uključeni u borbu za regularne izborne uslove. Svesni smo činjenice da su izborni uslovi ispod svakog demokratskog minimuma i da se do danas ništa značajno nije promenilo. Izbori zakazani za 2. jun neće biti prilika da naši sugrađani iskažu svoju izbornu volju već još jedan primer na kome će se pokazati sva bezobzirnost režima u cilju očuvanja vlasti - navode.

Iz ove stranke saopštavaju da ne žele da gaze principe na koje su se obavezali prema našoj javnosti, ali i prema evropskim institucijama.

Izborni uslovi su jedini kriterijum prema kome se možemo upravljati. Na lokalu u Nišu ne postoje ni elementarni uslovi za poštene izbore. Opozicija nema pristup medijima, izuzev nekoliko lokalnih internet portala. Nema mogućnost da ravnopravno predstavi svoju politiku i ideje. Birački spisak je kompromitovan. Na nepostojećim adresama u Nišu je prijavljeno gotovo 12.000 birača.U proteklih nekoliko meseci smo detektovali oko 8.000 novo prijavljenih preseljenih birača. Migracija birača uprkos svemu i dalje traje. Režim se ne obazire ni na zakon ni na preporuke ODIR-a - piše u saopštenju.

Sumnjaju u volju režima da sve ove neregularnosti otkloni, a i da ne sumnjaju kažu da do 2. juna nema vremena, jer je tehnički neizvodljivo.

Okupili smo se oko ideje borbe za javni interes. Borba za izborne uslove ne služi tome da političke partije dobiju bolje uslove već da građani ostvare svoje pravo da glasaju po svojoj volji i savesti i da budu sigurni da će njihov glas i njihova volja biti poštovani. Pristankom na učešće na ovim izborima stali bi smo iza svojih partijskih interesa a na štetu interesa naših sugrađana. Na to ne možemo da pristanemo. Borba se nastavlja. Niš ima srce - zaključuju iz ove stranke.

Podsetimo, izbori još nisu raspisani za 2. jun, opozicija je podeljena oko izlaska. Većina koalicije "Srbije protiv nasilja" odlučila je da izađe na izbore u svim gradovima, SSP neće u Beogradu i Nišu, ali u Novom Sadu hoće, a Novi DSS neće u Beogradu, a hoće u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BanovanStrahinjić

    11:44 // 26. 4. 2024.

    Svako ko bojkotuje izbore je kukavica i ne zaslužuje minimum poštovanja,
    Bolje vam je nabiti glavu u zemlju jer znate da ste nesposobni, nego da pokušate da se borite.
    Satiračica mora da padne, Nišlijama je svega preko glave!

  • Dragan GU

    19:52 // 25. 4. 2024.

    Šteta,Vesna Stojanović bi bila baš lepo osveženje na niškoj političkoj sceni.

  • mile

    19:27 // 25. 4. 2024.

    Bar ste dosledni. Muka mi je od ovih sto samo gledaju kako da se uvale u nekakve odbore. Sa ovom poslusnom opozicijom moze AV da vlada decenijama. Moze da ih kupi sa jednom vecerom. Ili da im da da kupe skupa odela i da paradiraju. Jadno i bedno. Bravo za SRCE.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: