Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 29. 4. 2024.

| Politika

Poznata imena na listi koalicije okupljene oko SNS - lekari, funkcioneri i bivši članovi G17

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
sns, lista, izbori
Nova-stara imena na listi; ilustracija; foto: N. P.

Od 61 kandidata za odbornike liste “Aleksandar Vučić - Niš sutra”, najviše je ekonomista, lekara i pravnika. Listu predvodi Dragoslav Pavlović, a tu su brojna Nišlijama poznata imena - Igor Novaković, Mile Ilić, Marko Rajić, Mihajlo Zdravković, Milan Lazarević, Danijela Nešić i drugi. Na listi su i nekadašnji članovi G17.

U odnosu na 2020. godinu, kada su u Nišu bili poslednji lokalni izbori, u nazivu liste nije se mnogo toga promenilo. Tada je lista bila “Aleksandar Vučić - za našu decu”, a iako Nišlije biraju gradsku vlast, ime predsednika države i ove godine je u nazivu liste.

dragoslav pavlovic, sns, foto np Dragoslav Pavlović predvodi listu; foto: N. P.Nije se promenilo ni to da naprednjaci ne stavljaju ime svoje stranke u naziv liste, mada sada izlaze sa koalicionim partnerima: Socijalističkom partijom Srbije, Pokretom socijalista, Zavetnicima, Socijaldemokratskom partijom Srbije, Partijom ujedinjenih penzionera, Jedinstvenom Srbijom i Srpskom radikalnom strankom.

Na listi je najviše naprednjaka - čak 49 od 61. Prvi među njima je Dragoslav Pavlović, koji i predvodi listu. On je bivši direktor JKP Mediana, sada zaposlen u EPS-u. Bio je i pomoćnik gradonačelnika Niša od jula 2016, predsednik Naise i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije. Ove godine izabran je za člana Povereništva SNS u opštini Medijana. Diplomirani je inženjer elektrotehnike.

Drugi na listi je Igor Novaković iz SPS, aktuelni zamenik predsednika niške Skupštine. Potpisan je kao univerzitetski profesor.

Igor Novaković Igor Novaković najbolje rangiran iz SPS; foto: Južne vestiOd 2008. do 2012. bio je predsednik Opštine Palilula, a bio je i predsednik Skupštine te opštine, pomoćnik gradonačelnika Niša, direktor ED Jugoistok, odakle je smenjen “zbog uočenih propusta u rukovođenju”. Bio je i predsednik RK Železničar, kao i član Saveta Medicinskog fakulteta u Nišu.

Sin je bivšeg direktora niške fabrike tekstila NITEX Mileta Novakovića, a i sam je bio zaposlen u toj fabrici.


Lekari kao adut SNS na izborima

Blizak saradnik Dragana Milića i njegov kolega sa Klinike za kardiohirurgiju, lekar i profesor Milan Lazarević, treći je na listi koju predvodi SNS. On je ušao u tu stranku kada je u Nišu, ali i u celoj zemlji, bila aktuelna priča o “čišćenju” liste čekanja na toj klinici i to nakon što je i sam kritikovao rad pojedinih naprednjaka. Sin je generala Vladimira Lazarevića.

Ginekolog Dragana Radović Janošević (SNS) četvrta je na listi. Ona je među članovima Saveta Univerziteta u Nišu koje je imenovala Vlada Republike Srbije. Kao ginekolog radi u jednoj privatnoj klinici.

Odmah iza nje je nekadašnja SNS omladinka Maja Živković (SNS), diplomirana pravnica, koja je sada većnica u Medijani. Bila je kapiten i sekretarka ŽKK Student, kao i koordinatorka Kancelarije za mlade GO Medijana.

Milan Lazarević Lazarević na vrhu liste; foto: JV / Tamara RadovanovićMesta od šeste do 11. pozicije na listi zauzeli su lekari. Među njima je Vladan Ćosić (SNS), pomoćnik direktora UKC Niš Zorana Perišića, koji je i do sada bio odbornik. Tu je lekar i profesor Boris Đinđić (SNS), takođe dosadašnji odbornik, kao i urolog Ljubomir Dinić (SNS), njihov kolega iz odborničkih klupa.

Na listi je i dugogodišnja šefica Zdravstvene stanice “Ratko Pavlović” i većnica u Opštini Pantelej Slavica Aleksić. Članica SNS i Opštinskog odbora Pantelej je od 2010. U toj opštini bila je predsednica Saveta za zdravstvo, odbornica i predsednica odborničke grupe SNS.

Na listi su i lekari Olivera Nikolić (SNS), Suzana Radovanović (SNS), Marija Stojanović (SNS), kao i Sanja Stajić (SNS), nekadašnja predsednica Opštine Merošina i članica URS-a. Kasnije ulazi u SNS.

Stajićevoj je oduzimana i partijska knjižica pre šest godina jer, kako su tada naveli iz SNS, nije poštovala Statut stranke. Bila je i pomoćnica gradonačelnice Dragane Sotirovski za zdravstvo, socijalnu politiku i natalitet.


Na listi i druga poznata imena

Od novih-starih imena, na listi su profesor niškog Univerziteta Mile Ilić (SPS), nekadašnji predsednik Saveta za razvoj Grada Niša, poslanik u Skupštini Srbije, savezni poslanik Veća građana Skupštine Savezne Republike Jugoslavije i član Saveta Univerziteta.

mile ilić Tu je i Mile Ilić: Foto: Marjan NikolovskiBio je i povezivan sa izbornom krađom 1996. godine, nakon čega je bio smenjen sa svih funkcija unutar SPS. Ostao je upamćen i po tome što je posle Dejtonskog sporazuma predložio Slobodana Miloševića za Nobelovu nagradu.

Tu je i aktuelni direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović (SNS), inače master ekonomista. On je bio direktor Regionalne razvojne agencije “Jug”.

Na listi je i pomoćnica direktora Doma zdravlja Niš Danijela Nešić (SNS), medicinska sestra i doktor ekonomskih nauka. Ona je od marta ove godine predsednica Saveta za zdravlje Niša.

Među naprednjacima na listi je i Uroš Radulović, bivši većnik u Medijani i odbornik u gradskoj Skupštini u prethodna dva saziva. Sada je u Povereništvu SNS Medijana.

Direktor doma “Duško Radović” Luka Gašević (SNS) takođe je na listi, a tu je i bivši većnik u Panteleju i zamenik šefa odborničke grupe SNS u toj opštini Stevan Veselinović.

Tu je i direktor Studentskog centra Niš Rade Rajković (Pokret socijalista), koji tu funckiju nije menjao 18 godina i koji je bio predsednik Skupštine Niša pre Bobana Džunića.

Na listi je i Danijela Banićević (SNS), dosadašnja odbornica Skupštine Opštine Palilula, po zanimanju sanitarno-ekološki inženjer. Zaposlena je na Institutu za javno zdravlje u Nišu.

36. na listi je i diplomirani ekonomista Mihajlo Zdravković (SNS), bivši odbornik G17 u Skupštini Niša i bivši gradski većnik. Nakon što je Vlada preuzela vlasništvo nad niškim Aerodromom, imenovan je za direktora preduzeća Aerodromi Srbije čije je sedište preseljeno u Niš. Na toj funkciji je i sada.

Na listi je i bivši direktor JKP Naissus Igor Vučić (SNS), koji je bio i predsednik RK Železničar. Nišlijama je poznat po aferi kada je službenim kolima išao na utakmice tog kluba. Tu je i predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković (SNS).

Marko Rajić (SNS), nekadašnji portparol gradonačelnika Perišića i “neformalni” PR gradonačelnice Sotirovski, koji je na terenima fotografiše i snima, takođe zaposlen u Dečijem kulturnom centru, takođe je na listi. Marko rajić Marko Rajić takođe na listi, foto: privatna arhiva


Najviše naprednjaka, samo jedan “zavetnik”

Na listi “Aleksandar Vučić - Niš sutra” čak je 49 naprednjaka.

Osim pobrojanih, tu su i Snežana Jovanović, Marija Kostić, Ivana Cvetković, Igor Paunović, Marija Becić, Natalija Stojanović, Anđela Milovanović, Aleksandar Stojanović, Miloš Gocić, Miloš Sekulić, Nikola Marinković, Bojan Đorđević, Milena Trpković, Miloš Petrović, Miloš Đorđević, Magdalena Cvetković, Miloš Milenković, Anđela Icić Krstić, Vladimir Radisavljević, Marko Stanković, Radmila Krstić, Maja Becić, Dragana Janković Milić, Petar Stojković, Mladen Tošić, Nemanja Laketić, Vladica Maričić i Ljiljana Stojanović.

Osim Igora Novakovića, Mileta Ilića i Suzane Radovanović, iz SPS-a je na listi i Darko Nikolić. Iz PUPS-a su tu penzioneri Mirjana Lapajne i Milivoje Gligorijević, a iz Vulinovog Pokreta socijalista samo Rade Rajković.

Branislav Stojković jedini je kandidat za odbornika iz Jedinstvene Srbije, Vladimir Stanojević je jedini “zavetnik”, Nataša Jović jedina iz SDPS-a, a Saša Vidojković jedini iz SRS.

Podsetimo, na listi nema prethodnih troje gradonačelnika Niša - Dragane Sotirovski, Darka Bulatovića i Zorana Perišića. Nema ni predsednika gradske Skupštine Bobana Džunića.


Lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra"

  1. Dragoslav Pavlović, Diplomirani inženjer elektrotehnike, Niš, SNS
  2. Igor Novaković, Profesor univerziteta, Niš, SNS
  3. Milan Lazarević, Lekar, profesor, Niš, SNS
  4. Dragana Radović Janošević, Ginekolog, Niš, SNS
  5. Maja Živković, Diplomirani pravnik, Niš, SNS
  6. Vladan Ćosić, Lekar, Niš, SNS
  7. Olivera Nikolić, Doktor medicine, Niš, SNS
  8. Boris Đinđić, Profesor lekar, Niš, SNS
  9. Ljubomir Dinić, Doktor specijalista, Niš, SNS
  10. Slavica Aleksić, Lekar, Niš, SNS
  11. Mile Ilić, Redovni profesor Univerziteta u Nišu, Niš, SPS
  12. Ivan Mihajlović, Master ekonomista, Niš, SNS
  13. Danijela Nešić, Doktor ekonomskih nauka, Niš, SNS
  14. Uroš Radulović, Diplomirani pravnik, Niš, SNS
  15. Snežana Jovanović, Violinista, Niš, SNS
  16. Mirjana Lapajne, Penzioner, Niš, PUPS
  17. Luka Gašević, Diplomirani pravnik, Niš, SNS
  18. Marija Kostić, Diplomirani inženjer zaštite od požara, Niš, SNS
  19. Branislav Stojković, Privatni preduzetnik, Niš, JS
  20. Stevan Veselinović, Diplomirani ekonomista, Niš, SNS
  21. Saša Vidojković, Diplomirani ekonomista, Niš, SRS
  22. Ivana Cvetković, Master ekonomista, Niš
  23. Igor Paunović, Saobraćajni tehničar, Niš, SNS
  24. Rade Rajković, Mr mikrobioloških nauka, Niš, PS
  25. Danijela Banićević, Sanitarno ekološki inženjer
  26. Vladica Maričić, Master pravnik
  27. Vladimir Stanojević, Penzioner
  28. Nataša Jović, Diplomirani inženjer elektrotehnike
  29. Darko Nikolić, Advokat
  30. Marija Becić, Master ekonomista
  31. Milivoje Gligorijević, Penzioner
  32. Bratislav Ćirković, Diplomirani ekonomista
  33. Natalija Stojanović, Ekonomista
  34. Anđela Milovanović, Diplomirani strukovni ekonomista
  35. Aleksandar Stojanović, Diplomirani građevinski inženjer
  36. Mihajlo Zdravković, Master ekonomista
  37. Suzana Radovanović, Doktor medicine
  38. Miloš Gocić, Master inženjer menadžmenta
  39. Miloš Sekulić, Diplomirani pravnik
  40. Sanja Stajić, Specijalista ginekologije i akušerstva - lekar
  41. Nikola Marinković, Diplomirani menadžer
  42. Bojan Đorđević, Master inženjerstva građevine
  43. Milena Trpković, Profesor fizičke kulture
  44. Igor Vučić, Diplomirano ekonomista
  45. Marija Stojanović, Doktor medicine
  46. Miloš Petrović, Master inženjer elektrotehnike
  47. Miloš Đorđević, Diplomirani pravnik
  48. Magdalena Cvetković, Master inženjer tehnologije
  49. Danijela Lalić, Službenik PGT
  50. Miloš Milenković, Strukovni menadžer
  51. Anđela Icić Krstić, Profesor srpskog jezika i književnosti
  52. Vladimir Radisavljević, Diplomirani ekonomista
  53. Marko Stanković, Diplomirani ekonomista
  54. Marko Rajić, Diplomirani novinar
  55. Radmila Krstić, Profesor
  56. Maja Becić, Diplomirani master ekonomista
  57. Dragana Janković Milić, Master pravnik
  58. Petar Stojisović, Master inženjer
  59. Mladen Tošić, Master profesor fizičkog
  60. Nemanja Laketić, Master inženjer građevinarstva
  61. Ljiljana Srojanović, Diplomirani ekonomista
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • danija

    18:53 // 30. 4. 2024.

    Sve stih do stiha. Definotivno mora neki cunami da ovo pocisti.

  • Protiv sekte glasajte

    14:28 // 30. 4. 2024.

    1.Oko sokolovo
    2.Selektivna primena zakona
    3.Gorivo-benzin 202,dizel 205rsd
    4.Plaćanje upisa u katastar advokat
    5.Prljav ceo grad i ul DJ.Dinić
    6.Tolerancija zagadjivanja prirode
    7.Investitorske bahanalije
    8.Posečena višedecenijska drveća
    9.Nekažnjavanje parkiranja
    10.Taksa za vodu
    11.Psi lutalice ujedaju narod
    12.Loše upravljanje otpadom
    13.Buka i divljanje u saobraćaju
    14.Javni prevoz
    15.Struja.

  • Bulevarac

    04:11 // 30. 4. 2024.

    Vrlo interesantna stvar da SNS od osnivanju u Nisu funkcionise na niovu poverenistva. Sto bi znacilo da nikada nisu imali unutarstranacke izbore.
    Pitam se zasto?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: