Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 14. 12. 2012.

| Politika

URS ruši vlast u Merošini

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
merošina
arhivska fotografija; foto: Novosti

Odbornici Ujedinjenih regiona Srbije napustili su koaliciju sa DS i SPS, i sa dva "odbegla" odbornika SPS formirali novu većinu sa Srpskom naprednom strankom.

Na nadašnjoj sednici Skupštine, na kojoj se glasalo o budžetu za 2013. godinu, odbornici SNS su podneli zahtev za dopunu dnevnog reda i zatražili smenu predsednice Parlamenta Sanje Miladinović (DS).

Miladinovićeva je smenjena sa 21 glasom SNS, SRS, Grupe građana "Budimo ljudi", ali i odbornika koji su do danas bili deo vlasti - Reformističke stranke, dvoje odbornika SPS i jednim iz Grupe građana "Jugbogdanovačka reka".

Protiv njene smene bilo je 15 odbornika.

Na istoj sednici za novog predsednika Skupštine izabran je Bojan Nešić iz SNS.

Odmah po završetku te sednice Nešić je odmah, za nekoliko sati kasnije zakazao novu, sa novim dnevnim redom, na kome su smena starog i izbog novog predsednika Opštine, kao i smene direktora preduzeća i ustanova.

Međutim, upravo sazivanje nove sednice i sa novim dnevnim redom u istom danu, opozicija smatra neregularnim.

- Poslovnik o radu Skupštine predviđa da sednica može biti sazvana po hitnom postupku, ali hitno može biti usvajanje budžeta, a ne i smena vlasti. Osim toga, Poslovnik predviđa da svi odbornici budu obavešteni o sazivanju nove sednice, a u ovom slučaju odbornici DS i SPS jednostavno nisu pozvani - tvrdi odbornik koji je zahtevao anonimnost.

Nova većina odmah je smenila direktora Direkcije za izgradnju Zoran Stanković (SPS), i za novog izabrala Dragišu Matića (URS). Smenjena je i direktorka Narodne biblioteke profesor istorije Danica Dobrosavljević (DS), a na predlog SNS za novu direktorku postavljena inženjer prehrambene tehnologije Milijana Milovanović.

Tokom večeri smenjen je i predsednik Opštine Slobodan Todorović (SPS) i na njegovo mesto izabrana Sanja Stajić iz URS.


Na majskim izborima najveći broj odbornika osvojila je Socijalistička partija Srbije - 9. Slede DS i URS sa po 8, SNS sa 4, a po 2 mesta u Skupštini pripali su GG Jugbogdanovačka reka, GG Budimo ljudi, Srpskoj radikalnoj stranci i Reformistima.

Vlast su do danas činili SPS-DS-URS-Reformistička stranka i GG Jugbogdanovačka reka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavica Živko Nikolić

    12:45 // 9. 4. 2014.

    nadjite prave ljude da vladaju a ne sve nagore postavite ljude od poverehja opstina merosina nista nije uradila za selo ALEKSADRAVO NEMA DOM A KAMO VODA ZAGADJANA I NAJ GORI SMO A OBECALI MNOGO TOGA .

  • HOLTER

    13:38 // 5. 4. 2013.

    Puna podrska novom rukovodstvu Opštine.Nadam se da će te nastaviti tamo gde je zastalo.Puno poverenje u Presednicu i njenog zamenika Saleta samo napred i hrabro i manite se seljačke politike nastavite sa radom i izvucite opštinu od propadanja.Saša je lucidni biznismen koji zna posao u sve to je ušao jer je video svet i sve okolne opštine i preneće iz istih sve najbolje jer je super aktivan ko Palma iz Jagodinu.A Dr Sanja je odlučna u svemu i možda i ona neka ništa se ne znaje bude Ministarka ko Slavica.

  • HRANE-ŠABAN

    08:32 // 4. 4. 2013.

    Nadamo se da će sada naša Predsednica Dr Sanja pomoći da se opština malo podigne u razvoju.Pošto je članica URS verovatno će joj partija pomoći u tome.Njen zamenik Sašinka će joj pomoći jer ima iskustva, video je čovek svet.Sve što je stvorio sa svoja 5 prsta je uradio.Nemoj Sanja da budeš sujetna kao većina doktora.Ti si bar obrazovana zena iz Niša.Pogledaj se u ogledalo ki upisana si.Sanja puno podrške tebi i tvojim saradnicima i molim te daj nešto neka bude na sajtu opštine da vidimo šta se radi a ne da se ljutite jedni na druge.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: