Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lokalni izbori

 • bane jovanović

  Bane Jovanović traži vanredne lokalne izbore pod kontrolom EU

  Nakon teatralnog obraćanja ministarke Zorane Mihajlović u kojoj ona kritikuje gradsku vlast, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović tvrdi da je Vlada Srbije spremila trećeg kandidata za novog gradonačelnika Niša. Zato ovaj opozicionar zahteva vanredne lokalne izbore, ali pod nadzorom Evropske unije i “drugih prijatelja Srbije”.

  (14) detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Srpska lista prešla cenzus u Preševu

  Nakon ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu, nezvanični rezultati pokazuju da se Srbi, nakon dužeg vremena, vraćaju u lokalni parlament gde bi trebalo da imaju 2 odbornika. Alternativa za promene čiji je lider Šćiprim Arifi odnela je pobedu na lokalnim izborima i imaće 15 odborničkih mandata.

  detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Izbori u Preševu se ponavljaju samo na jednom biračkom mestu

  Iako je u više navrata najavljivano da će se glasanje ponoviti na više izbornih mesta, odlukom Upravnog suda vanredni lokalni izbori u Preševu biće ponovljeni u nedelju, 28. januara, samo na biračkom mestu broj 5 u centru grada, gde je zbog nepravilnosti na dan izbora prekinuto glasanje.

  detaljnije
 • Preševo foto i.m.

  Ponavljanje lokalnih izbora u Preševu na 6 biračkih mesta

  Nakon što je zbog brojnih nepravilnosti poništeno glasanje na 6 od ukupno 38 biračkih mesta na nedavno održanim lokalnim izborima u Preševu, oko 8.000 građana sa pravom glasa, koliko je upisano na tim biračkim mestima, ponovo će moći da glasaju 21. januara od 7 do 20 sati za svoje predstavnike u lokalnom parlamentu.

  detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Srbi ipak prešli cenzus u Preševu

  Iako je prema prvim rezultatima vanrednih lokalnih izbora u Preševu koalicija 6 srpskih stranaka ostala ispod cenzusa, Opštinska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate po kojima će Srbi ipak ući u lokalni parlament. Izbori se ponavljaju na 6 biračkih mesta, ali to, kažu upućeni, neće bitno uticati na već osvojene mandate.

  (6) detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Poništeni izbori na 6 biračkih mesta u Preševu

  Prekobrojni listići u glasačkim kutijama, nepopunjene potvrde za glasanje van biračkog mesta i nesuglasice među članovima jednog biračkog odbora, razlog su što će na 6, od 38 biračkih mesta u Preševu, izbori biti ponovljeni.

  detaljnije
 • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

  Srpska lista ispod cenzusa, Arifi pobedio u Preševu

  Na vanrednim lokalnim izborima u Preševu, prema prvim podacima, pobedila je Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Opštine Šćiprima Arifija. Ukupna izlaznost bila je 47,58 %, a koalicija 6 srpskih stranaka ostala je ispod cenzusa. Izbori se ponavljaju na jednom biračkom mestu.

  (2) detaljnije
 • izbori foto aleksandar kostic

  Još nema rezultata izbora iz Preševa, glasalo se i posle 20 sati

  Zbog redova birača koji su se stvorili na nekoliko biračkih mesta u Preševu, glasanje je nastavljeno i posle 20 sati. Preliminarnih rezultata iz te opštine još nema, a Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Šćiprima Arifija već slavi pobedu.

  detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Incident na jednom biračkom mestu u Preševu

  Glasanje na vanrednim lokalnim izborima u Preševu prekinuto je danas oko 14 sati na biračkom mestu broj 5 u samoj zgradi Skupštine, nakon što je polovina članova biračkog odbora zbog nesuglasica napustila biračko mesto. Na ostalim biračkim mestima zasad bez problema.

  detaljnije
 • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

  Preševljani u nedelju biraju lokalnu vlast

  Za mandate u lokalnoj Skupštini na vanrednim lokalnim izborima u Preševu u nedelju 24. decembra, boriće se sedam albanskih i jedna srpska lista na kojoj će zajedno biti kandidati SNS, SPS, SRS, PUPS, JS i PS, dok izbore bojkotuju Demokratska stranka i Nova Srbija. Biračka mesta za oko 38.000 građana sa pravom glasa otvaraju se u 7, a zatvaraju u 20 sati.

  detaljnije
 • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

  Srpske stranke na jednoj listi za izbore u Preševu

  Čak 7 srpskih političkih stranaka ujedinilo se u Preševu za predstojeće lokalne izbore 24. decembra kako bi posle dužeg vremena Srbi iz ove opštine dobili predstavnike u lokalnom parlamentu. Opštinksa izborna komisija do sada potvrdila dve liste, Alternative za promene Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

  detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Raspisani vanredni izbori u Preševu

  Posle niza političkih previranja u ovoj multietničkoj opštini, Vlada Srbije je početkom septembra raspustila lokalni parlament i imenovala Privremeni organ. Politički rasplet očekuje se nakon 24. decembra, za kada je predsednica Narodne skupštine raspisala vanredne izbore za 38 odborničkih mesta u preševskoj Skupštini.

  (1) detaljnije
 • ds

  DS poziva na bojkot izbora za mesne zajednice

  Smatrajući da predstojeći izbori za članove Saveta mesnih kancelarija u Vranju "neće imati nikakvog uticaja na rešavanje komunalnih problema", Demokratska stranka je saopštila da neće učestovati u izbornoj trci.

  (1) detaljnije
 • Izbori

  U Vranju raspisani izbori za mesne zajednice

  Predsednik Skupštine Grada Dejan Tričković, potpisao je Odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica na području Vranja, koji će biti održani 11. maja.

  detaljnije
 • bela palnaka
  Izbori 2016

  Šest izbornih lista u Beloj Palanci, deo opozicije u bojkotu

  Pored Srpske napredne stranke, na izborima u Beloj Palanci učestvovaće i njihovi koalicioni partneri PUPS, SPS-JS, zatim Srpska radikalna stranka i dve grupe građana. Deo opozicije bojkotuje izbore i ukazuje na neregularnosti.

  (4) detaljnije
 • Opština Bela Palanka
  Izbori 2016

  Zvanično: Opozicija bojkotuje izbore u Beloj Palanci

  Optužujući SNS za opstrukciju, najveće opozicione partije saopštile da će bojkotovati predstojeće lokalne izbore u Beloj Palanci. Iz SNS odbacuju optužbe i tvrde da opozicija nije ni uspela da sakupi potrebne potpise za kandidaturu.

  (7) detaljnije
 • izbori
  Izbori 2016

  Opozicija bojkotuje izbore u Beloj Palanci, SNS jedini na listićima?

  Iako je do održavanja izbora u Beloj Palanci ostalo još dvadesetak dana, stranke i grupe građana okupljene oko demokratske opcije ne planiraju da predaju svoje liste, jer, kako kažu, SNS u Opštinskoj izbornoj komisiji ima više od polovine članova što je protivzakonito.

  (7) detaljnije
 • izbori
  Izbori 2016

  Belopalančani ponovo na izbore 18. septembra

  Izbori u Beloj Palanci, koja je mesecima imala samo privremenu vlast, biće ponovo održani 18. septembra, a do sada  j e predata samo lista SNS-a koju predvodi donedavni predsednik Opštine i prvi čovek privremene uprave Goran Miljković.    

  (2) detaljnije
 • Bela Palanka
  Izbori 2016

  Uvedene privremene mere u Beloj Palanci, SNS vodi Opštinu

  Tri meseca nakon neuspelih lokalnih izbora u Beloj Palanci, Vlada Srbije je imenovala petočlano privremeno telo koje će upravljati Opštinom do novih izbora. Svih 5 članova je iz opozicione SNS.

  (1) detaljnije
 • Zoran Perišić
  Izbori 2016

  Perišić na primopredaji: Ja sam stranački vojnik

  Iako je potvrdio da se o tome ko će biti gradonačelnik nije pitao Niš, već je odlučivao vrh stranke u Beogradu, doskorašnji prvi čovek Niša Zoran Perišić je zaključio da je on "vojnik partije" i da odluke prihvata sa osmehom.

  (27) detaljnije