Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izbori

 • dragoslav drago ilić

  Prvi predsednički kandidat za izbore 2022. - Nišlija, kontroverzni biznismen iz Argentine

  Dok vlast i opozicija kreću u kampanju za izlazak ili bojkot prolećnih parlamentarnih izbora, srpski biznismen iz Latinske Amerike Dragoslav Ilić, Nišlija poreklom, dve godine pre održavanja najavljuje kandidaturu za predsedničke. Dok Ilić iz Argentine za Južne vesti kao prvi korak u kampanji najavljuje fondaciju za pomoć siromašnima, novinari iz te zemlje podsećaju da je zbog šverca droge bio pred pravosudnim organima.

  (28) detaljnije
 • Tošić govorio na tribini u Beogradu

  Pirotski pokret deo proevropske organizacije "Srbija 21", najavljuju i učešće na izborima

  Pokret "Rođeni za Pirot" priključio se organizaciji "Srbija 21" u kojoj su se okupili nekadašnji članovi Demokratske stranke, Liberalno-demokratske partije, Socijaldemokratske stranke i drugih građanskih opcija, a kako su i na osnivanju pirotskog pokreta rekli, sigurno izlaze na lokalne izbore. Učešće u izbornoj trci na lokalu već su najavili iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije i lokalna grupacija "Najbolje za Pirot".

  (3) detaljnije
 • tribina jedinstvena srbija

  Jedinstvena Srbija samostalno na izbore, Filipović kandidat za gradonačelnika Leskovca

  Treća politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore je Jedinstvena Srbija, a njihov kandidat za gradonačelnika biće trenutni predsednik ove odborničke grupe u lokalnom parlamentu Nenad Filipović.

  (5) detaljnije
 • zavetnici leskovac

  Zavetnici u Leskovcu najavili izlazak na izbore

  Srpska stanka Zavetnici druga je politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore. Prema rečima predsednika Gradskog odbora ove stranke Dejana Nešića u narednom periodu će građanima predstaviti svoj plan i program, a kao najvažniji deo toga ističe smanjenje ekonomske zavisnosti zemlje.

  (54) detaljnije
 • metla 2020 leskovac

  Pokret “Metla 2020” u Leskovcu: Krenuli smo sa čišćenjem Srbije

  Iako novoosnovani politički pokret “Metla 2020”, formiran od Demokratske stranke Srbije, Grupe za prosperitet Srbije, Udruženja starosedelaca iz Kraljeva i Tima za život, još nije osnovao odbor u Leskovcu, svoj politički plan danas su predstavili Leskovčanima. Predstavnik ove političke grupacije Novica Antić kaže da su krenuli sa čišćenjem Srbije, a odluku da li će izaći na predstojeće izbore doneće, kažu, za desetak dana

  (6) detaljnije
 • narodni blok leskovac

  Osnovan odbor Narodnog bloka u Leskovcu, poručuju da hoće da državu vrate narodu

  Predizborna koalicija Narodni blok, okupljena od predstavnika Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana “Iskreno za Niš”, formirala je odbor u Leskovcu, a za predsednika je izabran Goran Kostić. Kako su članovi rekli na predstavljanju nove političke opcije u Leskovcu, u planu je da odbore osnuju i u ostalim opštinama Jablaničkog okruga, a s obzirom na to da će učestvovati na izborima, i da obiđu sva mesta u Srbiji. Ovo je prva stranka, odnosno koalicija koja je u Leskovcu najavila izlazak na izbore.

  (4) detaljnije
 • Av Kapone

  Ovde je izgleda na delu dobro organizovano preuzimanje države od strane brže, jače bolje organizovanog političkog kriminala, sve zakamufliranog raznoraznim mušemama #zlatnodoba, koje glume reforme, unapređene institucije i uređenu državu. I sve to naravno uz trubače na auto-putu i opštenarodno veselje na ružičasto srećnom pravu da znamo sve.

  (4) detaljnije
 • aleksic

  Aleksić: Izbori se ne odlažu, maj je zakonski rok, ali SzS svakako bojkotuje

  Iako je nakon poslednjeg sastanka sa evropalamentarcima najavljeno da će izbori možda biti i u maju, a sve to predstavljeno kao ustupak vlasti i odlaganje izbora, narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže da nije reč o odlaganju. 3. maj je zakonski rok, ali kaže da je suština da je zaključak evroparlamentaraca da u Srbiji ne postoje izborni uslovi.

  (14) detaljnije
 • entoni godfri

  Ambasador SAD: Ako Vlada želi da bude legitimna, izborni uslovi treba da budu fer

  Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri u emisiji “15 minuta” smatra da bojkot mnoge birače lišava mogućnosti da iskažu svoje mišljenje i da ni to nije fer. Neprikladno je za američkog ambasadora ili stranu ambasadu, smatra Godfri, da bude posrednik u dijalogu oko izbora, kao i da nije uloga međunarodne zajednice da nastupa kao politički akter u Srbiji.

  (14) detaljnije
 • 76762516_2472925539662867_8045032335969615872_n

  Prva tribina niškog SzS u "SNS sali": Bojkotujemo ovaj sistem, ne samo izbore

  Da ne žele da učestvuju na lažnim izborima, da ne bojkotuju samo njih, već sistem, kao i da za to imaju program koji nije samo "ua Vučiću" - poručii su predstavnici Saveza za Srbiju na tribini koja je održana u niškoj Mesnoj kancelariji "Moša Pijada", koja je u žižu javnosti došla nakon što je u njoj skup održao lider Srpske desnice. Iz Saveza su istakli da je to prvi put da za vreme SNS vlasti dobiju neku salu u Nišu.

  (50) detaljnije
 • boško obradović vranje

  Obradović u Vranju: Nema uslova za održavanje poštenih izbora

  Zbog toga što opozicija nema mesta da pokaže ideje i politiku građanima, jer nema slobodnih medija, ne postoje uslovi da se izađe na izbore na proleće 2020. godine, smatra lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Kao jedino rešenje Obradović vidi formiranje prelazne tehničke Vlade i odlaganje izbora.

  (2) detaljnije
 • nkd leskovac

  NKD: Leskovčani smatraju da glasaju slobodno

  Većina Leskovčana koji su prisustvovali akciji Izbori od A do Š Nacionalne koalicije za decentralizaciju, kako kažu u ovoj organizaciji, glasaju slobodno. Građani su bili otvoreni da razgovraju o izborima, ali i o zloupotrebama u političke svrhe koje neretko i ne primećuju.

  (4) detaljnije
 • izbori

  Aktivisti NKD-a o izborima pričaju i sa Leskovčanima

  Nakon ulične akcije u Nišu, članovi Nacionalne koalicije za dentralizaciju o izbornim uslovima razgovaraće i sa građanima Leskovca. Akciju organizuju u četvrtak, 7. novembra od 12 do 14 sati ispred Robne kuće.

  detaljnije
 • rik u nisu2 foto A.S

  U Nišu se diskutovalo o izbornim uslovima, slab odziv opozicije i NVO

  U polupraznoj sali niške Gradske kuće predstavnici Republičke izborne komisije, Agencije za borbu protiv korupcije i pojedinih ministarstava govorili su o nacrtima izmena pojedinih zakona koji bi trebalo da unaprede izborni proces. Međutim, među diskutantima skoro da nije bilo opozicionih stranaka iz Niša, a ni predstavnika NVO sektora.

  (4) detaljnije
 • Građanin glasa-NKD-foto-V. M. R

  NKD: Većina građana smatra da slobodno glasa, mnogi nesvesni zloupotreba

  U Nišu kao i drugim gradovima u kojima je Nacionalna koalicija za decentralizaciju održala akciju "Izbori od A do Š", građani su uglavnom kazali da glasaju slobodno. Aktivisti su ih upoznavali sa time kakve sve zloupotrebe u izbornim procesima postoje.

  detaljnije
 • izbori

  NKD na uličnoj akciji u Nišu - o izborima od A do Š

  Pred redovne izbore koji bi trebalo da se održe na proleće sledeće godine, brojne su dileme o izbornim (ne)regularnostima, a da bi glasačima olakšali i dali odgovore na važna pitanja iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju će u utorak, 29. oktobra, imati uličnu akciju kod Kalče u Nišu, na kojoj će sa građanima pričati o izborima od A do Š.

  detaljnije
 • vacic

  Poverenik traži pokretanje prekršajnog postupka protiv Crvenog krsta u Medveđi

  Zbog curenja ličnih podataka korisnika Narodne kuhinje u Medveđi koje je tokom izborne kampanje na društvenim mrežama objavio lider Srpske desnice Miša Vacic, Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Crvenog krsta i odgovorne osobe u toj ustanovi.

  detaljnije
 • dragan đilas

  Đilas u Leskovcu: Bojkot izbora mora dovesti do promena

  Da je sadašnja vlast napravila društvo koje se plaši da kaže šta misli, već podanički prihvata svaku odluku, zbog čega je sistemu potrebna velika promena, rekao je danas u Leskovcu lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. Predstojeće izbore će bojktovati i na taj način će pokušati da pokrenu, kako kaže, prekopotrebne promene.

  (7) detaljnije
 • nebojša arsić predsednik opštine medveđa

  Nebojši Arsiću još jedan mandat na čelu Opštine Medveđa

  I u naredne 4 godine Medveđom će upravljati dosadašnji predsednik Nebojša Arsić, kadar Srpske napredne stranke. Iako je ostao na čelu Opštine, izgubio je mesto predsednika Opštinskog odbora SNS koji je do sada vodio. Na čelu stranke zameniće ga Goran Ivanović koji će i u sadašnjem sazivu biti na mestu Arsićevog zamenika i koga je Arsić lično predložio.

  (2) detaljnije
 • Raša nedeljkov CRTA

  “Brine što u 2019. razgovaramo o temama koje smo mislili da smo prevazišli 2000. godine”

  Razgovori vlasti i opozicije o fer izbornim uslovima rezultovali su paketom zaključaka Vlade, u kojima se odgovara na neke od uslova opozicije. Ipak, programski direktor Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) Raša Nedeljkov rekao je u emisiji "Kvaka 23" da treba sve da nas brine to što u 2019. godini moramo da razgovaramo o nekim osnovnim stvarima, za koje smo mislili da smo ih prevazišli nakon izbora 2000. godine.

  (4) detaljnije