Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

SPS

  • grad Prokuplje

    Zavetnici postaju deo lokalne vlasti u Prokuplju

    Na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja stranka Zavetnici, koja ima tri odbornika, ući će u koaliciju sa vladajućom Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije. Takvu odluku je potvrdio i Marko Ristić, jedan od odbornika Zavetnika, kome će ovo biti poslednja sednica Skupštine u ovom sazivu jer je juče podneo ostavku i danas će ga zameniti novi odbornik sa te liste.

    (6) detaljnije
  • Zavetnici, SNS i SPS sastanak Svrljig

    Zavetnici sa SNS i SPS na listi za lokalne izbore u Svrljigu

    Opštinski odbor Zavetnika saopštio je da će na predstojećim lokalnim izborima biti na zajedničkoj listi sa SPS-om i naprednjacima, iako su do nedavno bili najveći kritičari lokalne vlasti koju u Svrljigu zajedno čine SNS i Ujedinjena seljačka stranka Milije Miletića, a koji je upravo sa liste SNS-a četvrti put izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

    (9) detaljnije
  • blace centar

    Opozicija u Blacu: Poslednja Skupština nelegalna i bez kvoruma

    Iako su po rečima opozicionih odbornika blačke Skupštine imali samo 12 od ukupno 25 odbornika na prozivci, što nije bilo dovoljno za kvorum, rad i odlučivanje, vladajuća većina koju predvodi Srpska napredna stranka je ipak održala sednicu zbog čega im opozicija piše krivične prijave, a održanu Skupštinu pokušaće da obore i na Upravnom sudu. Predsednik Skupštine Blaca Dejan Mijajlović (SNS) tvrdi da je sve urađeno po novom zakonu koji je stupio na snagu 7. februara 2022. godine.

    (3) detaljnije
  • skupština kuršumlije

    Naprednjaci sa Zavetnicima i SPS-om formirali vlast u Kuršumliji

    Iako imaju neohodnu većinu da sami formiraju gradsku vlast, Srpska napredna stranka u Kuršumliji je napravila koaliciju sa Zavetnicima i Socijalističkom partijom Srbije. Sa po dva odbornika u lokalnom parlamentu Zavetnicima je pripalo mesto potpresednika Skupštine i jedan član Opštinskog veća, dok je SPS dobio jednog većnika. Na čelu Skupštine biće naprednjak Slavimir Mihajlović, a novi-stari predsednik Opštine je Vojimir Čarapić, takođe iz SNS-a.

    (5) detaljnije
  • 1

    Konstituisana Skupština Blaca, izbor predsednika opštine na sledećoj sednici

    Po ugledu na svoje kolege iz Prokuplja, i u Blacu su na prvoj sednici lokalnog parlamenta nakon izbora 17. decembra verifikovani mandati odbornika i izabran je predsednik Skupštine Dejan Mijajlović iz redova Srpske napredne stranke kome će to biti drugi mandat u kontinuitetu. Ko će biti predsednik Opštine znaće se na narednoj sednici koja će uskoro biti zakazana, a kako saznajemo najbliži toj funkciji je dosadašnji predsednik Blaca Ivan Burgić.

    detaljnije
  • opstina vranje

    U Skupštini Vranja najviše mandata za SNS, iz POKS-a kažu odbili "nepristojnu" ponudu naprednjaka

    Nakon što su proglašeni konačni rezultati lokalni izbora u Vranju, Gradska izborna komisija je dodelila mandate odbornicima. Najviše predstavnika u vranjskoj Skupštini imaće SNS - 38, koliko ih je i bilo u prošlom sazivu.

    (1) detaljnije
  • izbori glasanje spisak

    U senci ubedljive pobede naprednjaka u Toplici na desetine prijavljenih nepravilnosti

    Srpska napredna stranka u Topličkom okrugu na izborima 17. decembra ostvarila je ubedljivu pobedu u Prokuplju, kao i ostalim opštinama u Toplici - Kuršumliji Blacu i Žitorađi pa ta stranka može sama, bez koalicionih partnera da formira vlast. O brojnim neregularnostima tokom izbora i o desetinama prijava građana policiji odlučivaće u narednom periodu tužilaštva u Prokuplju i Kuršumliji, ali ono što se za sada zna je da još nema ni jedne krivične prijave.

    (3) detaljnije
  • leskovac znak

    Odbornike u Leskovcu imaće 7 lista, SNS-u 39 od 75 mandata

    Gradska izborna komisija Leskovca donela je rešenje o dodeli mandata odbornicima leskovačke Skupštine, a najviše njih (39) pripalo je listi SNS-a. Socijalisti će imati 10 odbornika, a predstavnici opozicije 26 predstavnika.

    detaljnije
  • toncev

    Tončev odgovara surduličkom naprednjaku: "Najteže je biti prorok u svom selu gde te svi dobro poznaju"

    Socijalistička partija Srbije je čestitala Srpskoj naprednoj stranci na rezultatima koje su postigli na izborima, ali je “fer plej” da Dragan Stevanović Boske prizna da je izgubio u svom kraju, poručuje lider surduličkih socijalista Novica Tončev funkcioneru SNS-a koji za poraz naprednjaka u Surdulici krivi SPS. On ga je pozvao da se kandiduje na lokalne izbore, ali da se ne skriva iza imena Aleksandra Vučića.

    (10) detaljnije
  • Spomen sala Slobodan Milošević (2)

    Niški SPS podržao Dačića: Nikad nismo bili ni arogantni ni očajni

    Da će zbog izbornih rezultata morati da zbiju redove i podignute glave dočekati buduće političke izazove rekao je Igor Navaković i potvrdio da niški socijalisti pružaju podršku Ivici Dačiću. Iako smatra da su opomenuti od strane birača tvrdi da i "dalje stoje iza programa SPS-a".

    (6) detaljnije
  • izbori glasanje

    Funkcioner SNS-a za poraz naprednjaka u Surdulici krivi SPS i kupovinu glasova

    Surdulica je jedna od retkih opština na jugu zemlje u kojoj lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" nije pobedila i to, jer je SPS doveo na stotine ljudi koje je upisao u birački spisak kako bi podigao svoj rejting - tvrdi potpredsednik izvršnog odbora SNS-a Surduličanin Dragan Stevanović Boske. Odgovara nekada prvi čovek Opštine, socijalista i ministar Novica Tončev i kaže da su na ovim izborima imali manje glasača nego prethodne godine.

    (12) detaljnije
  • glasanje

    Izlaznost u Leskovcu 63 %, najviše mandata na lokalu osvojio SNS

    Prema podacima Gradske izborne komisije u Leskovcu je izlaznost na jučerašnjim izborima bila oko 63 %, a kakvi su rezultati kažu da će saopštiti posle 15 sati jer imaju zakazanu komisiju zbog nepravilnosti u zapisnicima. Ipak, da je Srpska napredna stranka pobedila na lokalnim izborima saopštio je lider te stranke u Leskovcu Goran Cvetanović.

    (3) detaljnije
  • Spomen sala Slobodan Milošević (2)

    Uz spomen-salu, niški socijalisti Miloševiću prave i spomenik, a traže i bulevar

    Glavna sala u niškom odboru SPS-a, dobila je ime po Slobodanu Miloševiću, čija se slika sada nalazi na ulazu u novu spomen-salu, a kako je najavljeno sledeće godine u dvorištu niških socijalista biće postavljen spomenik, a najavljena je i inicijativa u gradskoj Skupštini da jedan od bulevara takođe ponese ime Slobodana Miloševića. Predsednik niških socijalista Igor Novaković tvrdi da se u Srbiji o Miloševiću govori loše zbog “inostranog faktora”.

    (42) detaljnije
  • sps niš

    "Spomen-sobom Miloševiću SPS privlači nezadovoljne birače SNS-a"

    Otvaranje spomen sobe Slobodanu Miloševiću u Nišu je afirmacija njihove “državotvorne i patriotske” politike SPS-a koju SNS neće percipirati kao napad na njih, tvrdi politikolog Dejan Bursać. Političar iz Niša Đorđe Stanković ističe da spomenike u Srbiji zaslužuje samo Zoran Đinđić.

    (19) detaljnije
  • sps niš

    Slobodan Milošević dobija spomen-sobu u Nišu

    Nekadašnjem predsedniku SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću biće otvorena spomen-soba u sredu, 13. decembra od 13:30 u prostorijama Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Nišu. Otvaranju će prisustvovati i njegov unuk Marko Milošević.

    (21) detaljnije
  • Blace

    Socijalista iz Blaca koji je pevao protiv Vučića ostaje na listi SPS-a i funkcioner te opštine

    Četvrti na listi SPS-a u Blacu Dejan Dimitrijević uzdrmao je koalicione odnose sa SNS-om nakon snimka gde peva uvredljivo o Vučiću, ali i pored ekspresnog izvinjenja Dačića i objave da je on isključen i razrešen svih funkcija - to se nije desilo. Blački funkcioner ostao je i nakon skandala ne samo član socijalista i kandidat za odbornika, već i član Privremenog organa koji je predložen ispred SPS-a, a imenovala ga Vlada Srbije, što je za Južne vesti potvrdio i predsednik Privremenog organa Blaca Ivan Burgić.

    (13) detaljnije
  • Blace

    Pevanje protiv Vučića u Blacu uzdrmalo vladajuću koaliciju: Socijalista ipak (ni)je smenjen

    Snimak funkcionera blačkog SPS-a i četvrtog sa liste za predstojeće izbore Dejana Dimitrijevića u kome vređa predsednika Srbije okačio je na svom Instagramu čak i Aleksandar Vučić, a na istoj mreži predsednik SPS-a Ivica Dačić je, uz izvinjenje, objavio da je on odmah isključen iz stranke i razrešen svih funkcija. Politički aktivisti u Toplici smatraju da svi socijalisti o Vučiću misle isto, ali ćute zbog fotelja, a predsednik SPS-a u Blacu kaže da Dačićevu tvrdnju o isključenju ne može da potvrdi jer on takve zvanične informacije za sada nema.

    (9) detaljnije
  • glasačka kutija

    Prihvaćena lista “Pirot protiv nasilja”, za sada 3 liste u tom gradu

    Gradska izborna komisija u Pirota prihvatila je listu “Pirot protiv nasilja” i ona će se naći na 3. mestu na glasačkom listiću za lokalne izbore 17. decembra. Ranije su potvrđene i liste koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, kao i Socijalističke partije Srbije.

    (2) detaljnije
  • sns

    Naprednjaci i socijalisti jedini za sada predali liste za lokalne izbore u Prokuplju

    Srpska Napredna stranka i Socijalistička partija Srbije jedine su do sada predale izborne liste i svoje kandidate za odbornike lokalnog parlamenta koje će građani birati na predstojećim izborima koji su zakazani za 17. decembar. Rok za podnošenje izbornih lista za vanredne parlamentarne i lokalne izbore je 26. novembar, dok se liste mogu povući ili kandidati izostaviti sa proglašene liste do dana utvrđivanja zbirne izborne liste, odnosno do 1. decembra, propisala je Republička izborna komisija.

    (1) detaljnije
  • sps niš

    Lista SPS za poslanike: Novica Tončev predvodi južnjake, Ane Grozdanović nema na spisku

    Koalicija Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i “Zeleni Srbije” predala je listu kandidata za narodne poslanike odmah nakon naprednjaka. Na listi “Ivica Dačić - premijer Srbije” čak petina njih je sa juga zemlje. Najbolje je rangiran aktuelni ministar i bivši predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev, a na spisku je i većnica za obrazovanje u Nišu Marija Ranđelović.

    (10) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: