Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

SPS

 • sednica so kursumlija foto: privatna arhiva

  Prekinutu sednicu u Kuršumliji vlast nastavila u kabinetu sa svojim odbornicima

  Nakon incidenta koji je počeo ukazivanjem pojedinih odbornika predsedniku kuršumlijske Skupštine Dejanu Loviću na kršenje poslovnika i pokušaja odbornika opozicionog "Gvozdenog puka" Slavka Ilića da ukaže na neregularnosti, poslednja sednica je prekinuta, pa posle sat vremena nastavljena u kabinetu predsednika, ali samo sa odbornicima vladajuće većine koju čine SNS i SPS.

  (3) detaljnije
 • sps rođendan

  Niški SPS na svoj rođendan: Građani pamte vreme izgradnje Mileta Ilića

  Kao svoje uspehe za 28 godina postojanja u Nišu, socijalisti poručuju da su uvek poštovali izbornu volju građana, a i da Nišlije pamte izgradnju grada u vreme Mileta Ilića. Naglašavaju da imaju najbolje kadrove, više hiljada članova i da se kod njih ljudi učlanjuju zbog ideje, a ne zbog privatnog interesa.

  (53) detaljnije
 • skupština

  "Pucanje po šavovima" u vladajućoj koaliciji ili umor od preduge sednice?

  Na poslednjoj sednici niške Skupštine, gradonačelnik Niša i odbornici SNS optuživali su koalicione partnere iz SPS da ne brane svoje kandidate za direktore od kritika opozicije. Pored toga, šef Odborničke grupe PS-USS, koja je deo većine, Dobrivoje Ljujić je čak i pretio koalicionim odbornicima. Prvi čovek SPS Žarko Ranković, ipak kaže da koalicija funkcioniše bez problema i da su odbornici verovatno bili iziritirani zbog duge sednice.

  (13) detaljnije
 • negovan

  In memoriam: Negovan Stanković

  U Beogradu je u ponedeljak, 8. oktobra, iznenada preminuo Vranjanac Negovan Stanković, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike i dugogodišnji funkcioner SPS-a.

  detaljnije
 • igor novakovic

  Novaković ponovo u fotelji, ovog puta predsednik Nadzornog odbora Vodovoda

  Nekadašnji visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije u Nišu i bivši direktor "Jugoistoka" Igor Novaković, hapšen i optužen za korupciju 2015. u tom preduzeću, predložen je za predsednika Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća "Naissus". Skupština grada treba da potvrdi ovaj predlog koji je dobio podršku većine na Odboru za imenovanja.

  (29) detaljnije
 • ratko zecevic sps foto privatna arhiva

  In memoriam: Ratko Zečević

  Nakon duge i teške bolesti, u Prokuplju je, u 67. godini preminuo Ratko Zečević, nekadašnji visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije, načelnik Topličkog okruga, narodni poslanik, funkcioner SRJ i jedan od osnivača Pokreta socijalista. Biće sahranjen na seoskom groblju u Dešilovu kod Prokuplja u sredu u 13 sati.

  (8) detaljnije
 • Zgrada Komiteta Vranje foto i.m

  Obijene prostorije firmi u zgradi vranjskog SPS-a

  Nekadašnji Komitet, sada zgrada vranjskog SPS-a, našla se na meti vandala u noći između nedelje i ponedeljka. Obijene su prostorije nekoliko firmi koje iznajmljuju prostor od SPS-a, a ukradeni su laptop i štampač. Iz stranke isključuju mogućnost političkog motiva.

  detaljnije
 • In Memoriam: Siniša Mitić foto i.m.

  In Memoriam: Siniša Mitić

  U Vranju je, nakon duge i teške bolesti, u 65. godini preminuo Siniša Mitić, predsednik Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije i potpredsednik Gradskog odbora te stranke u Vranju. On će biti sahranjen danas u 14 sati na Šapranačkom groblju u tom gradu.

  detaljnije
 • aleksandar cvetkovic

  Zamena člana SPS u niškom Odboru za imenovanja

  Zbog toga što je član Socijalističke partije Srbije Aleksandar Cvetković dobio službu u srpskoj Ambasadi u Tirani, njega će, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović u Odboru zameniti partijski kolega Slavoljub Vlajković.

  (11) detaljnije
 • milan stevanovic medvedja

  Lokalni parlament u Medveđi ima novog predsednika

  Milan Stevanović iz Socijalističke partije Srbije novi je predsednik Skupštine opštine Medveđa. Na ovu poziciju zamenio je Milisava Miletića koji je podneo ostavku.

  (6) detaljnije
 • sps

  Jelena Mihajlović novi šef odborničke grupe SPS u Leskovcu

  Odborničku grupu Socijalističke partije Srbije u leskovačkom parlamentu od sada će predvoditi Jelena Mihajlović. Ona je na mesto predsednika odborničke grupe zamenila Dragana Savića, koji je sa ove funkcije smenjen zbog kršenja partijske discipline, jer je samostalno nastupio na nedavnim izborima za Savete mesnih kancelarija.

  detaljnije
 • lebane

  Nova preletanja u lokalnom parlamentu u Lebanu

  Doskorašnji odbornik opozicije, koji je u lokalnom parlamentu predstavljao simpatizere Grupe građana “Ljubiša Spasić” Bratislav Cvetković, prešao je u vladajuću Socijalističku partiju Srbije. Ovime je grupa građana ostala bez predstavnika u lebanskoj Skupštini.

  detaljnije
 • Skupstina Vranje foto i.m.

  Promene u Gradskom veću Vranja

  Bez ozbiljnije odborničke rasprave na današnjoj Skupštini grada, na predlog gradonačelnika Slobodana Milenkovića, izabrana su 4 nova većnika, jer su dosadašnji većnici Ivan Stanković (SNS), Čedomir Marković (JS), Marina Đorđević (PUPS) i Aleksandar Janjić (SNS) podneli ostavke. Za nove većnike postavljeni dva naprednjaka, jedan socijalista i jedna nestranačka ličnost.

  detaljnije
 • protest lebane

  “Lebane će ostati zapamćeno kao Opština koja ne poštuje zakon”

  Nepoštovanje zakona i odluka suda, kao i bahato ponašanje lokalne samouprave, prema rečima odbornika kome je krajem godine oduzet mandat Velibora Pešića, samo su neki od problema zbog kojih su zajedno sa građanima izašli na mirne proteste ulicama Lebana. Prema mišljenju predsednika ove opštine Ivana Bogdanovića, protest je organizovan zbog ličnih interesa.

  (5) detaljnije
 • hafner

  Hafner protivzakonito direkor "Nišstana", on to negira

  Iako Zakon o javnim preduzećima brani direktorima da istovremeno budu i članovi organa stranke, prvi čovek "Nišstana" Nenad Hafner obavlja i funkciju potpredsednika Gradskog odbora SPS-a. Dok Hafner tvrdi da je “zamrzao” stranačku funkciju, predsednik Gradskog odbora SPS-a Žarko Ranković kaže da to nije tačno i da Hafner redovno učestvuje na sastancima rukovodstva niških socijalista.

  (12) detaljnije
 • Novo groblje

  SPS: Da se naloži ekshumacija tela i utvrdi istina o događajima u "Gorici"

  Povodom različitih događaja koji se poslednjih meseci odigravaju u Javnom komunalnom preduzeću "Gorica", između menadžmenta i dela radnika koji su štrajkovali, što je rezultiralo i otpuštanjem sindikalca i uzbunjivača Radeta Rašovića, prvi čovek SPS-a Žarko Ranković tražio je od nadležnih da utvrde šta je istina.

  (3) detaljnije
 • gradsko vece

  SNS tražio od SPS-a predlog za novog zamenika gradonačelnika Niša

  Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur verovatno neće više biti na toj funkciji, pošto će ga, kako potvrđuju iz centrala niških socijalista i naprednjaka, zbog preraspodele kadrova u koaliciji odmeniti odbornik SPS-a.

  (110) detaljnije
 • glasanje

  Šef odborničke grupe SPS na izbore za Savete mesnih zajednica sa grupom građana

  Zbog toga što, kako kaže šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije u Leskovcu Dragan Savić, za članove Saveta mesnih zajednica treba birati najpre ljude po imenima i ciljevima koje imaju za određenu zajednicu, odlučio je da na izbore u Predejanu ide sa grupom građana, a ne sa koalicijom okupljenoj oko SNS. Iz vrha ove stranke kažu da će o eventualnim sankcijama prema Saviću govoriti u toku sledeće nedelje.

  detaljnije
 • Forum žena SPS

  Žene SPS: Želimo da se naš rad vrednuje

  Jedina žena u Gradskom veću Niša je iz redova socijalista - Jelena Mitrovski i zadužena za kulturu. Iz Foruma žena ove partije najavljuju da će raditi na poboljšanju položaja žena na političkoj sceni, ali i u društvu.

  (10) detaljnije