Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

SPS

 • darko bulatovic

  Da li Grad Niš dobija novo rukovodstvo?

  I dok se u političkim krugovima sve češće može čuti da će aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u gradonačelničkoj fotelji zameniti trenutni predsednik Skupštine Grada Rade Rajković ili zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, Bulatović kaže da se “ne bavi spekulacijama”. U SNS tvrde da o tome nisu raspravljali, a o promenama u vrhu gradske vlasti ništa ne znaju ni socijalisti, najjači koalicioni partneri.

  (18) detaljnije
 • Novica Tončev

  Tončev: Moja misija je da sprečim potpunu "beogradizaciju" SPS

  Posle 2 godine očekivanja i nedavnog negodovanja zbog kadrovske preraspodele u SPS, narodni poslanik i predsednik surduličkog parlamenta Novica Tončev imenovan je za potpredsednika stranke, na svečanoj sednici povodom 27. godišnjice od osnivanja.

  (5) detaljnije
 • Zoran Radovanović

  Radovanović više nije u Glavnom odboru SPS

  Na jučerašnjoj svečanoj sednici socijalista koja je održana u Aleksincu, odlučeno je da dugogodišnji funkcioner SPS i direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović ne bude više član Glavnog odbora ove stranke.

  (12) detaljnije
 • sps vranje foto i.m.

  Socijalisti u Vranju najavljuju ulazak u vlast

  Vranjski socijalisti najavili su ulazak u gradsku vlast sa SNS-om sredinom septembra kao "krajnju tačku dogovora" sa naprednjacima sa kojima su pregovori o saradnji počeli pre predsedničkih izbora.

  (1) detaljnije
 • toncev

  Tončev nezadovoljan odlukama SPS, razmišlja o napuštanju partije

  Iako je Socijalistička partija Srbije dala punu podršku novoj mandatarki Ani Brnabić, potpredsednik partije i lider SPS na jugu Srbije Novica Tončev, kaže da pre svega nije zadovoljan kadrovskom kombinatorikom i da razmišlja o odlasku iz partije.

  (4) detaljnije
 • Dacic Prokuplje foto Lj.M.

  Dačićev kamen temeljac zarastao u korov

  Iako su radovi u Prokuplju zvanično započeti aprila, kada je lider SPS-a u jeku predsedničke kampanje postavio kamen temeljac za izgradnju stanova za izbegle i raseljene, čitav prostor je zarastao u korov i ništa od tog dana nije urađeno. U korov zarastao i drugi Dačićev temeljac za policijsku stanicu.

  (7) detaljnije
 • izbori foto aleksandar kostic

  Samo lista SNS na glasanju za savete mesnih zajednica u Vranju

  Svega 16 odsto birača glasalo je u Vranju i Vranjskoj Banji na izbrima za savete mesnih zajednica, a s obzirom na to da su demokrate bojkotovale izbore, građani su mogli da glasaju samo za jednu listu i to koaliciju okupljenu oko SNS-a, pa je njihova pobeda i pre izbora bila izvesna.

  detaljnije
 • Zoran Antić foto I.M.

  Zoran Antić imenovan za savetnika Ivice Dačića

  Bivši gradonačelnik Vranja i predsednik Gradskog odbora SPS-a Zoran Antić ubuduće će biti savetnik prvog potpredsednika Vlade i ministra inostranih poslova Ivice Dačića.

  detaljnije
 • skup

  “Spontano” okupljanje SNS funkcionera u Nišu

  Iako nije bilo nikakve najave za predizborni skup, nekoliko stotina funkcionera i članova Srpske napredne stranke okupilo se ispred “Kalče”, da u danu pred izbornu tišinu, poruče građaninima da glasaju za Aleksandra Vučića.

  (17) detaljnije
 • Rupa od pocetka gradnje stanice policije u pk foto lj.m.

  Dačić u Prokuplju postavlja kamen temeljac za zgradu planiranu pre 2 godine

  Iako je početak izgradnje zgrade za izbeglice u Prokuplju najavljen još marta 2014. godine, potpredsednik Vlade Ivica Dačić će u petak postaviti kamen temeljac za početak gradnje. Dačić je inače i pred izbore 2012. postavio temeljac za policijsku stanicu, ali od rupe za kamen do danas se nije dalje odmaklo sa radovima.

  (1) detaljnije
 • Izbori glasanje foto Aleksandar Kostic

  Naprednjaci traže javno glasanje na izborima u Surdulici?

  Surdulički odbori Dveri, SRS-a, DS-a i Pokreta Dosta je bilo u zajedničkom saopštenju tvrde da su članovi i simpatizeri SNS-a iz tog grada zabrinuti jer se od njih navodno traži da na predsedničkim izborima glasaju javno pred komisijom zbog "sigurnih glasova" i "obećane kvote". Iz SNS-a demantuju navode.

  (4) detaljnije
 • Igor Andonov sds vranje foto i.m.

  Andonov: Ostavka zbog obnovljene ljubavi SPS-a i SNS-a u Vranju

  Zamenik gradonačelnika Vranja dr Igor Andonov (SDS) podneće u sredu zvanično Skupštini grada ostavku, potvrdio je sam Andonov za Južne vesti, obrazlažući svoju odluku ličnim činom, ali i nezadovoljstvom "obnovljene ljubavi" na relaciji SNS - SPS.

  detaljnije
 • Vranjski naprednjaci zadovoljni saradnjom sa SPS-om

  Doskorašnji "ljuti neprijatelji" na lokalu, sada okupljeni u kampanji za zajedničkog kandidata Aleksandra Vučića, kažu da su zadovoljni obostranom saradnjom i da je cilj pobeda u prvom krugu predsedničkih izbora. Antić pozvao socijaliste da aktivno učestvuju u kampanji za lidera SNS-a.

  detaljnije
 • sastanak sps i sns vranje foto i.m.

  Vranjski SNS i SPS zajedno u kampanji za Vučića

  Nakon višemesečnih prepucavanja saopštenjima i međusobnim optužbama, naprednjaci i socijalisti u Vranju održali su zajednički sastanak. Iako se očekivalo da će SPS ući u lokalnu vlast, to se nije desilo. Cilj je zasad, kako je saopšteno, vođenje zajedničke kampanje i pobeda Vučića u prvom krugu predsedničkih izbora.

  (2) detaljnije
 • SPS i SNS Vranje

  Sastanak SNS i SPS u Vranju: Zasad bez dogovora o koaliaciji na lokalu

  Sastanak u zgradi Načelstva je završen. Razgovor naprednjaka, koje je predvodio Dragan Stevanović Boske, i socijalista predvođeni Brankom Ružićem, okončan je bez očekivanog dogovora o ulasku SPS u lokalnu vlast. Zasada dogovor samo o "smirivanju tenzija".

  (3) detaljnije
 • sps vranje foto i.m.

  Moguć ulazak vranjskih socijalista u lokalnu vlast sa SNS

  Predizborni miting zajedničkog kandidata SNS-a i SPS-a Aleksandra Vučića u Vranju bio je povod da se netrpeljivost dve stranke na lokalu primiri, pa je za subotu zakazan sastanak na kome će se razgovarati o kampanji, dok socijalisti ne isključuju mogućnost dogovora o ulasku u vlast.

  (2) detaljnije
 • KCNis-foto-P.B.

  Težak udes, povređena Slavica Đukić Dejanović

  U teškoj saobraćajnoj nezgodi nedaleko od hotela "Džep" u Grdeličkoj klisuri u sudaru putničkog automobila i kamiona teže je povređena potpredsednica SPS i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, dok je njen vozač prošao sa lakšim povredama.

  (10) detaljnije