Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

SPS

 • televizija televizor

  Narodna stranka podržala niški SPS u formiranju televizije

  Iako zakon i kodeks zabranjuju mešanje politike i medija, a ne dozvoljavaju ni formiranje regionalnog servisa, deo opozicije koja je u bojkotu - Narodna stranka, baš u tom delu se slaže sa SPS-om koji je kao deo svog predizbornog programa najavio i stvaranje Regionalne niške televizije .

  (2) detaljnije
 • Novakovic

  Novaković: Borićemo se za decentralizaciju, regionalni javni servis i Niš kao administrativni centar

  Iako je većina odbornika SPS podržala poklanjanje Aerodorma “Konstantin Veliki” državi, a njegovu borbu da “Jugoistok” ostane niški završio iza rešetaka, Igor Novaković, drugi na listi SPS-JS za predstojeće izbore, kaže da je decentralizacija jedan od prioriteta. Najavljuje i bolje pozicioniranje Niša i regionalnu televiziju, iako to zakon ne dozvoljava.

  (33) detaljnije
 • sps foto A.S

  SPS predao listu u Nišu i nada se pobedi - Mile Ilić prvi, povratak Novakovića

  “Da u narednom mandatnom periodu okončamo koncepciju započetu devedesetih godina - da Niš postane moderan evropski grad”, cilj je SPS-JS, kaže prvi na listi ove koalicije u Nišu Mile Ilić. Predali su potpise, čak njih 2.200, i kandidovali se za predstojeće lokalne izbore u Nišu koji će se održati 21. juna. Ilić je prvi, a posle pauze od jednog mandata, drugi na listi je Igor Novaković.

  (33) detaljnije
 • SPS

  SPS samostalno na izborima u Svrljigu

  Na lokalne izbore u Svrljigu izlazi i Socijalistička partija Srbije, ali za razliku od republičkog nivoa bez koalicionih partnera iz Jedinstvene Srbije. Njihovu listu podržalo je 230 Svrljižana svojim potpisima. Njihov cilj je, kako kažu, eliminacija despotske vlasti koja je u ovoj varošici već drugu deceniju.

  (3) detaljnije
 • VAK_2490

  Na jugu do sada najviše lista predali naprednjaci i socijalisti, SzS svuda u bojkotu

  Izbori, koje Savez za Srbiju smatra protivustavnim, sve su bliže i ostalo je nešto više od mesec dana do izlaska na glasanje ili ostanka kući zbog bojkota. U gradovima na jugu Srbije liste su već predali naprednjaci i socijalisti, a ponegde i Jedinstvena Srbija, POKS, SPAS, lokalni pokreti, pa i SDS Borisa Tadića. SzS bojkotuje i na lokalu.

  (22) detaljnije
 • sps

  Prokupački SPS zbog korone prekinuo sakupljanje potpisa, predata lista sa 25 od 55 kandidata za odbornike

  Student istorije 23-godišnji Mladen Šljivić iz prokupačkog sela Donja Bresnica prvi je na listi koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije za lokalne izbore u Prokuplju. Koalicija oko socijalista je predala listu sa nešto manje od polovine ukupnog broja kandidata za odbornike, pa se umesto maksimalnih 55, na njoj našlo 25 imena.

  (2) detaljnije
 • spsp js vlasotince

  SPS i Jedinstvena Srbija zajedno na izborima u Vlasotincu, na listiću i Bolja Srbija

  Nakon naprednjaka, koji će se na izbornom listiću u Vlasotincu naći pod brojem jedan, Opštinska izborna komisija proglasila je još dve liste - koalicionu Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije i listu Bolje Srbije koja nastupa samostalno. Na obe liste predloženi su kandidati za sva odbornička mesta u lokalnom parlamentu.

  detaljnije
 • Nebojša Bogdanović

  Bogdanović posle rešenja Agencije: Nisam u sukobu interesa

  Na rešenje Agencije za borbu protiv korupcije, u kome piše da je odbornik SPS-a u niškoj Skupštini Nebojša Bogdanović prekršio zakon time što, osim ove javne, obavlja i funkcije člana nadzornog odbora Slobodne zone Pirot i direktor je niške filijale DDOR Novi Sad osiguranja, a o tome nije obavestio ovo vladino telo, Bogdanović reaguje izjavom da to nisu političke funkcije.

  (8) detaljnije
 • SPS Vranje

  Socijalisti u Vranju i Surdulici predali liste za lokalne izbore

  Nakon Srpske Napredne stranke i Jedinstvene Srbije, Socijalistička partija u Vranju predala je listu kandidata za odbornike koji će se birati na predstojećim lokalnim izborima. Prvi na listi je potpredsednik Gradskog odbora Srđan Dekić. Listu odbornika predali su i socijalisti iz Surdulice koje predvodi Novica Tončev.

  (1) detaljnije
 • SPS Vranje

  Funkcioneri vranjskog SPS isključeni zbog prelaska u SNS, transfer potvrdili i naprednjaci

  Nakon što su šestorica funkcionera Gradskog odbora SPS-a prešli u SNS, kako tvrdi sekretar socijalista Branimir Stojančić, Izvršni odbor isključio ih je iz stranke. Nijedan od isključenih funkcionera nije potvrdio svoj prelazak u redove naprednjaka, ali je to umesto njih uradio prvi čovek vranjskih naprednjaka i narodni poslanik Slaviša Bulatović.

  (2) detaljnije
 • 87028258_133316807922440_7683736895301353472_n

  Na republičkoj listi SPS 38 južnjaka, Nišlije se odlučile za mlađe snage

  Najbolje rangrani južnjak na listi za republičke izbore Socijalističke partije Srbije je, kao i ranijih godina, prvi čovek stranke u Surdulici - Novica Tončev. Najviše ima kandidata iz Niša i Niške Banje, čak 12, ali među njima nisu prepoznatjiva lica niških socijalista.

  (10) detaljnije
 • Pirotski SPS isključio Ćirića iz lokalnog odbora

  Socijalisti predali liste za lokalne izbore u Pirotskom i Jablaničkom okrugu

  Prvi su predali naprednjaci, a odmah nakon njih svoje liste za lokalne izbore predali su i socijalisti u Pirotu, Leskovcu, Dimitrovgradu, Babušnici i Lebanu. Prvi na listi u Pirotu je predsednik Gradskog odbora i aktuelni zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović, dok u Leskovcu socijaliste predvodi predsednik Skupštine Aleksandar Đurović.

  (5) detaljnije
 • SPS Vranje

  SPS na lokalne izbore u Vranju i Vranjskoj Banji izlazi samostalno

  Na predstojeće lokalne izbore SPS će u Vranju i Vranjskoj Banji izaći samostalno, rekao je lider vranjskih socijalista Zoran Antić. Lista “Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije SPS” imaće 65 kandidata, a za sada se ne zna ko će biti nosilac. Prema rečima Antića, kanditati SPS-a za poslanike iz Vranja, Surdulice i Niša imaju najveće šanse da budu visoko kotirani na poslaničkoj listi, jer su rezultati partije, kaže, najbolji na tim prostorima.

  detaljnije
 • sps-js

  SPS i Jedinstvena Srbija zajedno na izborima u Nišu, listu vodi Mile Ilić

  Na predstojećim lokalnim izborima Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija izaći će zajedno u Nišu i opštinama Medijana, Palilula, Pantelej i Crveni Krst, a nosilac liste biće veteran SPS-a i niške politike Mile Ilić. Zbog nesuglasica opštinskih odbora, u Niškoj Banji SPS i JS izlaze samostalno.

  (22) detaljnije
 • blace

  SNS i DS se udružili u Blacu i smenili predsednika Skupštine

  Na vanrednoj sednici Skupštine Blaca, koju je zakazala zamenik predsednika Nevena Pešić, došlo je do prekomponovanja vlasti i smene predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića koji je do nedavno podržavao SNS, a pre desetak dana postavljen je za jednog od kordinatora SPS-a. Za smenu je glasalo 13 od 25 odbornika, od kojih su 9 iz Srpske napredne stranke, 2 “odbegla” odbornika Demokratske stranke, ali i po jedan iz SPS-a i DSS-a. Novi predsednik Skupštine je Zlatko Dimitrijević iz SNS-a.

  (8) detaljnije
 • 86272650_790495308130955_7167223711672565760_n

  Dačić u Nišu: Pregovaram s Vučićem o zajedničkoj izbornoj listi, na lokalu će biti uticajni i prepoznatljivi ljudi

  Povodom 30 godina postojanja Socijalističke partije Srbije, predsednik stranke Ivica Dačić došao je u Niš i rekao da sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i dalje pregovara o zajedničkoj listi za predstojeće izbore, na koje će SPS sigurno biti sa Jedinstvenom Srbijom. Dačić kaže da u lokalne liste neće da se meša, ali da kandidati moraju da budu uticajni, lideri i prepoznatljivi građanima. Potpredsednik SPS-a Novica Tončev obećava "neokaljane ljude" na jugu Srbije, a da li će među njima biti naprednjaka, kaže da zavisi od dogovora Vučića i Dačića.

  (20) detaljnije
 • članske karte

  Nastavlja se osipanje pirotskih socijalista

  Skoro 100 članskih kartica vratili su doskorašnji članovi Socijalističke partije Srbije u Pirotu jer, kako kažu neki od njih, ne žele da budu u stranci kojom rukovodi Vidojko Panajatović koji je na čelu odbora od 2014. godine. Izvor iz SPS-a kaže da je broj članova drastično pao i da socijalista u Pirotu ima oko 700, dok predsednik lokalnog odbora kaže da ih je duplo više.

  (1) detaljnije
 • blace

  Nezadovoljan predloženim kadrovima, član Glavnog odbora SPS u Blacu podneo ostavku

  Nezadovoljan najavljenim kadrovskim rešenjima u vrhu lokalnog SPS-a u Blacu, član Glavnog odbora te stranke Miloš Rakonjac podneo je neopozivu ostavku na sve funkcije i članstvo u stranci. Rakonjac kaže da nije jedini i da je veliki broj članova nezadovoljan, a da je sve počelo nakon što su iz centrale SPS stigla imena koordinatora stranke sa kojima većina izvornih članova SPS-a nije zadovoljna.

  (4) detaljnije
 • novica tončev

  Tončev: SPS u Pirotu i Panajotović imaju poverenje vrha stranke

  Nakon pisanja Južnih vesti da grupa članova Socijalističke partije Srbije iz Pirota traži smenu predsednika Gradskog odbora stranke Vidojka Panajotovića, čelnici SPS-a iz celog Pirotskog okruga održali su sastanak sa potpredsednikom stranke Novicom Tončevim koji poručuje da Panajotović uživa poverenje centrale stranke. Potpredsednik SPS-a i koordinator za jugoistočnu Srbiju kaže i da socijalisti spremno dočekuju predstojeće izbore.

  (2) detaljnije
 • Pirotski SPS isključio Ćirića iz lokalnog odbora

  Grupa socijalista iz Pirota traži raspuštanje Gradskog odbora

  Nezadovoljni radom lokalnog odbora, nekoliko desetina članova pirotskog SPS-a protestovali su, tražeći od centrale raspuštanje Gradskog odbora, tvrdeći da aktuelni predsednik urušava ugled stranke, bavi se unutarstranačkim ucenama i pretnjama, kao i da jeviše puta povredio Statut. Predsednik socijalista Vidojko Panajotović kaže da su "šetači" iz te stranke isključeni još 2018. godine.

  (5) detaljnije