Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

SPS

 • sps5 foto A.S

  Sve manje SPS i SNS koalicija na jugu - socijalisti gube funkcije i pozicije

  "Mi stojimo postojano" - bio je jedan od slogana pred junske izbore, ali rezultati su takvi da se postojanost socijalista poljuljala u mnogim mestima na jugu Srbije. SPS i SNS su na jugu, u prošlom mandatu, sarađavili u skoro svim gradovima i opštinama, što sada nije slučaj. Socijalisti masovno gube pozicije u preduzećima, ustanovama, odborima, ali i u ministarstvima. Prvi čovek socijalista na jugu Novica Tončev je bez komentara, kaže - do sednice Glavnog odbora partije.

  (13) detaljnije
 • SPS

  Omladina SPS u Surdulici traži pravdu za smenjene direktore škola, prijavili 70 direktora širom Srbije

  Nakon smene 5 direktora osnovnih i srednjih škola u Surdulici koje su stigle nakon anonimnih prijava na njihov rad, omladina Socijalističke partije Srbije u ovom gradu podnela je 70 prijava protiv direktora škola širom Srbije, a kako kažu, Ministarstvo prosvete nije poslalo inspekciju ni za jednu od njih.

  (4) detaljnije
 • Predsednik G. Han; foto: Opština Gadžin Han

  Milisav Filipović novi predsednik Opštine Gadžin Han, za opoziciju sporne odluke sa sednice

  Prvi na listi SNS u Gadžinom Hanu postao je i prvi čovek ove opštine, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine Opštine. Opozicija koju čine JS i SPS u ovoj opštini je opet napustila salu nakon glasanja i kako tumače - ostavila sednicu bez kvoruma i zato smatraju da su odluke koje su nakon toga donete sporne. Mladen Jovanović iz NKD objašnjava da se kvorum utvrđuje pre donošenja odluka, a da je upitno tumačenje kada počinje mandat članovima Izvršnog odbora.

  (4) detaljnije
 • sps

  Socijalisti potvrdili da će biti deo niške vlasti

  Ono što nije poznato na republičkom nivou, poznato je u Nišu - Socijalistička partija Srbije ostaje u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i na gradskom i na svih 5 opštinskih nivoa, potvrdio je "Južnim vestima" predsednik Gradskog odbora SPS Niš Žarko Ranković. O kadrovskim rešenjima nije hteo unapred da govori.

  (7) detaljnije
 • dom kulture

  Prokupački naprednjaci mogu sami da formiraju vlast, socijalisti čekaju poziv

  Konstitutivna sednica na kojoj će se verifikovani mandati odbornika, ali i izabrati novi predsednik parlamenta i njegovog zamenika, kao i funkcioneri koji će u naredne 4 godine činiti gradsku vlast u Prokuplju, zakazana je za 17. avgust. Za sada, jedina nedoumica je hoće li Srpska napredna stranka, koja je osvojila 41 mandat, kao i do ovih izbora napraviti koaliciju sa socijalistima koji će u novom sazivu imati 6 odbornika.

  (4) detaljnije
 • sps5 foto A.S

  Potresi u SPS zbog SNS: Dačić uz Vučića, ko je na jugu uz Dačića

  Dok predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da je u toku pobuna dela članova stranke, lokalni odbori sa juga Srbije u javnosti ga podržavaju, a predstavnici tvrde da je stranka jedinstvena. Za nastupe pojedinaca kažu da su istupi protivni interesima stranke, pa traže sankcije. Novica Tončev koga je Dačić pozvao da se izvini Vučiću zbog sukoba sa predstavnicima SNS-a u Surdulici, danas kaže da podela nema i da svi moraju da poštuju odluke predsednika i glavnog odbora.

  (14) detaljnije
 • SPS Surdulica

  SNS i SPS obračun u Surdulici: Posle najave blokade puta, Tončev na udaru i lidera svoje stranke

  Izjavu lidera surduličkih socijalista Novice Tončeva da će blokirati auto-put Beograd-Skoplje ako još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smenjen, nepromišljenom i suprotnom interesima stranke ocenio je prvi čovek SPS-a Ivica Dačić, ali Tončev kaže da stoji iza svog postupka i da je spreman da na sve načine zaštiti svoje ljude i partiju. Za "Južne vesti" objašnjava da je reagovao na ponašanje pojedinaca iz redova SNS na lokalu, a oni tvrde da sve za šta ih Tončev optužuje radi upravo sam.

  (17) detaljnije
 • SPS Surdulica

  Vlast u Surdulici formirao SPS, Aleksandri Popović još jedan mandant na čelu Opštine

  I u naredne četiri godine Surdulicom će upravljati dosadašnja predsednica Aleksandra Popović, kadar Socijalističke partije Srbije. Dosadašnjeg predsednika lokalnog parlamenta Novicu Tončeva zameniće Zoran Mitić koji je imenovan za novog predsednika Skupštine opštine, dok su svi lokalni funkcioneri izabrani iz redova socijalista.

  (3) detaljnije
 • SPS Surdulica

  Postizborno prepucavanje naprednjaka i socijalista u Surdulici

  Lokalni izbori u Surdulici završeni su tesnom pobedom Socijalističke partije Srbije koja ima 201 glas više od SNS-a iz koga sada, nedelju dana nakon izbora, tvrde da lider surduličkih socijalista Novica Tončev teroriše zaposlene u Opštinskoj upravi koji su glasali za Srpsku naprednu stranku i da kažnjava meštane onih sela gde SPS nije pobedio. Tončev odgovara da neće gubiti energiju na one kojima je lažna i besmislena kritika jedini politički program.

  (23) detaljnije
 • dačić

  Dačić na jugu Srbije: Ne vodim kampanju, došao sam da vam kažem da vas volim

  Iako epidemija virusa korona u Srbiji ne jenjava, veliki broj ljudi okupio se danas u Leskovcu na zajedničkoj konvenciji pristalica Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije. Predsednik socijalista Ivica Dačić rekao je da u Leskovac nije došao zbog kampanje, a potom je posetio Vranje i Surdulicu.

  (16) detaljnije
 • dačić

  Dačić u Nišu dobio pesmu i obećao vernost Vučiću

  Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da njegova stranka ne vodi prljavu kampanju protiv SNS, da neće promeniti stranu i okrenuti se protiv Vučića. U Nišu je lider socijalista dobio i uramljenu pesmu od pristalica, a rekao je da jug mora imati plan razvoja ili će se isprazniti.

  (13) detaljnije
 • izbori KOSTA

  Na lokalnim izborima u Svrljigu 7 lista

  Na lokalnim izborima u Svrljigu odbornički kandidati sa 7 lista boriće se za ukupno 27 mesta u lokalnoj Skupštini. Od naprednjaka, kod kojih se "utopila" i Ujedinjena seljačka stranka, preko Metle, JS, SPS, SRS, lokalnog Pokreta za spas Svrljiga do Srpske desnice, skoro 11.000 Svrljižana će moći da bira ko će predstavljati njihove interese u naredne 4 godine.

  (4) detaljnije
 • izbori

  Za lokalne izbore u Leskovcu do sada proglašeno 6 lista

  Za 75 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu Leskovca do sada je liste kandidata predalo 6 političkih opcija, a toliko je ih i, prema rešenjima Gradske izborne komisije, validno. Izbori se održavaju u nedelju, 21. juna.

  detaljnije
 • televizija televizor

  Narodna stranka podržala niški SPS u formiranju televizije

  Iako zakon i kodeks zabranjuju mešanje politike i medija, a ne dozvoljavaju ni formiranje regionalnog servisa, deo opozicije koja je u bojkotu - Narodna stranka, baš u tom delu se slaže sa SPS-om koji je kao deo svog predizbornog programa najavio i stvaranje Regionalne niške televizije .

  (9) detaljnije
 • Novakovic

  Novaković: Borićemo se za decentralizaciju, regionalni javni servis i Niš kao administrativni centar

  Iako je većina odbornika SPS podržala poklanjanje Aerodorma “Konstantin Veliki” državi, a njegovu borbu da “Jugoistok” ostane niški završio iza rešetaka, Igor Novaković, drugi na listi SPS-JS za predstojeće izbore, kaže da je decentralizacija jedan od prioriteta. Najavljuje i bolje pozicioniranje Niša i regionalnu televiziju, iako to zakon ne dozvoljava.

  (42) detaljnije
 • sps foto A.S

  SPS predao listu u Nišu i nada se pobedi - Mile Ilić prvi, povratak Novakovića

  “Da u narednom mandatnom periodu okončamo koncepciju započetu devedesetih godina - da Niš postane moderan evropski grad”, cilj je SPS-JS, kaže prvi na listi ove koalicije u Nišu Mile Ilić. Predali su potpise, čak njih 2.200, i kandidovali se za predstojeće lokalne izbore u Nišu koji će se održati 21. juna. Ilić je prvi, a posle pauze od jednog mandata, drugi na listi je Igor Novaković.

  (34) detaljnije
 • SPS

  SPS samostalno na izborima u Svrljigu

  Na lokalne izbore u Svrljigu izlazi i Socijalistička partija Srbije, ali za razliku od republičkog nivoa bez koalicionih partnera iz Jedinstvene Srbije. Njihovu listu podržalo je 230 Svrljižana svojim potpisima. Njihov cilj je, kako kažu, eliminacija despotske vlasti koja je u ovoj varošici već drugu deceniju.

  (3) detaljnije
 • VAK_2490

  Na jugu do sada najviše lista predali naprednjaci i socijalisti, SzS svuda u bojkotu

  Izbori, koje Savez za Srbiju smatra protivustavnim, sve su bliže i ostalo je nešto više od mesec dana do izlaska na glasanje ili ostanka kući zbog bojkota. U gradovima na jugu Srbije liste su već predali naprednjaci i socijalisti, a ponegde i Jedinstvena Srbija, POKS, SPAS, lokalni pokreti, pa i SDS Borisa Tadića. SzS bojkotuje i na lokalu.

  (22) detaljnije
 • sps

  Prokupački SPS zbog korone prekinuo sakupljanje potpisa, predata lista sa 25 od 55 kandidata za odbornike

  Student istorije 23-godišnji Mladen Šljivić iz prokupačkog sela Donja Bresnica prvi je na listi koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije za lokalne izbore u Prokuplju. Koalicija oko socijalista je predala listu sa nešto manje od polovine ukupnog broja kandidata za odbornike, pa se umesto maksimalnih 55, na njoj našlo 25 imena.

  (2) detaljnije
 • spsp js vlasotince

  SPS i Jedinstvena Srbija zajedno na izborima u Vlasotincu, na listiću i Bolja Srbija

  Nakon naprednjaka, koji će se na izbornom listiću u Vlasotincu naći pod brojem jedan, Opštinska izborna komisija proglasila je još dve liste - koalicionu Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije i listu Bolje Srbije koja nastupa samostalno. Na obe liste predloženi su kandidati za sva odbornička mesta u lokalnom parlamentu.

  detaljnije