Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

SPS

 • Novica Tončev

  Tončev: Pronevera novca otkrivena u stranci, radnik nevešto vežbao moj potpis

  Nakon hapšenja administrativnog radnika SPS-a u Surdulici koji je proneverio više od 4 miliona dinara iz stranke, oglasio se i Novica Tončev predsednik Opštinskog odbora surduličkih socijalista, rekavši da je reč o legalnom novcu koji je odbor SPS-a u Surdulici zaradio izdavanjem u zakup svog poslovnog prostora mobilnim operaterima za postavljanje antena. On dodaje da će SPS pravno tražiti naknadu štete do zadnjeg dinara.

  (7) detaljnije
 • Uhapšeni Beograđani

  Pronevereno preko 4 miliona dinara iz surduličkog SPS-a, uhapšen administrativni radnik

  Zbog sumnje da je bez saglasnosti SPS-a u Surdulici plaćao fiktivne račune za navodno isporučeni reklamni materijal i usluge štampanja i snimanja video-materijala, što je surduličke socijaliste koštalo 4,4 miliona dinara, uhapšen je njihov 51-godišnji administrativni radnik. Pored njega, kažu u MUP-u, uhapšeni su i vlasnici firmi koji su učestvovali i koji se terete za pranje novca.

  (2) detaljnije
 • kosinus nova emisija

  Čomić i Dejanović: Uspeh je pronaći kompromis oko Kosova

  Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da je kompromis cilj kome se teži u pregovorima oko statusa Kosova, a generalna sekretarka DS Gordana Ćomić pojašnjava da uspešna društva imaju samo kompromisna rešenja.

  detaljnije
 • peter handke

  Surdulički socijalisti čestitali Handkeu Nobelovu nagradu

  Dragi prijatelju Peteru - tako počinje čestitka Socijalističke partije Srbije iz Surdulice austrijskom piscu Peteru Handkeu koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Izbor švedskog komiteta naišao je na euforiju u Srbiji i poneku osudu u svetu, a surdulički SPS sa Novicom Tončevim na čelu kaže da je u pitanju pobeda istine, slobode i pravde.

  (1) detaljnije
 • lebane

  Nelegalno smenjeni odbornici u Lebanu skoro 2 godine van skupštinskih klupa

  Za šestoro odbornika u Lebanu kojima su krajem 2017. godine na noćnoj vanrednoj sednici oduzeti mandati, vrata lokalnog parlamenta zatvorena su skoro 2 godine. Iako imaju odluke suda i Ministarstva da im se mandati vrate, opštinsko rukovodstvo na ove zahteve ćuti.

  detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Arifi i Musliju zajedno na izborima u Medveđi, proglašena i lista Miše Vacića

  Nedavno osnovan odbor stranke Miše Vacića, Srpska desnica, učestvovće na izborima u Medveđi. Sa zajedničkom listom na izbore koji se održavaju 8. septembra će izaći Alternativa za promene Nagipa Arifija i Demokratska partija Šćirima Muslija.

  (2) detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  SNS, SPS i JS sa zajedničkom listom uz Vučićevo ime na izborima u Medveđi

  "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Medveđu" naziv je zajedničke liste naprednjaka, socijalista i članova Jedinstvene Srbije, sa kojom će učestvovati na lokalnim izborima raspisanim za 8. septembar. Umesto dosadašnjih 35, građani će birati 25 odbornika lokalnog parlamenta.

  (7) detaljnije
 • sps kampanja

  Izborna kampanja socijalista iz Vranja: SPS - jedan od milion glasova

  Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na sednici Glavnog odbora stranke najavio je da je izborni cilj socijalista pola miliona glasova, ali se Gradski odbor ove partije u Vranju ne slažu sa tim i predlažu da moto kampanje bude "SPS - jedan od milion glasova“. Izjave stranačkog kolege iz okruga Novice Tončeva o igri prestola unutar SPS, predsednik vranjskog odbora Zoran Antić nije želeo da komentariše, ali je rekao da je za rat spreman.

  (3) detaljnije
 • toncev

  Tončev: Izborni proces u SPS je kao igra prestola

  Dinamičan, misteriozan i neizvestan do poslednje sekunde - tako je potpredsednik SPS i narodni poslanik Novica Tončev opisao unutarstranački izborni proces. Socijalisti su održali sednicu Glavnog odbora, ali rukovodstvo vrha stranke nisu dobili. Jedino je na mesto predsednika Izvršnog odbora izabran Vladimir Zagrađanin, široj javnosti poznat iz afere “Kofer”. Za Tončeva je ovaj izbor “otežavajuća” okolnost, ali ne misle tako svi njegovi partijski drugovi sa juga.

  (18) detaljnije
 • merosina

  U Merošini obijena kancelarija predsednika Skupštine

  Brava na kancelariji predsednika Skupštine Merošine, gde rastu tenzije između stranaka koje su ranije dovele i do fizičkih sukoba, obijena je juče oko podneva, a policija je obavila uviđaj. Merošinski socijalisti ograđuju se od nasilja, a predsednik Opštine Saša Jovanović iz Srpske napredne stranke ne odgovara na pozive.

  (4) detaljnije
 • SNS sada ima 25 odbornika

  Palmina odbornica u belopalanačkoj Skupštini prešla u vladajući SNS

  Dok dojučerašnja opoziciona odbornica Milena Stojanović Antić, ali i njene nove stranačke kolege ne žele da komentarišu prelazak iz Palmine u vladajuću stranku, koordinator Jedinstvene Srbije za Belu Palanku Ivica Vasić kaže da je u pitanju lični interes. Vladajuću većinu sada, sa novim pojačanjem, čine 25 odbornika SNS-a, dok su u opoziciji ostala 4 odbornika koalicije SPS - JS.

  (4) detaljnije
 • lebane

  Ministarstvo razmatra uslove za raspuštanje Skupštine opštine Lebane

  Zbog toga što se nadležni u Lebanu već godinu i po dana oglušuju o odluku Upravnog suda i zahteve Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da odbornicima vrate protivzakonito oduzete mandate, razmatra se raspuštanje lokalnog parlamenta. U Opštini o događajima ćute, a šestoro odbornika od decembra 2017. godine pokušava da uđe na sednice.

  detaljnije
 • Pirotski SPS isključio Ćirića iz lokalnog odbora

  SPS: Pomoćnik predsednice Opštine Babušnica isključen iz stranke

  Iako je novoimenovani pomoćnik predsednice Opštine Babušnica, Piroćanac Ninoslav Ćirić rekao da je član pirotskog odbora Socijalističke partije Srbije i da na to mesto dolazi u sklopu koalicionog dogovora, predsednik pirotskih socijalista Vidojko Panajotivić tvrdi da je Ćirić isključen iz partije još novembra prošle godine.

  (3) detaljnije
 • Marija Cvetković Gadžin Han

  Rokadom funkcija i "preletanjem" Gadžin Han dobio novu predsednicu Opštine

  Posle turbulentnog dana u zgradi Opštine Gadžin Han, dugogodišnji predsednik Opštine Saša Đorđević i predsednica Skupštine Marija Cvetković zamenili su funkcije. Ovo je prvi put da socijalisti nisu na čelu opštine u Zaplanju, ali i da je žena u predsedničkoj fotelji.

  (9) detaljnije
 • Gadžin Han

  Socijaliste u Gadžinom Hanu "pojačali" većnik i odbornica iz DS-a

  Prvi čovek demokrata u Gadžinom Hanu Darko Milošević pristupio je Socijalističkoj partiji Srbije, dok je odbornica DS-a Milena Nikolić postala deo odborničke grupe SPS-a. Sa funkcije zamenika predsednika Skupštine smenjen je Milan Popović, koji tvrdi da je odbio pritiske vladajuće većine u Gadžinom Hanu da "preleti" u SPS ili SNS.

  (5) detaljnije
 • dr Mladen Kostic vranje foto i.m.

  Vranjski odbornik SPS-a bio na protestima, pa vratio mandat

  Jedini odbornik vladajuće većine u Vranju koji je prisustvovao protestima "1 od 5 miliona" dr Mladen Kostić, kasno sinoć vratio je mandat. Kostić je kao nestranačka ličnost bio na listi "Zajedno za Vranje" čiji je stožer SPS, a upravo iz vrha stranke na njegov račun stigle su kritike nakon protesta.

  (4) detaljnije
 • docek putin

  I sa juga krenuli autobusi put Beograda na Putinov doček

  Autobusima oblepljenim slikama predsednika Rusije Vladimira Putina put Beograda na doček su krenuli Vranjanci, građani Jablaničkog i Pirotskog okruga i Svrljižani. Prema nezvaničnim informacijama iz ovih gradova sa juga krenulo je više od 5.000 ljudi.

  (11) detaljnije
 • Putin-bus1;-foto:-JV-J.-A

  Nišlije krenule autobusima za Beograd da vide Putina

  Uz sendviče, vodu i prozivanje imena sa spiskova, građani Niša napunili su autobuse Niš ekspresa oblepljene slikama predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i krenule put Beograda oko 11 sati. Većina su, kako kažu, članovi Srpske napredne stranke, ali stranačkih obeležja nije bilo.

  (42) detaljnije
 • opstina leskovac

  Usvojen novi poslovnik leskovačke Skupštine

  Neke od novina novog poslovnika leskovačke skupštine jesu uvođenje elektornskog parlamenta, a umesto dosadašnjih 5 minuta, odbornici će pojedinačno imati po 3 minuta za diskusiju po tački dnevnog reda. Opozicija i dalje smatra da je poslovnik loš i da guši demokratske principe, dok je za odbornike vladajuće većine dobar.

  detaljnije
 • skupština leskovac

  Povučen predlog novog poslovnika leskovačke Skupštine

  Nakon dvočasovne rasprave o tome da li je novi poslovnik urađen kako treba, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su da ovaj predlog ipak povuku sa dnevnog reda današnje sednice. O novom poslovniku odbornici će raspravljati na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

  detaljnije