Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

SPS

 • glasanje

  Šef odborničke grupe SPS na izbore za Savete mesnih zajednica sa grupom građana

  Zbog toga što, kako kaže šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije u Leskovcu Dragan Savić, za članove Saveta mesnih zajednica treba birati najpre ljude po imenima i ciljevima koje imaju za određenu zajednicu, odlučio je da na izbore u Predejanu ide sa grupom građana, a ne sa koalicijom okupljenoj oko SNS. Iz vrha ove stranke kažu da će o eventualnim sankcijama prema Saviću govoriti u toku sledeće nedelje.

  detaljnije
 • Forum žena SPS

  Žene SPS: Želimo da se naš rad vrednuje

  Jedina žena u Gradskom veću Niša je iz redova socijalista - Jelena Mitrovski i zadužena za kulturu. Iz Foruma žena ove partije najavljuju da će raditi na poboljšanju položaja žena na političkoj sceni, ali i u društvu.

  (10) detaljnije
 • Skupstina Vranje foto i.m.

  Promene pojedinih vranjskih funkcionera nakon ulaska SPS-a u vlast

  Posle koalicionog sporazuma naprednjaka i socijalista, na poslednjoj sednici Skupštine grada, odbornici su verifikovali ostavke dva većnika i razrešili dužnosti troje direktora javnih preduzeća, a na njihova mesta imenovali nove vršioce dužnosti iz redova socijalista.

  detaljnije
 • sps vranje foto i..m.

  Socijalistima "deo kolača" nakon ulaska u vranjsku vlast

  Kadrovi vranjskog SPS-a preuzeće funkcije koje su im pripale nakon koalicionog sporazuma sa naprednjacima, a prema rečima predsednika SPS-a Zorana Antića, oni će dobiti mesto pomoćnika gradonačelnika, 3 većnika i 3 direktora i poziciju zamenika načelnika Gradske uprave.

  detaljnije
 • lebane

  Podele, noćne sednice i političke tenzije u Lebanu

  Na vanrednoj sednici Skupštine opštine Lebane koja je održana sinoć posle ponoći, 16 odbornika vladajućih stranaka SNS i SPS oduzeli su mandate šestorici svojih "odbeglih" odbornika, kako bi sprečili prevrat vlasti.

  (1) detaljnije
 • Potpisivanje sporazuma sns sps vranje foto i.m.

  SPS i zvanično deo vlasti u Vranju

  Nakon niza razgovora, zatim i zvaničnih sastanaka potpomognutih visokim stranačkim funkcionerimaa, danas je u Vranju potpisan koalicioni sporazum između vladajuće SNS i SPS-a koji je, nakon 18 meseci opozicionog delovanja, ponovo postao deo lokalne vlasti. O raspodeli funkcija kažu da će biti reči do kraja januara.

  detaljnije
 • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

  Preševljani u nedelju biraju lokalnu vlast

  Za mandate u lokalnoj Skupštini na vanrednim lokalnim izborima u Preševu u nedelju 24. decembra, boriće se sedam albanskih i jedna srpska lista na kojoj će zajedno biti kandidati SNS, SPS, SRS, PUPS, JS i PS, dok izbore bojkotuju Demokratska stranka i Nova Srbija. Biračka mesta za oko 38.000 građana sa pravom glasa otvaraju se u 7, a zatvaraju u 20 sati.

  detaljnije
 • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

  Srpske stranke na jednoj listi za izbore u Preševu

  Čak 7 srpskih političkih stranaka ujedinilo se u Preševu za predstojeće lokalne izbore 24. decembra kako bi posle dužeg vremena Srbi iz ove opštine dobili predstavnike u lokalnom parlamentu. Opštinksa izborna komisija do sada potvrdila dve liste, Alternative za promene Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

  detaljnije
 • stare osobe penzioneri foto aleksandar kostic

  SPS Medijana: Senior kartice i 13. penzija i za niške penzionere

  Po uzoru na Beograd, Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije u Medijani predlaže da i penzioneri iz Niša dobiju kartice sa kojima mogu da ostvaruju popuste u raznim ustanovama i radnjama, 13. penziju, ali i besplatan gradski prevoz.

  (12) detaljnije
 • toncev

  Tončev osuđen na tri meseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja

  Narodni poslanik Novica Tončev, odlukom Osnovnog suda u Surdulici, osuđen je na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja. Naime, ovaj visoki funkcioner SPS-a okrivljen je da je na predizbornom skupu u selu Jelašnica kod Surdulice 12. marta 2014. godine fizički napao i lakše povredio aktvistu SNS-a Slađana Stojkovića.

  (1) detaljnije
 • sps i sns vranje foto i.m.

  Vranjski socijalisti uručili predlog SNS-u o ulasku u gradsku vlast

  I pored višemesečnih najava o ulasku socijalista u vranjsku vlast sa naprednjacima, zvaničnog dogovora još nema. Ipak, juče su se u Vranju sastali predstavnici tih stranaka predvođeni državnim sekretarom Draganom Stevanovićem iz SNS-a i ministrom Brankom Ružićem iz SPS-a, a socijalisti su naprednjacima predali dokument sa predlogom rešenja o ulasku te stranke u gradsku vlast sa naprednjacima.

  (2) detaljnije
 • darko bulatovic

  Da li Grad Niš dobija novo rukovodstvo?

  I dok se u političkim krugovima sve češće može čuti da će aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u gradonačelničkoj fotelji zameniti trenutni predsednik Skupštine Grada Rade Rajković ili zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, Bulatović kaže da se “ne bavi spekulacijama”. U SNS tvrde da o tome nisu raspravljali, a o promenama u vrhu gradske vlasti ništa ne znaju ni socijalisti, najjači koalicioni partneri.

  (18) detaljnije
 • Novica Tončev

  Tončev: Moja misija je da sprečim potpunu "beogradizaciju" SPS

  Posle 2 godine očekivanja i nedavnog negodovanja zbog kadrovske preraspodele u SPS, narodni poslanik i predsednik surduličkog parlamenta Novica Tončev imenovan je za potpredsednika stranke, na svečanoj sednici povodom 27. godišnjice od osnivanja.

  (5) detaljnije
 • Zoran Radovanović

  Radovanović više nije u Glavnom odboru SPS

  Na jučerašnjoj svečanoj sednici socijalista koja je održana u Aleksincu, odlučeno je da dugogodišnji funkcioner SPS i direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović ne bude više član Glavnog odbora ove stranke.

  (12) detaljnije
 • sps vranje foto i.m.

  Socijalisti u Vranju najavljuju ulazak u vlast

  Vranjski socijalisti najavili su ulazak u gradsku vlast sa SNS-om sredinom septembra kao "krajnju tačku dogovora" sa naprednjacima sa kojima su pregovori o saradnji počeli pre predsedničkih izbora.

  (1) detaljnije
 • toncev

  Tončev nezadovoljan odlukama SPS, razmišlja o napuštanju partije

  Iako je Socijalistička partija Srbije dala punu podršku novoj mandatarki Ani Brnabić, potpredsednik partije i lider SPS na jugu Srbije Novica Tončev, kaže da pre svega nije zadovoljan kadrovskom kombinatorikom i da razmišlja o odlasku iz partije.

  (4) detaljnije
 • Dacic Prokuplje foto Lj.M.

  Dačićev kamen temeljac zarastao u korov

  Iako su radovi u Prokuplju zvanično započeti aprila, kada je lider SPS-a u jeku predsedničke kampanje postavio kamen temeljac za izgradnju stanova za izbegle i raseljene, čitav prostor je zarastao u korov i ništa od tog dana nije urađeno. U korov zarastao i drugi Dačićev temeljac za policijsku stanicu.

  (7) detaljnije
 • izbori foto aleksandar kostic

  Samo lista SNS na glasanju za savete mesnih zajednica u Vranju

  Svega 16 odsto birača glasalo je u Vranju i Vranjskoj Banji na izbrima za savete mesnih zajednica, a s obzirom na to da su demokrate bojkotovale izbore, građani su mogli da glasaju samo za jednu listu i to koaliciju okupljenu oko SNS-a, pa je njihova pobeda i pre izbora bila izvesna.

  detaljnije