Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

SPS

 • Srpska desnica

  Srpska desnica dobila još jednog odbornika u Pirotu - "preletanje" iz SPS-a

  Dosadašnji odbornik Socijalističke partije Srbije u pirotskoj Skupštini Dejan Ćirić napustio je redove ove stranke i pridružio se Srpskoj desnici, potvrdili su u pirotskom odboru stranke Miše Vacića. Dobrodošlicu novom članu sa kojim će ova stranka ubuduće imati 2 odbornika u pirotskom parlamentu poželeo je i predsednik stranke, dok u SPS-u nisu želelli da komentarišu Ćirićev prelazak.

  (8) detaljnije
 • Raco Mentović / foto: A. Kostić

  In memoriam: Raco Mentović

  Dugogodišnji sportski radnik, osnivač Radio Svrljiga, Škole fudbala "Aca Menta", predsednik Opštinskog odbora SPS-a i odbornik u lokalnoj Skupštini Raco Mentović, preminuo je posle duže bolesti u 67. godini.

  (1) detaljnije
 • nistan printscreen foto gm

  “NišStan” prebukiran administracijom - za dobre majstore koji fale direktor spreman da prekrši zakon

  Poslovanje “NišStana”, prema rečima direktora Miroljuba Čupića, stabilno je i pored toga što im je na poslednjoj sednici parlamenta odobreno podizanje kredita od 10 miliona dinara. Za finansijske probleme direktor krivi pandemiju i loš profil zaposlenih - više je administrativaca nego majstora, a majstori, kako kaže, zarađuju pare.

  (29) detaljnije
 • novica tončev

  Tončev dobio resor u Vladi: Biće zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština

  Jedini predstavnik juga Srbije, potpredsednik SPS-a i lider surduličkih socijalista Novica Tončev, dobio je zaduženje u novoj, oročenoj Vladi nakon više od tri nedelje kako je dobio i ministarsko mesto. On će biti angažovan na unapređenju razvoja nedovoljno razvijenih opština u Srbiji.

  (7) detaljnije
 • 2

  Dodela resora opet odložena, Novica Tončev i dalje bez zaduženja u Vladi

  Jedini predstavnik juga Srbije u Vladi i jedan od retkih socijalista u novom sazivu Novica Tončev na novoj funkciji sačekaće i treću nedelju bez zaduženja. Na pitanje Južnih vesti početkom nedelje odgovorio je da će u petak od predsednice Vlade Ane Brnabić saznati šta radi, a danas kratko odgovara - u ponedeljak.

  (16) detaljnije
 • novica tončev

  Južnjak u novoj Vladi - Novica Tončev ministar bez portfelja

  Potpredsednik SPS-a i lider surduličkih socijalista Novica Tončev dobio je ministarsko mesto u novoj Vladi Srbije, koja se sklapala 4 meseca, javio je večeras RTS. Iako se ta informacija pojavila i tokom dana, sam Tončev, za sada, ne odgovara na pitanja novinara Južnih vesti.

  (29) detaljnije
 • sps5 foto A.S

  Sve manje SPS i SNS koalicija na jugu - socijalisti gube funkcije i pozicije

  "Mi stojimo postojano" - bio je jedan od slogana pred junske izbore, ali rezultati su takvi da se postojanost socijalista poljuljala u mnogim mestima na jugu Srbije. SPS i SNS su na jugu, u prošlom mandatu, sarađavili u skoro svim gradovima i opštinama, što sada nije slučaj. Socijalisti masovno gube pozicije u preduzećima, ustanovama, odborima, ali i u ministarstvima. Prvi čovek socijalista na jugu Novica Tončev je bez komentara, kaže - do sednice Glavnog odbora partije.

  (14) detaljnije
 • SPS

  Omladina SPS u Surdulici traži pravdu za smenjene direktore škola, prijavili 70 direktora širom Srbije

  Nakon smene 5 direktora osnovnih i srednjih škola u Surdulici koje su stigle nakon anonimnih prijava na njihov rad, omladina Socijalističke partije Srbije u ovom gradu podnela je 70 prijava protiv direktora škola širom Srbije, a kako kažu, Ministarstvo prosvete nije poslalo inspekciju ni za jednu od njih.

  (4) detaljnije
 • Predsednik G. Han; foto: Opština Gadžin Han

  Milisav Filipović novi predsednik Opštine Gadžin Han, za opoziciju sporne odluke sa sednice

  Prvi na listi SNS u Gadžinom Hanu postao je i prvi čovek ove opštine, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine Opštine. Opozicija koju čine JS i SPS u ovoj opštini je opet napustila salu nakon glasanja i kako tumače - ostavila sednicu bez kvoruma i zato smatraju da su odluke koje su nakon toga donete sporne. Mladen Jovanović iz NKD objašnjava da se kvorum utvrđuje pre donošenja odluka, a da je upitno tumačenje kada počinje mandat članovima Izvršnog odbora.

  (4) detaljnije
 • sps

  Socijalisti potvrdili da će biti deo niške vlasti

  Ono što nije poznato na republičkom nivou, poznato je u Nišu - Socijalistička partija Srbije ostaje u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i na gradskom i na svih 5 opštinskih nivoa, potvrdio je "Južnim vestima" predsednik Gradskog odbora SPS Niš Žarko Ranković. O kadrovskim rešenjima nije hteo unapred da govori.

  (7) detaljnije
 • dom kulture

  Prokupački naprednjaci mogu sami da formiraju vlast, socijalisti čekaju poziv

  Konstitutivna sednica na kojoj će se verifikovani mandati odbornika, ali i izabrati novi predsednik parlamenta i njegovog zamenika, kao i funkcioneri koji će u naredne 4 godine činiti gradsku vlast u Prokuplju, zakazana je za 17. avgust. Za sada, jedina nedoumica je hoće li Srpska napredna stranka, koja je osvojila 41 mandat, kao i do ovih izbora napraviti koaliciju sa socijalistima koji će u novom sazivu imati 6 odbornika.

  (4) detaljnije
 • sps5 foto A.S

  Potresi u SPS zbog SNS: Dačić uz Vučića, ko je na jugu uz Dačića

  Dok predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da je u toku pobuna dela članova stranke, lokalni odbori sa juga Srbije u javnosti ga podržavaju, a predstavnici tvrde da je stranka jedinstvena. Za nastupe pojedinaca kažu da su istupi protivni interesima stranke, pa traže sankcije. Novica Tončev koga je Dačić pozvao da se izvini Vučiću zbog sukoba sa predstavnicima SNS-a u Surdulici, danas kaže da podela nema i da svi moraju da poštuju odluke predsednika i glavnog odbora.

  (14) detaljnije
 • SPS Surdulica

  SNS i SPS obračun u Surdulici: Posle najave blokade puta, Tončev na udaru i lidera svoje stranke

  Izjavu lidera surduličkih socijalista Novice Tončeva da će blokirati auto-put Beograd-Skoplje ako još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smenjen, nepromišljenom i suprotnom interesima stranke ocenio je prvi čovek SPS-a Ivica Dačić, ali Tončev kaže da stoji iza svog postupka i da je spreman da na sve načine zaštiti svoje ljude i partiju. Za "Južne vesti" objašnjava da je reagovao na ponašanje pojedinaca iz redova SNS na lokalu, a oni tvrde da sve za šta ih Tončev optužuje radi upravo sam.

  (17) detaljnije
 • SPS Surdulica

  Vlast u Surdulici formirao SPS, Aleksandri Popović još jedan mandant na čelu Opštine

  I u naredne četiri godine Surdulicom će upravljati dosadašnja predsednica Aleksandra Popović, kadar Socijalističke partije Srbije. Dosadašnjeg predsednika lokalnog parlamenta Novicu Tončeva zameniće Zoran Mitić koji je imenovan za novog predsednika Skupštine opštine, dok su svi lokalni funkcioneri izabrani iz redova socijalista.

  (3) detaljnije
 • SPS Surdulica

  Postizborno prepucavanje naprednjaka i socijalista u Surdulici

  Lokalni izbori u Surdulici završeni su tesnom pobedom Socijalističke partije Srbije koja ima 201 glas više od SNS-a iz koga sada, nedelju dana nakon izbora, tvrde da lider surduličkih socijalista Novica Tončev teroriše zaposlene u Opštinskoj upravi koji su glasali za Srpsku naprednu stranku i da kažnjava meštane onih sela gde SPS nije pobedio. Tončev odgovara da neće gubiti energiju na one kojima je lažna i besmislena kritika jedini politički program.

  (23) detaljnije
 • dačić

  Dačić na jugu Srbije: Ne vodim kampanju, došao sam da vam kažem da vas volim

  Iako epidemija virusa korona u Srbiji ne jenjava, veliki broj ljudi okupio se danas u Leskovcu na zajedničkoj konvenciji pristalica Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije. Predsednik socijalista Ivica Dačić rekao je da u Leskovac nije došao zbog kampanje, a potom je posetio Vranje i Surdulicu.

  (16) detaljnije
 • dačić

  Dačić u Nišu dobio pesmu i obećao vernost Vučiću

  Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da njegova stranka ne vodi prljavu kampanju protiv SNS, da neće promeniti stranu i okrenuti se protiv Vučića. U Nišu je lider socijalista dobio i uramljenu pesmu od pristalica, a rekao je da jug mora imati plan razvoja ili će se isprazniti.

  (13) detaljnije
 • izbori KOSTA

  Na lokalnim izborima u Svrljigu 7 lista

  Na lokalnim izborima u Svrljigu odbornički kandidati sa 7 lista boriće se za ukupno 27 mesta u lokalnoj Skupštini. Od naprednjaka, kod kojih se "utopila" i Ujedinjena seljačka stranka, preko Metle, JS, SPS, SRS, lokalnog Pokreta za spas Svrljiga do Srpske desnice, skoro 11.000 Svrljižana će moći da bira ko će predstavljati njihove interese u naredne 4 godine.

  (4) detaljnije
 • izbori

  Za lokalne izbore u Leskovcu do sada proglašeno 6 lista

  Za 75 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu Leskovca do sada je liste kandidata predalo 6 političkih opcija, a toliko je ih i, prema rešenjima Gradske izborne komisije, validno. Izbori se održavaju u nedelju, 21. juna.

  detaljnije
 • televizija televizor

  Narodna stranka podržala niški SPS u formiranju televizije

  Iako zakon i kodeks zabranjuju mešanje politike i medija, a ne dozvoljavaju ni formiranje regionalnog servisa, deo opozicije koja je u bojkotu - Narodna stranka, baš u tom delu se slaže sa SPS-om koji je kao deo svog predizbornog programa najavio i stvaranje Regionalne niške televizije .

  (9) detaljnije