Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

 • Dragan-Dobrasinovic

  Vučiću, nisi ih dostojan!

  Zbog toga, 12. oktobra 2018. godine na otkrivanju spomenika besmrtnim junacima Topličkog gvozdenog puka neće biti Topličana, njihovih potomaka i poštovalaca. Ali će zato biti svih onih iz prethodnog pasusa, svih onih koji ih nisu dostojni, predvođenih čovekom besmisla i uzaludnosti, slikom našeg trenutnog poraza - Aleksandrom Vučićem.

  (12) detaljnije
 • Emir-Hadzihafisbegovic

  Podrška za Sergeja

  Čitam ovih dana, i čujem, kako je krenula hajka na mojeg zaista velikog prijatelja i glumačkog kolegu, Sergeja Trifunovića. Sad je on, odjednom, na meti velikih i poštenih državobrižnika, koji su, eto, razriješili sve probleme sa kojima im se zemlja susreće, pa su se, eto, okrenuli i protiv Sergeja. Da na njemu pokažu svoju silu i samopravdu. Ja ne mogu a da ne reagujem na to. Ne mogu da ćutim više. Pa, kako vas, ljudi, više nije i sram i strah?!

  (17) detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  U Srbiji ništa novo

  Poslednjih meseci u Srbiji ništa novo. Kako Tanjug javlja jedna trećina Srba mrzi Albance, a dve trećine Albanaca mrzi Srbe. Polovina Srba mrzi Hrvate, a ranije nam je javljeno da većina Hrvata mrzi Srbe. Šta ćemo sa tolikom mržnjom?

  (7) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Solunci, Evropa i džez sinkopa

  "Nišvil" se završio pre nepuna dva meseca. U Nišu se već govori o narednom. Biće da pauza ne postoji, sudeći po tome da se u “Nišvilu“ već kuvaju ideje koje bi nadmašile ovogodišnji bogati desetodnevni program. A niška kulturna scena ponekad svojim improvizacijama i zaliči na džez.

  detaljnije
 • Marija-Dinov-Vasic

  Festivalska "buka"

  Žak Atali smatra da je danas, kada se "zadovoljavamo sadašnjošću koju čine spektakli, graja i pijačna galama“, važno da naučimo da jedno društvo, jedan "svet“, ocenjujemo prema njegovim "bukama“, to jest "prema njegovoj umetnosti i svetkovinama“. Festivali, naročito muzički, jesu paradigmatični primeri ove "buke“, njeni prirodni odjeci i odrazi. Da li je kasno da današnja "buka“ ne evoluira u konačnu i fatalnu kulturnu "bruku“ našeg "vrlog sveta“?

  (6) detaljnije
 • Vitomir Ognjanović

  Egzekucija institucijom Poreske uprave

  Krivi smo dok se ne dokaže suprotno.

  detaljnije
 • mika foto FB

  Druže Dare...

  Na osnovu Spaletovog inervjua u Južnim vestima (15 minuta sa...) i press konferencije u holu pozorišta, imam utisak da ste popili bajatu tabletu za podizanje raspoloženja i ushićenja po pitanju "novog doba“ cvetanja pozorišta. Te naslove koje je Spale prosuo poput latica cveća na putu kojim ce pozorište krenuti u bolje (malo) sutra smo slušali i od predhodno postavljenog studenta.

  (15) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Mesečak kulture

  Sve u svemu, avgust polako kupi prnje. Namazan od preplanulih butina, mirisa kokica sa dodatkom belog luka i ponekom rečenicom kako “grad baš živne“, vraća se lagano u svoj kolosek. A tim kolosekom, evo već par decenija, saobraćaju oni vozovi u kojima se sve manje čita. Ako i nisi ložač u lokomotivi, sigurno u vagon restoranu uz dupli vinjak smišljaš kako da preotmeš mašinu.

  (1) detaljnije
 • Ljuba-Kostic

  Bivši ljudi

  I prošle nedelje su, po ko zna više koji put, obespravljeni, osiromašeni, prevareni, ''bivši'' radnici Niša protestovali ispred zgrade gradonačelnika. Koliko već godina ti ljudi traže svoja prava, čekaju jednu ili drugu vlast da im probleme reši omogućujući tako ''državi'' da konačno profunkcioniše u punom kapacitetu, gde će svi zakoni važiti za sve ljude u njoj. Avaj.

  (4) detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  Narodni lek za probleme Nišlija

  Lek za sve naše boljke krije se u ličnosti Predsednika!

  (3) detaljnije

Naši autori