Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

 • nikola_jpg.jpg

  Snovi pod okupacijom

  Našoj generaciji što je podvila rep, ostala je još jedina dužnost. Zbog onih u Menzel Burgibi. I onih koji su verovali u istinu. Ta dužnost je da ne ćutimo. I ne dozvolimo da nam lopovi ukradu ideju o slobodi. Pošto su hleb odavno okrunili.

  (1) detaljnije
 • Aca Stankov

  Nismo šteta, nego šampioni

  Već godinama živimo u toj “izvrnutoj torti” kojoj dno na vrhu stoji, a poslednjih godina sve intenzivnije, jer su sve veći napori da nam nenormalno naprave normalnim. Pa nas tako svakodnevno drže u strahu zaverama i izmišljenim ratovima, dovode u zabludu supemenima i kvazi-moćnicima, dele na podobne i nepodobne i degradiraju besprizornostima sa malih ekrana.

  (6) detaljnije
 • Ivan Veličković Kile

  Sunovrat slobode

  Ispada da su Srbi narod sa dijagnozom Stokholmskog sindroma - beznadežno zaljubljeni u svoje zlotvore. Isteramo jedne da bi pustili druge; svrgnemo s vlasti jednog diktatora, a potom kukamo da se vrati. Mi uspešno plivamo jedino kada je bujica jaka, jedino kada su dobro i zlo jasno razdvojeni.

  (8) detaljnije
 • Pauk foto Nikola Marković

  Pauk

  U 2016. godini, "Parking servis" je imao prihod od 348,5 miliona dinara. Za 2017. je najavljeno 425,6 miliona . Šta prodaje "Parking servis"? Dakle, skoro 500 miliona dinara dodatno plaćamo naš zajednički prostor i to što nam odnose automobile. Da li je to u interesu građana?

  (8) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Zabataljeni

  Kad okopni novogodišnja euforija, često nosa zaronjenog u gradski smog, koračam ulicama. Januar je doba od depresije, a baš se u januaru, kad se mačke spremaju za godišnji susret, u niškoj kotilini rodio "princ poezije".

  (5) detaljnije
 • Ljuba-Kostic

  Plan razvoja

  Ipak, pošto je Srbija zemlja rijalitija a ne bajki, i pošto je većini onih koji su plan pročitali ili će ga tek pročitati, poznata atmosfera sa sastanaka odeljenskih zajednica pa znaju koliku odgovornost u sistemu školstva imaju i predsednik i higijeničar, mislim da vas neće dugo podržati taj deda-mrazovski osećaj dominacije nad neznavenim klincima.

  (2) detaljnije
 • Dragan Vukadinovic

  Neuračunljivi

  Nego, gospodine sudija, svestan sam da morate da mi izreknete kaznu. Evo već mesec dana koje sam proveo u istrazi i ja sam sada čist. Pričali su mi da se u istrazi najlakše skida sa droge, a ja im nisam verovao.

  (2) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  U kolu je, nano, igrati milina

  (3) detaljnije
 • Ivan Veličković Kile

  Poučnik za pravoslavnu srpsku mladež

  Bog postoji, Srbi su nebeski narod, a postojanje i mišljenje nemaju nikakve međusobne veze. Ja ne vidim kako drugačije objasniti činjenicu da, nakon svih istorijskih promašaja, uprkos odsustvu svakog racionalnog objašnjenja, Srpski narod još uvek postoji.

  (6) detaljnije
 • Pecarski Branislav

  U vremenu bajki

  Možda izgleda da doprinos obrazovnom sistemu nije u skladu sa bezbednošću sve dece, ali deci će svakako biti zanimljivije u školi i manje će hteti da napuštaju nastavu. I dualno će se obrazovati na temu korišćenja interneta, sem prepisivanja. Pa, srećna nam nova 1933/34. Ili tako nešto.

  (5) detaljnije

Naši autori