Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

 • nikola_jpg.jpg

  Zazidani

  Srbija se u vreme epidemije kuge u Nišu, u trećoj deceniji XIX veka branila tako što je između Niša i Aleksinca kopala šanac, sprečavajući da iz Niša kuga dođe u Srbiju.

  (2) detaljnije
 • Izbori-ponavljanje-Vanja-Keser.jpg

  Izbori bez slobode

  Vode evidenciju ne o svakom glasu, nego o svakom glasaču, novinari se prisluškuju, a zaposleni u javnom sektoru ucenjuju - pa zar nije onda logično pitanje da li u svim ovim nezakonitostima i zlouptrebama uopšte ima slobode za običnog čoveka.

  (5) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Za njihovu decu SNS, a za našu SMS

  Čak šest puta su odbili da usvoje predlog opozicionih poslanika koji olakšava lečenje dece u inostranstvu. Kao i predlog da se porez od igara na sreću, gde 50% ide u budžet Srbije, od koga se inače samo 4% odvaja za lečenje bolesne dece, poveća na 25%.

  (29) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Diuretik za poneti

  Jedan moj prijatelj već gotovo deceniju ganja komunalce. U letnje doba, kada Park narodnih heroja postane Trg od mokraće, on zove svaki dan. Žali se kako je nedovoljno javnih toaleta i insistira da ga uhapse, jer će morati da nuždu obavi tu negde, pored Nišave.

  (3) detaljnije
 • Mislilac Thinker

  Lektira za napredne đake

  Po dvorištu ćuran šeće, vazdan pućka i blebeće, glavom vije, širi rep, misli: Bože, al' sam lep!

  detaljnije
 • DB

  DB i AV - niški mit o zlatnom teletu

  Umesto da misle o građanima i kako da njima predstave rezultate, jer od njih traže poverenje za naredne 4 godine, razmišljaju kako što bolje iskopirati predsednika stranke i kako da mu se dodvore. Klasično naprednjački.

  (3) detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  Litije u modi

  Kada sam bio klinac (u onom post mortem Titovom vremenu) u mom selu za vreme „litija” (događaj oko važnih slava), okupljali smo se na seoskim raskrsnicama, palili neku slamu, zezali se – bilo je totalno zabavno, a da pritom nismo ni znali šta one stvarno predstavljaju. Sada, litije su očigledno ponovo u modi , a za njihovo značenje ne moramo da okrećemo rečnike – ono se samo nameće.

  (5) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Prolećna rasprodaja političkih barbika - sve za 2.99

  Samo tog dana, važi specijalna akcija – glasajte jednom, a dobijate čak dve barbike po ceni jedn e, jer dobijate i odborničku barbiku , da se igra u vašoj lokalnoj skupštini. Svestan je tvorac ove lutkarske predstave da mora da pravi akciju, i da mora više nego ikada da reklamira svoje barbike, jer je sve manje glasača, a sve više birača u Srbiji.

  (4) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Dan zarubljenih

  (2) detaljnije
 • pravilnik

  Strah od javnosti

  A izbori se bliže i hteo to život ili ne, za naprednjake sve mora da bude super. Makar do izbornog dana, a posle ko se kako snađe. Zato se i oštre koplja i zbijaju redovi.

  (1) detaljnije

Naši autori