Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

 • Predrag_Blagojevic_jpg.jpg

  Umetnici činjenica

  Ovo što danas kao profesionalci i društvo živimo, jeste - jako ružno vreme. Ali to nije ni kijamet ni nevreme, pa da možemo stati, negde se skloniti ili sakriti pod strehu i sačekati da prođe. Biti danas javno ravnodušan znači, pre svega, biti – sebičan, pa i nečovečan, ako hoćete.

  (6) detaljnije
 • sasa_zivic

  Leoni ili lav bez zuba

  Svi oni sa visokim školama odavno su počeli da napuštaju ovo nesrećno parče Balkana - a to intenzivno čine i dalje. Na ovaj način temeljno se menja kvalifikaciona struktura ove zemlje – Srbija postaje tupava, baš kako njen vladar želi, i bez perspektive.

  (36) detaljnije
 • Stefan-Markovic-foto-Stefan-Djakovic

  Grad Konstantina Velikog za male Ilije

  Dakle, poruka Nišlijama - uvredljivija i od one kada je gradonačelnika grdio pred plebsom na niškom keju ili ono kada je “tupavim” Nišlijama objašnjavano da nije masterplan da se aerodrom “Konstantin Veliki” “stavi pod mišku i odnese u prestonicu” - budite male Ilije, jer za bolje niste i sramota je da za sebe tražite više!

  (5) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Svetska noć slobode medija

  Kojekakvi su aveti u noći. Karakondžule, bjesovi i drekavci. A kad noć potraje nekoliko decenija, mutantni naslednici mraka više i ne beže kad se nasluti Sunce. Uglavnom, poučeni prethodnim iskustvom znaju da je zora samo fatamorgana sa vazda nezaceljenom ranom od metka koji luta kroz vekove.

  (1) detaljnije
 • Ivan-Jovanovic

  Nagovor na politiku

  Društvo, ovakvo kakvo je, ih je ubedilo da je besmisleno boriti se za prava pa čak i izaći na izbore, jer se nema za koga glasati, i da izbori ne mogu da promene ništa zbog već napisanog scenarija. Znate, najveći je izazov izaći iz nametnutog scenarija. Pokazati volju je uslov dovoljan za poštovanje.

  (13) detaljnije
 • Marija-Dinov-Vasic

  Na naš način

  Ovaj koncert, nažalost, nije prezentovao najbolje strane niti studenata, među kojima ima odličnih i već prilično jasno profilisanih izvođača, niti kvalitetnija dela iz standardnog akademskog repertoara kamerne muzike, pa, u krajnjoj liniji, niti sam fenomen kamernog muziciranja.

  (9) detaljnije
 • Đorđe Balašević

  Odlazi Cirkus

  Odlazi cirkus iz našeg malog grada, širokim drumom što izlazi na most. Odlazi cirkus i ja se pitam sada ko je domaćin, a ko je bio gost.

  (1) detaljnije
 • Vesna-Crnogorac

  „O, sveta prostoto!“

  Čujete li kako svetom odjekuju knjige a građani se okupljaju na agorama? Kažete- ne uvek i ne sasvim jasno? Jače se čuje prodoran glas moćnika, cinizam beskurpuloznih vladara, primitivni urlici rijaliti zvezda, zastrašujući prasak bombi i odmeren pucanj snajpera? Da. Ali, tamo više ne čitaju knjige. I ne okupljaju se na agorama.

  (4) detaljnije
 • Marija-Dinov-Vasic

  Od Mokranjca do "Bitlsa" na koncertu niških horova

  Najslabiji elemenat u sinoćnjem muziciranju bili su klavirski saradnici, koji, nažalost, nisu pokazali da su dorasli izazovu kratkoročne pripreme za nastup, u ovom slučaju u vremenskom okviru rada na održanom majstorskom kursu.

  (2) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Glupan i tupan

  Moram da priznam da je biti "tupav", kako gospon predsednik reče za nas Nišlije, i te kakva privilegija u sistemu vrednosti u kome danas državom upravljaju sve sami glupaci, balvani, tikvani, šupljoglavci, klade, cepanice, somovi, ovnovi, voline, tutumraci, zevzeci, klipani…

  (5) detaljnije

Naši autori