Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 20. 8. 2020.

| Društvo

Danas onlajn tribina o ekološkim problemima u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Niš
O zagađenju vazduha i drugim ekološkim problemima; foto: JV

Niš je jedan od najzagađenijih gradova, ali sa kojim se još ekološkim problemima susreću građani biće jedna od tema onlajn tribine koja će se prenositi na Fejsbuk stranici Media centra, u četvrtak 20. avgusta o 13 sati. Učesnici će govoriti i o građanskom aktivizmu i stavu naučne i stručne zajednice na temu ekologije.

"Da Niš prodiše - Građanski aktivizam i ekološki problemi" - naziv je tribine koju organizuje ekološka organizacija Zeleni ključ. Osim zagađenog vazduha, učesnici tribine govoriće i o drugim ekološkim problemima u Nišu.

Kako građanski aktivizam posmatraju uspešne organizacije civilnog društva, a kako građani? Kakav je stav naučno/stručne zajednice? - neka su od pitanja.

Na tribini će o tome govoriti sociolog Fakulteta zaštite na radu dr Ivana Ilić Krstić, radnica u kulturi i ekološka aktivistkinja Marija Peternel, aktivista i član grupe građana EKO gerila iz Niša Aleksandar Zdravković, aktivistkinja Saveza mesnih zajednica Stara planina Dragana Božinović, pravnica u udruženju građana Odbor za ljudska prava i aktivistkinja Maja Kamenov, programski menadžer iz mreže udruženja građana NKD Danijel Dašić, aktivista Vedran Lendra i mr Olivera Milošević iz ekološke organizacija Zeleni ključ.

Razgovor će moderirati Milena Krstić iz niškog Media centra, početak je u 13 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nišlijka

    09:31 // 24. 8. 2020.

    I građani građanke Niša su ljudi koji imaju pravo da udišu čistiji vazduh. Umesto stadiona i jarbola predlazem da drzava subvencionise gradjane da nabave preciscivace vazduha, ruski preciscivaci vazduha su najbolji i najjeftiniji. Zdravlje gradjana pre zabave!

  • Bor zeleni

    10:54 // 20. 8. 2020.

    Spaljivanje Elektronskog otpada i kojekakvog otpada na 2km od samog centra obično noću u dane vikenda. Iz Fabrike duvana Smrad i Duvanska praşina koja zasipa grad svakodnevno. Prastara Livnica kod Tempa i otrovni gasovi iz nje. Kovačnica u naselju Ratko Jović izgrađena bez zvučne izolacije i buka po cele noći iz nje.

  • Tarabuc

    10:40 // 20. 8. 2020.

    Ko sme duvanskoj industriji u Nišu da zabrani ispuštanjem sitnih čestica nus proizvoda obrade duvana sa jakim hemiskim tretiranjem. Južne vesti kao i sve kolonijalne ispostave u srbiji su tu da narodu pustaju maglu radeći ono samo što gospodari nalažu. Tone toksičnog otrova iz duvanske završi u vazduhu, Ajde južne vi koje brinete o rulji da vas vidimo pokrenite kampanju ako smete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: