Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 30. 11. 2020.

| Društvo

Medicinari iz kovid bolnica u KC Niš i dalje bez ugovora za stalno, direktor im obećava rešenje pre kraja godine

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
medicinari
Da li da se medicinari nadaju lepim vestima? foto: Vanja Keser

Ponovo medicinari koji su početkom aprila pristali da se uključe u borbu sa kovidom u Kliničkom centru u Nišu brinu da će ostati bez posla za stalno, jer su im ugovori opet produženi na tri meseca. Ranija obećanja nadležnih da "rade na tome" da dobiju stalni posao nisu ispunjena, a novu "časnu reč" da će učiniti sve da se njihov status reši pre kraja godine daje v.d. direktor KC Niš Zoran Perišić, koji kaže da će vrlo brzo imati za sve njih dobre vesti.

Redakciji Južnih vesti se proteklih meseci javljalo više lekara i medicinskih sestara koji su aprila odlučili da uđu u kovid sistem Kliničkog centra u Nišu u zamenu za stalan posao, ali im do danas to obećanje nije ispunjeno.

Ovi heroji, kako ih mnogi nazivaju, još su bez ugovora na neodređeno vreme i kažu da su nedavno potpisali novi, oročen do kraja januara sledeće godine.

Ovde se očigledno radi o prebacivanju vrućeg krompira na realaciji Niš - Beograd, Beograd - Niš, a naši HEROJI kojima je celokupno rukovodstvo republike Srbije i građani neizmerno zahvalni, ostaju na beskrajnim i praznim obećanjima - pišu medicinari.

Više puta su tvrdili da jedino u Nišu zdravstveni radnici nisu dobili ugovore za stalno, pa ponovo pitaju kako je moguće da od svih gradova u Srbiji jedino uprava KC Niš nije u stanju da reši pitanje svojih lekara, o čijoj se požrtvovanosti i predanosti čuju pohvale sa svih strana, ali ipak nažalost ništa više od toga.

Uprava KC Niš je ta koja se nedovoljno ili čak uopšte ne zalaže za nas. Nakon konkursa na neodređeno vreme za isti, čak i veći broj lekara u Kruševcu, to je očigledno - ističu u dopisu.

Do sada nije bilo objašnjenja za to zašto medicinarima obećanje o stalnom zaposlenju nije ispunjeno, već samo obaveštenja da Uprava KC Niš "radi na tome".

Na pitanja novinara o tome odgovarao je danas novi direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić, na pauzi zasedanja Skupštine čiji je odbornik, a obećao je da će učiniti sve da se njihov status reši i pre nego što im ugovor koji su nedavno potpisali istekne.

To je negde oko 120 i nešto lekara koji su primljeni i koji su maltene od prvog dana borbe protiv kovida na prvim linijama. Evo, ja pred vama dajem reč da ću uraditi sve što mogu da se njihov status reši pre nove godine. Oni imaju ugovore potpisane do 31. januara naredne godine, ali oni su učinili puno za zdravstveni sistem Srbije, najmanje što zdravstveni sistem Srbije želi i učiniće prema njima je da im da zaposlenje za stalno. Ja mogu čista srca da vam kažem boriću se za njih, da se to uradi što pre - rekao je Perišić novinarima.

O garancijama da će to ovog puta stvarno i biti ispunjeno kaže da je već obavio potrebne kontakte i najavio da će vrlo brzo imati dobre vesti za sve njih.


KC Niš samo raspisao konkurs, radnici ostaju u Kruševcu

I dok medicinari u Nišu već 9 meseci rade bez ugovora za stalno, Klinički centar je nedavno raspisao konkurs za zapošljavanje 641 radnika na neodređeno vreme, ali za kovid bolnicu u Kruševcu, koja bi prema najavama trebalo uskoro da počne sa radom.

Perišić kaže da je KC Niš poverena logistika rada kruševačke kovid bolnice, pa i raspisivanje konkursa, jer će tako biti obezbeđen deo osoblja.

Primaju se za potrebe Zdravstvenog centra Kruševac i jednog dana kad pobedimo ovu infekciju, kad pobedimo epidemiju, ti ljudi ostaju da rade u ZC Kruševac. Klinički centar nema nikakve obaveze prema njima i prijem je na neodređeno vreme - naveo je Perišić.

Sve informacije o virusu korona na jugu možete čitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Editflash

    10:48 // 2. 12. 2020.

    Mene interesuje šta će biti sa medicinskim sestrama i teh. koji rade3,4,5 i više godina na određeno i na vecite zamene a u covid sistemu su od prvog dana ili su bili u covid sistemu i posteno radili i nikad nisu rekli ne i nece dobiti ugovor sad za stalno. To nije posteno
    Širom Srbije su zapošljavani bez dana radnog iskustva.

  • Gaga

    11:10 // 1. 12. 2020.

    More malo da protresete i Dom zdravlja. Tamo po kovid ambulantama deca volontiraju mesecima. Je li normalno da neko svakodnevno rizikuje svoj život mesecima bez dinara nadoknade, jer su im navodno obećali zaposlenje. Ali kada? Posle koliko godina? Jel to normalno?

    • Dzamutka

      20:42 // 1. 12. 2020.

      Tacno je to, a vi stariji ste ih terali da se uclane u sns, da ih neko ima u vidu , da lakse dodju do posla ! Blizu je , Vojvode Misica 50, svi u stranku, ko vas je obmanuo !

  • Nebitni Lik

    09:58 // 1. 12. 2020.

    Se opkladimo da ce im dati resnja, otpusna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: