Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 31. 8. 2021.

| Društvo

Oštetio gume na parkingu, u niškom "Parking servisu" mu rekli da nisu odgovorni

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Parking mesto 1
Mesto gde je Jovanović oštetio gume; Foto: S. J.

Na oštećenom betonu na parking mestu u ulici "7. juli" prošlog meseca jedan Nišlija uništio je pneumatike, ali kako su mu rekli iz Parking servisa preduzeće ne snosi odgovornost za štetu na parkiralištu. Ni posle mesec i po dana parking mesto nije uređeno, a iz ovog preduzeća nisu odgovorili ko je dužan da nadoknadi štetu i uredi parkiralište.

Iako je gume oštetio parkirajući automobil na parking mestu broj 12 u ulici "7. juli" , Nišlija Saša Jovanović prema odgovoru koji je dobio iz Parking servisa nema pravo na nadoknadu štete. Da je beton pukao i da iz njega vire ostaci stabla nije mogao da vidi, jer je te večeri deo ulice bio u mraku.

Na pomenutom mestu sam totalno oštetio pneumatike, a Parking servis mi je odgovorio ``U članu 11. stav 3. gore navedene odluke jasno je precizirano da preduzeće nema obavezu čuvanja vozila, ni stvari u vozilu kao i to da ne snosi odgovornost za oštećenje ili krađu vozila koja nastanu na parkiralištu. Oštećenje je nastalo 13. jula 21:15 ,nije bilo ni osvetljenja na tom delu ulice pa nije ni uočljiv problematični ostatak odsečenog stabla." - kaže Jovanović.

NOVA SLIKA I posle mesec i po dana u istom stanju; Foto: JVOsim što će nove gume morati da plati sam, Jovanoviću smeta i to što mesto gde je on oštetio automobil i dalje nisu popravili.

Oštećen je jedan pneumatik, tako sto je rasečen po obodu, znači nemoguće je sevisirati ga. Ono što je najgore i pored dostavljenih fotografija Parking servis još uvek nije preduzeo ništa po pitanju uklanjanja opasnog dela parking mesta - dodaje Jovanović.

Iako smo JKP Parking servis pitanja o tome ko je nadležan da plati štetu i ko je nadležan da održavanje parkirališta koja gređeni plaćaju poslali još prošle nedelje, do objavljivanja teksta odgovore nismo dobili.

Parking mesto je i dalje u istom stanju i koristi se za parkiranje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    01:08 // 4. 9. 2021.

    Potpuna zamena teza- po tom clanu nisu odgovorni za stetu nastalu na parkiranom automobilu (Neko je prisao i ostetio auto-ok)
    Ali u ovom slucaju je nebezbedno parking mesto dovelo do stete- Po meni nema dileme za sud po kojem god zakonu, nego cista inertnost i manjak savesti od strane PS, a g-dinu verovatno nije do natezanja za jednu gumu.
    Mada, bice muka za razlicitu dubinu sare na tehnickom:P

  • Ivan

    21:54 // 2. 9. 2021.

    Haha...ima li neko da je odgovoran u ovoj zemlji..ni sud u strazburu ne može da izadje na kraj sa ovom bagrom domacom

  • Gruja Ognjanović

    14:35 // 1. 9. 2021.

    Ovo je Srbija....

    • Кими

      22:42 // 3. 9. 2021.

      Ово није Србија, већ бахати снсовци на власти и по јавним предузећима. А народ да се запита за кога гласа и кога поставља.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: