Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:26, 23. 11. 2020.

| Društvo

U toku reforma Gradske uprave u Nišu - bez odgovora nadležnih šta se menja

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
gradska uprava
Za druge medije govorila o reformi, ne i za Južne vesti; foto: S. M.

Da će doći do promena u funkcionisanju Gradske uprave u Nišu postalo je zvanično kada je imenovana komisija sa zadatkom da osmisli tu reformu. Koje se novine očekuju i šta će to značiti za građane novinari Južnih vesti upitali su kabinet gradonačelnice Niša koja je imenovala komisiju, a odgovor koji su dobili je - "Javnost će biti obaveštena čim za to dođe vreme".

Nakon što je imenovana komisija koja je do 10. novembra imala rok da napravi Nacrt odluke o gradskim upravama Grada Niša, novinari Južnih vesti su pokušali da saznaju koje promene su u planu.

Nekoliko članova Komisije kojima su pozivi i poruke upućeni na njih nisu odgovorili, među njima ni pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković.

U međuvremenu je gradonačelnica Dragana Sotirovski o reformi Gradske uprave govorila za druge medije, pa su novinari pitanja poslali i njenoj pres službi, ali konkretan odgovor je izostao.

Javnost će biti obaveštena čim za to dođe vreme - napisali su iz pres službe.

Za Južne vesti ni Sotirovski nije želela da odgovori na pitanja o tome.

Poštovana, sve je još u radnoj verziji. Kada dokumentacija bude spremna za Gradsko veće, bićete obavešteni - odgovorila je Sotirovski.

Ipak, za druge niške medije Sotirovski je o tome govorila i najavila da bi od sledeće godine umesto jedne jedinstvene Gradske uprave sa više sekretarijata, što smatra da nije efikasno, Niš kao i ranije trebalo da ima više uprava koji će imati svoje načelnike, a koji će direktno odgovarati njoj kao gradonačelnici.

Podsetimo, Gradska uprava u Nišu poslednji put je reformisana 2017. godine i tada je postala jedinstvena, sa jednim načelnikom Ljubišom Janićem, kao i više sekretarijata iz posebnih oblasti i oni su zamenili tadašnjih 11 uprava. Formiranje više sekretarijata u okviru jedne Uprave tada je pravdano upravo boljom efikasnošću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • theLab

    03:28 // 24. 11. 2020.

    Mnogo mi simpatično ovo što se botovčići žale kako je neko miljenik, a neko nije i kako nekog presele u drugu uoravu, a nekog ostave.
    Eeeeee moralne minijature..... Sve vas treba preseliti. Vaše šefove tamo u onu zgradu prema novom selu, a vas sitnu ribu gde ste bili pre sns članske karte... NIGDE

  • David Štrbac

    16:52 // 23. 11. 2020.

    Primaš dobru platu s kupljenom diplomom, neznaš u kojoj firmi i gde ti je radno mesto, evidentičarima se preti otkazom ako ne pišu osmice naprednim.

  • sVI, Svi, SvI

    15:36 // 23. 11. 2020.

    Svi kontra a ja naopacke...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: