Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Moj stav

Nedavno sam rekao da su nam se, od uvodjenja višestranačja, dešavale ružne i loše stvari, i da su to sve evidentirali istoričari, ekonomisti i sociolozi, ali da tu, zapravo, najviše ima posla za psihijatre.

detaljnije
Aca Stankov

Vukoviću, hvala ti

Prošle nedelje niška Skupština odlučila je da se “zahvali na saradnji” Ivanu Vukoviću, koji je prethodne tri i po godine, ispostavilo se nelegalno, bio direktor niškog teatra. Novinari Južnih vesti od prvog dana ukazivali na sve nezakonitosti u imenovanju pomenutog za direktora Narodnog pozorišta, ali eto, neka zvanična institucija je to pečatirala tek nakon što je Vuković izgurao skoro ceo mandat.

detaljnije
Milos-Boskovic

A be, Beli

Možda nekima tako ne deluje, ali ovi izbori su itekako važni i za lokal - na ovom glasanju posredno odlučujemo i o ceni grejanja, i o zauzdavanju bahatog parking servisa, i o problematičnoj objedinjenoj naplati. Riba smrdi od glave, sada napadamo glavu!

detaljnije
Ivan-Jovanovic

O sreći i pravu

Jedina svrha i smisao života je sreća. Svako za sebe želi nešto što ga usrećuje i tome teži. To je činjenica. Ono o čemu se mora rasparavljati su kriterijumi i uslovi za definisanje dozvoljene sreće. Dosta nezahvalan posao. Jer nešto što nekoga usrećuje, nažalost, druge unesrećuje.

detaljnije
 • Stevan-Dojcinovic

  Kako me je predstavnik Srbije optužio da sam „plaćenik“ u Savetu Evrope

  Ovog utorka održao sam govor o korupciji u Srbiji na događaju koji je organizovao Savet Evrope. Nakon izlaganja zvaničnik naše države optužio me je da ukazujem na loše stanje u zemlji jer „primam pare od Evropske unije“ – i tako, pred svima, svojim ponašanjem ilustrovao ono o čemu sam govorio.

  detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Srpski jezik “itself”

  Znamo kom nam tipu pripada jezik, i tu teško šta može da se promeni. Nego se bojim da nam narod ceo ne pripadne onom Tipu. Licemeru, fariseju, hulji, barabi, ološu, dripcu, vucibatini, bitangi, protuvi, zlotvoru i kako vam još volja…

  detaljnije
 • Ljuba-Kostic

  Strategija Bumerang

  Trebalo je da prođe gotovo čitav vek da bi Srbi shvatili da su naše stare čatmare zapravo ''ekološke kuće od zemlje''. Za to vreme lutanja, eksperimentisanja, prostačkog kopiranja, propustili smo da unapredimo, usavršimo i promovišemo ono što smo nasledili. Trebalo je da umesto nas to uradi neko drugi, pa da nam, po starom dobrom običaju, potom isto i proda.

  detaljnije
 • Milos-Boskovic

  Kad se skupštinske kamere isključe

  Tokom svog osmomesečnog angažmana u skupštini, dobio sam priliku da razgovaram sa mnogo ljudi, a i da odgovaram na njihova pitanja. Bili oni moji dalji ili bliži prijatelji, ili meni kompletno nepoznati ljudi, uočio sam da su se pored konkretnih političkih pitanja, često raspitivali i za stvari koji su u vezi sa mojim poslom, ali se toliko ne tiču politike.

  detaljnije
 • Aca Stankov

  Odbrana Srbije zapošljavanjem partijskih kadrova

  Budžetska šerpa iz koje svi kusamo, bez obzira na priče o BDP-u, avionima i kamionima odavno je prazna i kašiku vučemo po dnu, pa zato gospodo naprednjaci - nemojte više tako da nas branite.

  detaljnije
 • Ivan-Jovanovic

  Da li mi verujete?

  Znam da nemate hrabrosti i interesovanja da izađete na ulice jer ste još uvek razočarani u Peti oktobar. Takvim ponašanjem stvarate hordu “političara” koji dodatno srozavaju sve vrednosti i kriterijume za koje se zalažete i do kojih držite samo na papiru, ili na fejsbuku i tviteru. A ja vladam!!!

  detaljnije

Naši autori