Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Ja, ti ili on

Najčitanije postove pišu skotovi, a retke pametne truju polupismeni botovi. Budućnost nikad lakše da rešiš, tu je onaj što ti se s plakata smeši, a izlaz iz krize uspešno leči pola litre vode, crvena i sendvič!

(1) detaljnije
agencija

Institucije u okovima, građani u magli

Polako ali sigurno poslednjih godina smo kao prava poludemokratska ili kvazidemokratska država prešli put od za javnost zaključanih i zatvorenih institucija, do potpuno zarobljenih. Institucija koje ili više ne rade svoj posao, ili ga rade u nečiju korist. Najčešće u korist vladajuće garniture.

detaljnije
Mojasevic-Aleksandar

DIjalog pod znacima navoda

Obratite pažnju na „inat“, kao krajnje nerazložno ponašanje! U domaćoj političkoj areni, inat se može slikovito opisati: „ma neka se svet sruši, ali vi na vlast doći nećete”, a iz opozicionog ugla: „samo da vas srušimo, i ne pitamo za cenu”. I tako u krug.

(1) detaljnije
Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

Niške rampe i roze šlem

Sad ostaje da se vidi da li još uvek ima zakona u ovoj državi. Jer će inspekcija morati da da odgovor ko je sprečio da se podigne čeona naplatna stanica kako je planirano i ko je odobrio bespravnu gradnju bočnih naplatnih stanica.

(2) detaljnije
 • zvezdan milovanović

  Zašto niški naprednjaci ismevaju Vučića?

  Da sam ja na mestu predsednika Srpske napredne stranke ozbiljno bih se naljutio na niški odbor koji iz vikenda u vikend, iz poteza u potez ismeva svaki napor i sve što se poslednjih nedelja dešava sa prvim čovekom naprednjaka Aleksandrom Vučićem. A dešava se dosta toga.

  (6) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Šumeći bromazepam

  Umesto da leči uzroke koji današnjoj omladini stvaraju frustracije, naš se obrazovni sistem pretvorio u apoteku koja bi da izmisli šumeći bromazepam. Zato će jelka sa početka da uvene, a ukrasi će da krase drugo neko drveće. Kanadski javor, na primer.

  detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Senke nad Balkanom i spletke po Srbiji

  Gledam ovu seriju „Senke nad Balkanom“ i jedna stvar mi nije jasna. Zašto je vlast bila toliko protiv te serije, da je morala da „nestane“ sa našeg prava da znamo sve?

  (7) detaljnije
 • stojiljković

  Srećan nam 28. rođendan

  Ne zvuči nimalo ohrabrujuće ni činjenica da za medije, posebno one sa nacionalnom frekvencijom, postojimo uglavnom tek kao retka slika i to bez tona. Da nemamo pouzdanog i lojalnog i pri tome i uticajnog političkog partnera. Da delujemo u zemlji u kojoj su, po relevantnim istraživanjima, slabi socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje, u kojoj se sistematski krše radna i sindikalna slobode i prava, a dostojanstveni rad je pre izuzetak nego pravilo. Najzad, Srbija ima status tek poluslobodnog društva i države.

  (2) detaljnije
 • sudar

  Šest puta ništa je ništa, Babića nije ni bilo

  Tužilaštvo jeste 6 puta tražilo snimke kako bi utvrdilo zašto se to desilo i 6 puta je dobilo ništa. I još 6 puta da ih traži, verovatno će dobiti isto. Tako se to radi u zarobljenoj državi u kojoj je i logika vrlo prosta i nalik onoj iz crtanog filma.

  (6) detaljnije
 • Mogućnosti za zaradu u Leskovac

  Neograničene mogućnosti za zaradu u Leskovac

  Nezaposlenost širom sveta skida na ljudi gaće od guzicu. Istraživanja Zavoda za statistiku pokazuju da poštenog čoveka u Leskovac nema kuče za koe da uvati da ga icepi. Svecka ekonomska kriza pokucala je i na naša vrata. Kad je videla da vu niko ne otvara, sama je ušla i ispraznila ni džepovi i frižderi. Al u isto vreme Opština je počela da stvara brojne mogućnosti da narod zaradi leb i s leb.

  (2) detaljnije

Naši autori