Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Srčka

Onolki romani, onolke pesne, onlko kukanje, onolko runzanje, te daj mi srce tvoje, te eve ti srce moje, te srce moje i srce tvoje u ljubavi stoje, tandara-mandara. Ništo! Nadokrajke će iskoči da su toj izmisleli ovija zamlate pesnici, da sotonju narod i da se od tuj rabotu ranu s's leb.

(6) detaljnije
Puška

“Omanji” ratovi i “omanje” sankcije

Opasna je vlast koja relativizuje ratove, jer u najgorem slučaju to može da znači da je spremna za neka nova, “omanja” puškaranja sa komšijama. Ali za svakog ko je u ratu izgubio nekog, to je najveća strahota. Nema tu ničeg malog - ni rata, ni tuge, ni praznine.

(3) detaljnije
Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

Ko je ugasio svetlo na kraju tunela?

Nakon što je svima postalo jasno da je vlast prodala Kosovo i Metohiju, izgleda da biračima i nije više bilo stalo da kupuju prazna obećanja, pa smo proveli čitave četiri godine bez vanrednih rasprodaja izbora.

(7) detaljnije
Mojasevic-Aleksandar

Princip je isti

"Hedlajn" meseca oktobra dolazi iz Fiskalnog saveta – one simpatične i izgleda jedine nezavisne institucije koja saopštava surove istine koje nerviraju našu vlast!

(5) detaljnije
 • Putarina naplata

  Lažljivi populizam

  Nema ničeg dobrog kod one vlasti kod koje su laži, izvrtanje činjenica i prevare glavni način prikupljanja podrške. Uz širenje ksenofobije i zloupotrebu građana, to je manje-više definicija populizma i to je, nažalost, ono što mi danas živimo. Činjenica.

  (3) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Radikalčeta san

  Snovi se polako raspršuju. San sendvičara o plati od 500 evra. San Malog da bude doktor. San naprednjaka da im na godišnjici peva hor gimnazije iz Novog Sada. San malog Aleka o unosnom razgraničenju sa Kosovom i Metohijom.

  (7) detaljnije
 • petko_jpg.jpg

  Kako je Niš od simbola slobode, postao grad rampi

  Poslednja saga sa naplatnim rampama fenomenalno pokazuje da je Niš od grada što je nekada bio, postao mali miš. Miš koga svi jašu, komadaju ga, igraju se sa njim kako hoće, a još su manji miševi koji na sve to klimaju glavom samo ćute i sramežljivo dižu ručice. Dizali su ručice kada je Nišu uzet aerodrom, dižu ih sada kada Nišu stavljaju rampe gotovo posred grada.

  (7) detaljnije
 • Radoje Domanović

  Vođa

  Kuda nas vodiš i gde si nas doveo? Mi se tebi poverismo zajedno sa svojim porodicama i pođosmo za tobom ostavivši kuće i grobove naših predaka ne bismo li se spasli propasti u onom neplodnom kraju, a ti nas gore upropasti. Dve stotine porodica povedosmo za tobom, a sada prebroj koliko nas je još ostalo.

  (4) detaljnije
 • Petko-Nisavac

  Aber braćo Srbi

  Stra' me za vas što ostadoste ovde među ovej tri Morave, da orete ovuj namučenu zemlju nađubrenu s's osiromašeni uranijum, da rabotite po ovej fabrike što vi gi vlas', za dobre pare, pazari od Švabe, Turci, Korejanci i resto belosvetski prevaranti.

  (3) detaljnije
 • Srdjan-Nonic-privatna-fotografija

  Požari kao lakmus papir institucija

  Vi prirodu razumete kroz profit MHE, kroz kubik drveta koji besomučno sečete preko „Srbija Šuma“, kroz biznis pravljenja puteva. Vaše mesto su kafane, kancelarije, i to sada je vaše mesto, a pravo mesto za vas bi bio zatvor, rudnik, društveno koristan rad..

  (3) detaljnije

Naši autori