Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Prolećna rasprodaja političkih barbika - sve za 2.99

Samo tog dana, važi specijalna akcija – glasajte jednom, a dobijate čak dve barbike po ceni jedn e, jer dobijate i odborničku barbiku , da se igra u vašoj lokalnoj skupštini. Svestan je tvorac ove lutkarske predstave da mora da pravi akciju, i da mora više nego ikada da reklamira svoje barbike, jer je sve manje glasača, a sve više birača u Srbiji.

(2) detaljnije
pravilnik

Strah od javnosti

A izbori se bliže i hteo to život ili ne, za naprednjake sve mora da bude super. Makar do izbornog dana, a posle ko se kako snađe. Zato se i oštre koplja i zbijaju redovi.

(1) detaljnije
stojiljković

Sindikati u polju politike

Posledično, rašireno je razumevanje da su za zaposlene i sindikate sve partije iste, odnosno jednako neprihvatljive. Populizam i rašireni klijentelizam i partijsko zapošljavanje su stvari dovele do kraja. Ako ne možeš lako da menjaš stvari i nemaš kome da veruješ onda se primiri ili podmiri partijskom pripadnošću koja donosi konkretnu trenutnu korist.

(6) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Virus A1V1: Koliko je bolesno naše zdravstvo?

  Ne znam da li ste primetili, ali ovih dana je baš aktuelno zdravstveno stanje jedne veoma bitne institucije u Srbiji. Ne, ne pričam o hroničnom bolesniku, tu smo svi svesni da leka više nema. Reč je mnogo bitnijoj temi, a to je sistem zdravstvene zaštite u Srbiji. Izgleda da je i vlast primetila da lekari i medicinske sestre polako postaju ugrožena vrsta kod nas, i da im preti totalno istrebljenje.

  (5) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Niški nokturno

  Niš se, ponajviše vikendom, premetne u poligon za testosteron i estrogen, pa se u toj poplavi hormona po ulicama mogu sresti dečaci kojima je namesto slina, kako bi trebalo da im dolikuje, sve češće počela da se skoravljuje loša ruka kokaina, sečena xy puta.

  (5) detaljnije
 • Nebojša Todorović

  Mocart i Rahmanjinov 

  Mladi niški pijanista Kristijan Vučković, još uvek student klavira na Fakultetu umetnosti, nastupio je kao solista u Trećem koncertu za klavir u d-molu op. 30, Sergeja Rahmanjinova. Izbor ovog dela sam po sebi predstavlja ogroman izazov za svakog pijanistu, budući da je ovaj koncert jedan od najtežih u čitavoj muzičkoj literaturi za klavir.

  (21) detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  ZABRANJENO PUŠENJE

  O kom god razlogu da je reč, ne može se osporiti činjenica da je i pušenje došlo na dnevni red. Po analogiji sa zagađenjem vazduha, to kao da pomalo nervira našeg Vrhovnog radoholičara, dok je naša Premijerka indolentna prema ovoj temi.

  (3) detaljnije
 • vucic i mediji

  89 miliona da Niš bude Cirih, ali na televizoru

  89 miliona dinara će iz budžeta Niša parama svih građana biti plaćeno televizijama, novinama, portalima, radio-stanicama i raznoraznim udruženjima za proizvodnju medijskih sadržaja u 2020. godini.

  (4) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Pomoz’ smog junaci! Smog ti pomogao!

  Za sve koji su se brinuli da li je još živa Radna grupa protiv aerozagađenja u Nišu, stiže dobra vest. Živi su! Doduše, ne možemo da kažemo, onako narodski, da „su živi i zdravi“, jer za ovo drugo još nema dokaza.

  (4) detaljnije

Naši autori