Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Ćutiš ti, ne ćutim ja

Na stranu svi zakoni i stranački ukori, svi koji su na javnim funkcijama ne treba da ćute upravo zbog onih koje najviše vole, doduše uglavnom u predizbornim kampanjama, a to su građani ili, kako neki vole da kažu, narod.

(2) detaljnije
Mojasevic-Aleksandar

#Kosovo

Zato, ćeraćemo se mi još, ali ovog puta, da budemo pošteni, „ćeranje“ nismo mi uzrokovali! Dobro, možda je malo naš „raspevani“ Ministar preterao, ali, valjda imamo i mi pravo da se radujemo, bar za taj „famozni“ Interpol, ako već moramo da „gutamo žabe“ za konačni sporazum!

detaljnije
nikola_jpg.jpg

Julijan Djupon i druge priče

Onda na trenutak, razmišljajući o tome da nam se na proslavi veka pobede u Velikom ratu, u Parizu predsednik našao na magarećoj klupi, isplovim prema prošlosti, u vreme kada smo još umeli da imamo i poštujemo saveznike. I u dane kada smo po uzoru na saveznike, stvarali identitete kroz književnost, umetnost i arhitekturu, ne znajući da će nam ti uticaji kasnije postati neotuđivi deo identiteta.

(2) detaljnije
Karikatura Predraga Koraksića Coraxa, Vreme, 10. maj 1993. godine

Podsetnik: Kako je Milošević pokušao da se obračuna sa Coraxom

Neka Vučić i poltroni lepo javnosti objasne gde su oni to na karikaturi prepoznali da je Vučić prikazan kao Hitler? A potom i zašto...

detaljnije
 • Ljuba-Kostic

  Spomenik prljavoj cipeli

  Ko će pobediti? Đubre ili Niš? Plastika ili čovek? Nišlije su, sa svoje strane, oguglale na ova pitanja. Ona ih, generalno, više i ne dotiču. Nišlije uglavnom ćutke žure kroz svoj grad, pogleda uprtih u zaprljane vrhove svojih cipela. Pitanja koja ih muče su kako sastaviti početak i kraj meseca i kako uopšte nastaviti dalje?

  (4) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Sezona bolesti

  Naši su preci pisci nekada lečili ranjenike. A onda su postali huškači. Naši su preci vojnici nekada branili druge od sebe. A onda idoli postali oni što su umesto ordenja, iz rata vraćali veš mašine. Naši su preci, časne vojskovođe nekada bili ministri vojni. Danas je ministar Vulin.

  (1) detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  Verujte mi na reč i sigurno nećete pogrešiti

  Da, da, više verujemo samopouzdanim ljudima i onim izjavama koje su iskazane sa većom dozom sigurnosti. Takve izjave zvuče kredibilnije! A ovi naši političari to dobro znaju – pa nisu džabe okruženi marketinškim (i drugim) magovima! Čarobni štapić je tu: samo ga treba SIGURNO podići!

  (3) detaljnije
 • Pecarski Branislav

  Unutrašnji dijalog

  Što ne bismo predložili komšijama Albancima da se ujedinimo i pripojimo Kosovu kao njegov severni deo, a pod nazivom Kosovska Srbija? Ova zemlja se poslednjih decenija svakojako nazivala, zavisno od projekta u kome je učestvovala, pa što ne bi još jednom, dolazeći tako pod okrilje svog srca?!

  (4) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Kad Nišavom zaplovi brod

  "Izmaj se, mali, negde što dalje. Šta ti teško? Zamočaj napinjače i narogivače. Idi si". Džabe mi, ništa ne razume. Sve nekako misli - će si bude. Pa, zbog njega, ni ja ne mogu nigde. Čekam da mu bude bolje.

  (2) detaljnije
 • Ljuba-Kostic

  Doktrina šoka

  Kažu da granicu između našeg siromaštva i bede jasno ocrtavaju ponos, stid i bahatost. Na tužnom snimku iz Lidla se jasno vidi da prve dve osobine nedostaju a da treće opet ima u izobilju.

  (6) detaljnije

Naši autori