Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Krivi smo mi

Nisu krivci depresivci, lude i psihopate, što su rušili pa sada nama nude lopate. Krivi smo mi. Nisu krivi sedativi što ih nisu sputali. Sorry, matori, krivi smo mi koji smo ćutali.

(1) detaljnije
Koe ima po grad?

SAT patrola: Kako do leskovački bazen?

Naše vozilo je polovni pežo. Kao i svaki put na početku resetujemo kilometražu jer ga spremamo za prodavanje. Ulje je, kao što treba da bude, zacrnelo i na minimum. Zato je naš savet da na prvu ćošku kupite flašu od Fantu z dva litra SAE 30.

(5) detaljnije
Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

1300 kaplara ili 1054 alava?

Sa druge strane, uz sve pošasti, #zlatnodoba nam je donelo i neke nove „studente“, one što završe fakultet za par dana samo zbog diplome. Znanje im ne treba. Imaju partiju. I tu je veliki vođa, koji se razume u sve.

(16) detaljnije
nikola_jpg.jpg

Pisac

Ako poverujemo u tezu da su svi, počev od najtiražnijih do onih koji su se nakon velikih nagrada povukli u andergraund ili onih koji ispod zemlje sanjaju slavu, svi redom budale, šta je to što mlade generacije vuče da se svrstaju u red tikvana za šta se pisci danas smatraju?

(2) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Šminkanje pokojnika

  Nekad davno, davno, čak još prošle godine, počela je ta neprikosnovena i svepitajuća EU da primećuje sve jači miris uginule demokratije u Srbiji . Sveže iskopane humke, u koje je vlast pod zaštitom medijskog mraka “sahranjivala” građanske slobode, ljudska prava, institucije sistema, pa čak i ponekog političkog protivnika, su se toliko namnožile, da su počele da sve više sapliću Srbiju na njenom evropskom putu.

  (5) detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  Rijaliti program „Opaka bolest”

  Zamislite da ste glavni akter u rijaliti programu pod nazivom „Opaka bolest”. Uslov da učestvujete u njemu jeste da se ne osećate dobro i da ispoljavate neke čudne i ponavljajuće simptome za koje se ne zna pravi uzrok. Postoji sumnja na određene bolesti, od kojih su neke i one koje mogu potencijalno opasno ugroziti Vaše zdravlje i život.

  (2) detaljnije
 • Filmski susreti otvaranje

  Gradonačelnik za lepe stvari

  Jer kako jednom reče Abraham Linkoln, kojeg smatraju jednim od najboljih predsednika iako je Amerikom upravljao u vreme građanskog rata: "Ne možete pobeći od odgovornosti sutrašnjice, izbegavajući je danas".

  (8) detaljnije
 • Ljuba-Kostic

  Bez kamenja na sistem

  Ono što vidim i šta trpim kao i većina nas, jeste da je proces odumiranja ovako krivo nasađene države odavno ušao u svoje metastaze i da negovanjem kulta ličnosti, fabrikovanjem potemkinovih sela, lažnih vesti, atmosfere mržnje i podele društva nećemo napredovati, već da nam preti ponovo jedna nacionalna katastrofa sukoba i stradanja.

  detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  7 godina vernosti

  Koliko god nas scenaristi i režiseri ove višestranačke telenovele sluđivali stalnim obrtima i zapletima, ne treba zaboraviti da ipak mi biramo u kojoj priči želimo da živimo.

  (4) detaljnije
 • Stevan-Dojcinovic

  Tajna „japanskog praćenja“: Zbog čega nas gaze vlast i tabloidi

  Suština kampanje koja se vodi protiv KRIK-a je da se svi novinari zastraše i odvrate od bilo kakvog terenskog rada. Korumpirani političari do sad su naučili da rade preko posrednika, tako da se njihova imena sve manje pojavljuju u dokumentima, ali još su slabi na to da ih neko uhvati uživo da se sastaju sa kriminalcima i tajkunima, voze njihova kola ili žive u njihovim stanovima.

  (8) detaljnije

Naši autori