Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Kosmički levak za srpsko javno mnjenje

Kakva god bi varijanta eventualnog razjašnjenja ovog fenomena mogla biti, mislim da bi najtačniji odgovor ipak mogao da nam pruži samo znalac koji je bio i ministar informisanja i premijer i predsednik. Jer takav zgoditak se postiže u životu samo ako ste čuvar tajne kosmičkog levka. I naravno, kreator javnog mnjenja u Srbiji.

(3) detaljnije
Vladimir-Veljkovic

Odgovornost opozicije

Ali ako se ovakav način rada fudbalskih klubova primenjuje na politiku, i ako se nastavi sa kupovinom odbornika, sve sam više uveren da će se dovesti u pitanje jedan od osnovnih principa demokratije – smenjivost vlasti u državi.

(18) detaljnije
Džoni Štulić

Gluperde lutaju daleko

Što želiš time da kažeš, prodani skote bez časti? Na obzorju se vide stare parole, ali ne vidim boju.

(2) detaljnije
Dosta je bilo

Zašto smo cepali listiće?

Odgovor na ovo pitanje, u suštini, daće i jasan uvid u to ko je ko u političkom špilu karata u Opštini Medijana.

(11) detaljnije
 • Ovo nije demokratija

  Stranačko preletanje ukida demokratiju

  Očigledno je da za Nebojšu Kocića, kao naprednjačkog predsednika opštine Medijana, zapravo niko nije glasao, a on se sada ipak nalazi na vlasti. Takve stvari su moguće, ponavljam, samo ako građani više nisu izvor vlasti. Da su građani još uvek suvereni, takva situacija ne bi bila održiva.

  (15) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Boj u Kosovu

  Kada se za nekoga kaže da živi u Ulici generala tog-i-tog, podrazumeva se da u njoj ima kuću, stan ili makar sklonište od kiše i vetra, gde ponekad stigne i koja opomena za neplaćenu struju. Kada se iz Ulice preseli na ulicu, stvari su jasne. Zašto onda taj vekovni kosovski mit ne spava u Kosovu, već tako nesvrstano jezdi na ulicama, proplancima, livadama, na internetu i na duši?

  detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  Lepe vesti iz Jagodine i Zaječara

  I šta možemo očekivati ubuduće? Pa još lepih vesti iz drugih delova Srbije, odnosno da se i drugi gradonačelnici otvoreno (kao vožd Boško), ili kroz neke prikrivene ili sofisticirane forme (recimo, kao neki vid saradnje), umile vlasti!

  (3) detaljnije
 • Ljuba-Kostic

  Gde nas to vode bez vode?

  Složićemo se, verovatno svi, da najradije čitamo kolumne koje se na elokventan i neretko satiričan način obračunavaju sa moćnicima naših dana ili nekom kvazi-elitom koja je uzurpirala ono mesto u društvu koje joj po svojoj suštini niti pripada niti pristaje.

  (2) detaljnije
 • Pecarski Branislav

  Igra staklenim perlama

  (6) detaljnije
 • Dragan Vukadinovic

  Prikaz knjige koja jasno pokazuje šta pušimo od 19. veka

  Slučajno mi je do ruku dospela knjiga za koju sam pomislio da je reklamna publikacija, ali kada sam počeo da je čitam... bio sam u dilemi da li da se smejm ili plačem, shvativši koliko nam se istorija ponavlja...

  detaljnije

Naši autori