Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Imate li vi nekog komšiju kome treba pomoći?

Siromaštvo je pojelo jezik onima koji nemaju od čega da žive. Mi koji imamo, možemo da se razmećemo stilskim figurama, dok majka i sin u Aleksincu zubima zagrizaju žicu kako bi podgrejali večeru, smlačili vodu i zagrejali sobu, baš pre nego oluja skrene ogoljenu žicu na njihovo živo meso.

detaljnije
Apoteka Higija

Akcije domaćih ili rasprodaje nekih tuđih vlasti

Politička odgovornost onih koji vođeni trenutnim interesima donose takve odluke je u Srbiji smehotresna kategorija i ima vrednost papirnog ubrusa prosečnog kvaliteta.

detaljnije
Predrag_Blagojevic_jpg.jpg

Vladavina jezika i sile

Nisam siguran u poreklo reči “Vlada”, kako se u Srbiji zove institucija koja predstavlja izvršnu vlast u zemlji, ali iz ove reči proističe da ministri i premijer “vladaju” zemljom, a ne da njome “upravljaju”, kako proističe iz engleske reči “Government”.

detaljnije
sasa_zivic

O uticaju šetnje na zdravlje pojedinca

Okretanjem glave od ovakvog protesta možete da dobijete malo ali da izgubite sve - svoju slobodu koja vas definiše kao intelektualca.

detaljnije
 • Boban Arsenijević

  Protesti 2017 – FAQ

  Demokratsko pravo svakog građanina je da u bilo kojim protestima učestvuje, ili ne učestvuje. Niko nikog ne može, i ne treba, da tera na to. Ali u društvu svakako treba da se vodi razgovor o razlozima za protest, njegovim ciljevima, načinima da se oni ostvare, o odgovornosti koju podrazumeva učestvovanje, odgovornosti koju podrazumeva neučestvovanje, o opasnosti od punog ustanovljenja diktature, i svim drugim političkim pitanjima.

  detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  Efikasnost pravosuđa u Srbiji: Istina i zablude

  Posle dugogodišnje parnice, stranka, koja je izgubila, izlazi iz suda i rezignirano priča svome advokatu: „Ovi naši sudovi nisu samo korumpirani, nego i neefikasni; tri godine mlatim se u ovoj parnici, potroših silne pare, i na kraju, šta – ništa, izgubih sve”. Za to vreme, pobednička strana u sporu razdragano svome prijatelju iskazuje hvalospeve o srpskom pravosuđu.

  detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Autobiografija bunta

  Dok je škripi kreveta i gužvanju posteljine tercirao zvuk pištaljki, a ritam udarali bubnjevi i bombe, niko nije verovao da će, i ako se rode, ta deca jednom postati punoletna i buntovna. Bez razloga. Ili sa njim.

  detaljnije
 • Matija Bećković

  O trijumfu najgorih đaka

  Zamislite profesore koji su svoj poziv ozbiljno shvatili, koji uče decu kako da uspeju u životu, a u životu uspevaju jedino oni koji ih nisu slušali!

  detaljnije
 • sasa_zivic

  O 650

  Njih 650 „javnih“ potpisuje podršku „zbog naše dece“, a bolje od mene znaju da desetine hiljada najpametnije dece naše („cvet nacije“ kako je rekao Nikita Mihalkov), nepovratno napušta Srbiju i odlazi put Nemačke!

  detaljnije
 • Ljuba-Kostic

  Požurimo polako

  Da ne grešim dušu, lipe – ta naša skromna donacija Nišu, nisu uništene već su posađene pored šetališta kod pešačkog mosta tako da i dalje možemo da se svakodnevno sa njima družimo.

  detaljnije

Naši autori