Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Niš by night

Zahvaljujući "Južnim vestima", Niš je dugo uspevao da se odupre medijskom mraku koji je prekrio mnoge druge delove Srbije (između ostalog i obližnje Vranje). Sada se mrak nadvio i nad Niš. Ima onih kojima je u mraku najlepše – u njemu se ne vidi ni otimanje aerodroma, ni paljenje automobila, ni nameštenje tendera, ni deložacije penzionera, ni samoubistva i prodaja bubrega očajnih Nišlija koji ne mogu da plate račune za struju. A ni gradonačelnikova pognuta glava.

(1) detaljnije
Petko-Nisavac

Bela kuga

Lele, što što će rabotimo, mladi se potikaše po beli svet, penzioneri će pomru, deca se ne rađaju, će ostanemo bez narod. Ako ostanemo bez narod, na koga će vlas' da bidnemo?

(11) detaljnije
Srdjan-Nonic-privatna-fotografija

Šta će nama 4 ili 5 iljadi evra...

Razmišljajući svojom pametnom, iskusnom i mudrom glavom, Veliki vođa je stvorio sliku šta bi prosečan dečkonja iz Srbije uradio sa npr. 4.000 evra platom. Uvideo je da celo društvo i infrastruktura cele države ne bi mogli da izdrže takav atak na sve i svja. Ukapirao je da bi pomenuti primerak da ima toliku platu enormno mnogo trošio na kafane, mobilne, zlatne lance i na besna kola.

(14) detaljnije
nikola_jpg.jpg

Četiri niška spomenika kraj reke

Otkako je veka, spomenici su tu da nas podsećaju kako na ovom svetu nismo ni alfe ni omege , već samo karika u lancu večnosti. Kada dođu vremena krize, spomenicima i grobljima razmašemo se, češće nego argumentima, a onda ih musave i umazane od prerađene golublje večere, zaboravimo godinama, decenijama, vekovima.

detaljnije
 • Aca Stankov

  Jačanje centralno-istočne Evrope ili jačanje desnice i populizma?

  Najnovije ideje Vlade Poljske o osnaživanju i udruživanju svakako jesu u osnovi političke, ali nisu daleko od realnosti u kojoj u ovom trenutku živi dobar deo, ako ne i čitava Evropa. Drugo je pitanje koliko ta politika vredi, ali ako će da guši različite slobode kako bi se održala, onda takva politika ne vredi ništa, koliko god da je realna.

  (6) detaljnije
 • NLO iznad Krivog Vira

  NLO i ljudski sateliti

  Sve je ovo zapravo deo jednog dugoročnog, obimnog i veoma skupog master-plana. Građani samo treba da budu strpljivi i da veruju u genijalne zamisli velikog Kreatora ovakvog stanja.

  (2) detaljnije
 • Petko-Nisavac

  Trajko Palilulac

  Vika mi ovaj moja žena si i domakica: "A, bre, ćorčo ćoravi, vidiš li koj sve neje bija direktor, i kuso i repato i ćoravo i sakato, s'lte ti će cel život da lepiš plakate i mandaš s's motke od transparenti. Dvajes godine se utepuješ s's politiku, sve partije si promenija a fajdu nesi videja".

  (10) detaljnije
 • Mojasevic-Aleksandar

  Izvini, žurim da postanem doktor nauka!

  Jadni su to ljudi, uživaju u sopstvenom neznanju i lažnom statusu! Oni kao da ne znaju za izreku da što je brzo, to je i kuso , ili je znaju, što je verovatnije, ali se prave da je ne znaju. Ipak je pretvaranje (pred drugima i pred sobom) njihova uža specijalnost!

  (4) detaljnije
 • Miodrag-Misa-Majic-foto-MC-Beograd

  Konferencija za novinare

  Na mestu na kojem se Vi i Vaši saradnici u ovom trenutku nalazite, trebalo bi da se nalazi republički javni tužilac, ili barem javni tužilac koji obrađuje predmet povodom kojeg ste nas ovde okupili. U normalnoj situaciji, u uređenom društvu, on bi nas obavestio o tome šta je Tužilaštvo preduzelo, kao i o tome šta je tim aktivnostima otkrilo, svakako pazeći da odavanjem osetljivih informacija ne naškodi istrazi.

  (2) detaljnije
 • Pecarski Branislav

  Letnja, laka, fašizam – torta

  Potrebno za testo: Izgubljena, besperspektivna masa, nesigurna u budućnost, nespremna da se bori ili pobegne (prati zadruge , parove , sve na Pinku); penzioneri koji pristaju na sve, uplašeni da ne izgube i to malo što imaju; zaštićeni nosioci nanogica i drugih državnih priznanja...

  (10) detaljnije

Naši autori