Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Tabloidno biće - uplašeni homo polusapiens prikovan za TV

Tako kreirano tabloidno biće u politiku se ozbiljnije uključuje u predizbornoj kampanji kada TV termine i novinske strane, umesto starleta, zadrugara i ostalih “zvezda” popunjavaju političari. Razume se, isključivo oni koji imaju pristup i kontrolu nad medijima. To već pripremljeno biće sada upija druge poruke, koje opet bez mnogo razmišljanja i prihvata.

(4) detaljnije
Ivana Petković

MIG, poklon koji ste platili

Zašto naši javni funkcioneri ne mogu da se voze javnim prevozom po ugledu na političare Švedske? Zato što im je tako udobnije ili zato što su se otuđili od naroda?

(11) detaljnije
Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

Izbori u Srbiji – napredna bajka o tamnom vilajetu

Ko glasa, kajaće se. Ko ne glasa, opet će se kajati.

(4) detaljnije
Mojasevic-Aleksandar

Ima li mesta za kvalitetne ljude u Narodnoj skupštini?

Univerzalnog leka nema. Nekog domaćeg leka za ublažavanje ove „bolesti“ ima, a on se ogleda, pre svega, u promeni izbornog sistema, a naročito sistema glasanja!

(4) detaljnije
 • vardarska

  Brzo niško gradilište

  Ko ne veruje da postoje “predizborna asfaltiranja” neka se provoza do Sarajevske ulice koja je do pola asfaltirana pred same izbore 2016. godine. Iako su svi iz ovog dela Niša mislili da neće morati da čekaju nove izbore kako bi kompletna ulica bila pod asfaltom, baš to se desilo.

  (2) detaljnije
 • Dragan-Dobrasinovic

  Autoportret

  Govoreći najgore o onima koje smatra najgorima, predsednik Vučić iscrtava autoportret sopstvene vladavine. On je strahovito verodostojan i pripada pravcu koji je poznat kao hiperrealizam. I ne bi to ni bilo tako strašno da za njim i njegovima ne ostaju mrtva priroda i, na žalost, društvo.

  (2) detaljnije
 • Milica-Vuckovic

  Učiteljica života

  Tako to počne. Kao sitan uzrok. A krupna posledica. Kao mala bolest. A velika neizlečivost. Tako to počne: kao (in)diskretno nasilje i izveštačenost. A završava se tako što se ne završava.

  (15) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Dve godine Vlade i Bajke – Ana u Zemlji čuda

  Pre dve godine, jureći belog zeca i ludog šeširdžiju, naša Ana je uskočila kroz krivo ogledalo u praznu stolicu predsednika Vlade, i tako nastavila „bajku“ u kojoj živimo. Nije ona tu ništa menjala, samo je malo „ušminkala“, takoreći digitalizovala.

  (1) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Intelektualna pornografija

  Kako se čini, ovde smo, na Balkanu, svi akteri u distopičnom snafu iz kog izlaza nema, čak i ukoliko odavde odemo na Pluton sa ogromnim ambicijama. Ta neophodnost da se vratimo u cirkus, odakle smo i rodom, svima nam je usađena.

  (5) detaljnije
 • centar trg

  Najlepši gradski trg i septičke jame

  Dobićemo, kako kažu, najlepši, moderan evropski trg i delovaće da je sve super, ali ćemo i dalje gumama otpušivati WC šolje, zvati nekog “čika Peru” koji prazni septičke jame i moliti Boga i džedaje da deponija ne eksplodira.

  (7) detaljnije

Naši autori