Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Izbori i društvena polarizacija

Dakle, potencijalni izbori umesto da omoguće razmenu i sučeljavanje zdravih ideja, biće samo razmena ideja u stilu tante za kukuriku. Ovom društvu nedostaje upravo to: normalna komunikacija, koja podrazumeva i konflikte i sporove, ali koji se rešavaju na miran i civilizovan način. To je njegova vapajuća potreba!

(1) detaljnije
Ljuba-Kostic

Banana za opoziciju

Baš tako. Košarkaškim rečnikom govoreći, upravo smo to dobili, onako direktno - In The Face ! I to od onog ko bi trebalo odlično da razume suštinu tog izraza jer je ne tako davno bio predsednik Košarkaškog saveza a sada je jedan od lidera takođe saveza, samo opozicionog, Saveza za Srbiju. Da, u pitanju je gospodin Dragan Đilas.

(16) detaljnije
Sporni skup i broj ljudi

Laž prikriva strah

Znaju i oni da će protesti napredovati. Znaju i da moraju da imaju neki epilog. Osećaju da nešto ne štima, da je napeto i klimavo. Ali za razliku od nas, običnih građana, koji smo "za" ili "protiv" protesta, za njih krajnji ishod može da znači i gubitak svega što se steklo u prethodnih sedam godina. A nije to kratak period, navikne se čovek. Ulog je veliki, a takav je i strah.

(5) detaljnije
sasa_zivic

Hibernacija

Ne stidim se ni toga što sam iz stranke na vlasti prešao u tada opozicionu LDP, a onog trenutka kada je zamirisalo da to baš i nije opozicija, prešao u najdosledniju antivučićevsku Novu stranku. Drugim rečima, sa izuzetkom nepune dve godine Đinđića na vrhu, uvek sam bio protiv vlasti.

(30) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Beskonačni narativni krug SNS-a

  Svaka bajka, na koncu, ima povratak u realnost sa eliksirom ili spoznajom. Spoznaja će za vladajuću felu, sudeći po sredstvima kojim se služe da određene korake u naraciji produže, za one koji bajku slušaju, biti kratka i efektna.

  detaljnije
 • Petko-Nisavac

  Doktur Saša Milenković

  A bre, mislim si ništo na ovaj moj pamet, i za Tita k'd ostade bez nogu, ne beše tolko zborenje po čaršiju, k'ko s'g za noge i kukovi od mojega kuma Đoku i njegovog doktura Sašu.

  (3) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Nova 2019: Bolju nemamo, a goru nećemo naći?

  70,000 evra nije ništa, kad je u interesu naroda. A i šta drugo da se kupi za tu siću? Možda neke rampe za pružne prelaze? Ma kome to treba? I čemu to uopšte služi? Da su mrdnuli iz svojih tapaciranih fotelja i pitali, recimo ljude u Donjem Međurovu, znali bi. Sasvim sigurno.

  (3) detaljnije
 • Aca Stankov

  Nek’ nam je sa srećom

  Da su mogući i izbori na lokalu, pokazuju i budžeti brojnih opština i gradova, koji su puni nekakve izgradnje i sređivanja ulica nauštrb nekih drugih stvari. Naravno, ne i na uštrb plata u javnom sektoru. A gde ćete bolji marketing od gradilišta?

  (1) detaljnije
 • sasa_zivic

  Prestali su da se stide

  A ja ću lično da naredne subote, 5. januara u 18 sati, stanem ispred spomenika Oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana – volim svoje studente, ne želim da se zlopate po autobusima do Beograda...

  (61) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Ministarka bez voznog reda

  I naravno da ministarka Mihajlović mora odmah da podnese neopozivu ostavku. Jer ovaj ministarski “plavi” voz bi po redu vožnje upravo morao da stane na stanici Odgovornosti i peronu Morala. Kako se ne bi opet “slupao” na neobezbeđenom prelazu sa institucijama sistema. A tu ga sada čekaju građani i građanke.

  (4) detaljnije

Naši autori