Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Lako do posla - članska karta SNS, autobus i Viber

Jedino što vam danas treba za rad u javnom sektoru jeste članska karta SNS-a, Viber aplikacija i kilometraža ili broj sendviča pojeden u stranačkom busu.

(20) detaljnije
Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

Asfaltiranje rizlom i ostala niška čudesa

Čudna neka ova 2020. godina. Prestupna. I po julijanskom i po gregorijanskom kalendaru donosi dan više. Ovde kod nas u Nišu napredni kalendar donosi pored dana više i četiri nove naplatne rampe, kao i razna predizborna čudesa, od kojih je prvo, baš to „asfaltiranje“ bulevara Nikola Tesla rizlom.

(5) detaljnije
Dragan-Dobrasinovic

Oštrenje zuba na Vesni Pešić

Nije ništa kriva Vesna Pešić. Krivi su oni koji uporno ćute dok zlo korača Srbijom. Oni, koji bi radije da sačekaju da se bes vladara malo stiša. Oni koji sve razumeju i opravdavaju, sve dok je njima koliko toliko potaman.

(12) detaljnije
nikola_jpg.jpg

Bogojavljenska želja

Da je Isus, ne dao gospod, kršten u Nišavi, izvesno da bi umesto Golgote za simbol stradalaštva danas imali streptokoku ili tešku upalu uva. Sveti Jovan bi se, ako ne zaradi gljivice, posekao na flaši malog niškog, koju obesna omladina s vremena na vreme baci na reku, čisto da je podseti da se vrati odakle je došla.

detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Predsedniče, rekli smo 500 evra plata, a ne 500 mikrograma zagađenje

  Evo, da mi je neko rekao pre samo par meseci da će republička vlast kopirati fazone i fore od ovih naših iz Niša, rekao bih mu da laže. Ali, u nedostatku novih (čitaj, bilo kakvih) ideja, odlučila Ana da iskopira Darkov štos sa radnom grupom za sprečavanje (čitaj, ignorisanje) zagađenja.

  (4) detaljnije
 • press freedom

  Zvezdan Nonić

  Na prvi pogled, posebno ideološki gledano, Milovanović i Nonić nemaju ništa slično, ali ponekad im se desi neka čudnovata, gotovo mistična promena. Baš kao što doktor Džekil postane gospodin Hajd kada popije specijlani napitak, tako od ova dva predstavnika vlasti i opozicije u Nišu, čim pročitaju "Južne vesti", nastane jedno biće, u narodu poznato kao - Zvezdan Nonić.

  (12) detaljnije
 • Pecarski Branislav

  Hologram - reč nedelje

  Da li je novogodišnja žurka eksperata pri ministarstvu prosvete bila u onoj Jovanjici u cilju proslave ali i edukacije o duhu preduzetništva u našim školama, ili je to deo nekog dila sa jednim mudrim Grkom oko uvođenja STEM obrazovanja, kako bi se malo izmuzle pare od lakoverne EU u ime perspektivnih projekata iz oblasti „kako se igrati sa sistemom obrazovanja svoje države“.

  (6) detaljnije
 • Predrag_Blagojevic_jpg.jpg

  Zakonom na ljude

  Navodni vernici, koji navodno slede nešto što bi trebalo da su najviše životne vrednosti, religiju zasnovanu na ljubavi i toleranciji, a oličenu u liku svetaca koji su i sami stradali suštinski se boreći za istu stvar, tada su nosili ikone. Šta god da je trebalo da one predstavljaju - oružje, štit ili nešto treće, i dalje mi je često na pameti "Ikonama protiv ljudi!".

  (10) detaljnije
 • Danijel-Dasic-USAID-Juzne-vesti-Nis

  Kako je i zašto odsečen prst kralja Nikolaja

  Na početku 21. veka Rusi su konačno odlučili da „odseku“ takozvani prst cara Nikolaja, te da tako isprave trasu na železničkoj liniji koja vodi od Moskve do Petrograda, nekih 150 godina nakon što je napravljena. Reč je o čuvenoj urbanoj legendi koja je prenošena sa kolena na koleno i u zavisnosti od vremena menjala svoje glavne junake, od cara Nikolaja, sve do „tovariš“ Staljina.

  (3) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Novogodišnja sarma bez kupusa i mesa

  Praznične dane, kad je stomak masu pun, a džepovi i duša praznjikavi i ove godine probao sam da provedem egoistično puneći baterije za izbornu 2020, koja će nas i de facto i de jure ubiti u pojam.

  detaljnije

Naši autori