Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
 • ajvar

  U Vlasotincu takmičenje za najbolji ajvar

  Nadmetanje majstora u pravljenju ajvara održaće se u Vlasotincu 25. avgusta, a organizatori ove godine najavljuju dobru zabavu i druženje, kao i vredne nagrade za pobednike. U toku je prijavljivanje ekipa, karavan će proći gradovima širom Srbije, a veliko finale održaće se 13. oktobra u Beogradu.

  detaljnije
 • policija kosta

  Direktor Rebić: Više policije na niškim ulicama, dok se ne uhapse oni koji pale kola

  Nakon zapaljenog automobila zamenika gradonačelnika Niša, policijskih službenika, došla su na red i kola biznismena. Dok Nišlije strahuju, direktor policije Vladimir Rebić kaže da je naložio da se u narednom periodu angažuju svi policajci, da se pojača operativni rad i da se poveća prisustvo policije na ulici.

  detaljnije
 • Droga u donjem vešu

  Droga i devize u donjem vešu i salveti

  Manja količina narkotika i neprijavljene devize zaplenjene su na Graničnom prelazu Gradina, a kako kažu u Upravi carina, putnici misle da su velike gužve tokom letnje sezone prilika da prođu sa zabranjenom, sumnjivom ili neprijavljenom robom.

  detaljnije
 • darko bulatović

  Gradonačelnik Niša se ne bavi borbom protiv korupcije, iako je na čelu tima čiji je to posao

  Prvi čovek Niša Darko Bulatović je pre više od godinu dana formirao tim koji bi trebalo da usvoji novi Lokalni antikorupcijski plan i formira novo telo koje će se boriti protiv korupcije u gradu. Međutim, dosad nije rukovodio timom čiji je tvorac i na čijem je čelu, a kašnjenje celog procesa usvanja LAP-a i formiranja LAF-a nije komentarisao, jer kako je rečeno u njegovom kabinetu, "to nije u njegovom domenu".

  (1) detaljnije
 • Predmet spora između Opštine i porodice Drobnjak

  Privatizovali državni restoran u Beloj Palanci, vlasništvo dokazuju 15 godina

  Porodici Drobnjak iz Bele Palanke je, kako kažu, Opština oduzela restoran "Vrelo" u ovoj varošici, koji su oni sa još 3 objekta kupili 2003. godine u procesu privatizacije, ali ni posle 3 sudske presude i 9 rešenja Ministarstva finansija, oni i dalje ne gazduju ovim objektom. Slavenko Drobnjak kaže da je u pitanju lični i politički sukob, dok u Opštini tvrde da su oni vlasnici restorana.

  detaljnije
 • Zgrada u kojoj su do sada funkcionisale 2 škole

  Spajaju se 2 srednje škole u Babušnici

  Odlukom Vlade o promenama mreže srednjih škola, gimnazija i srednjih stručnih škola, gasi se 14 škola u Srbiji, a umesto njih će biti formirano 7. Među njima se nalaze i Gimnazija “Vuk Karadžić” u Babušnici i Tehnička škola, a one će biti spojene u jednu školu pod nazivom - “Srednja škola”.

  detaljnije
 • strsljen

  Sve češći napadi stršljena u Topličkom okrugu

  Za poslednjih mesec dana, a naročito od početka ovog meseca gotovo svakodnevno od 10 do 15 građana zatraži pomoć prokupačke Hitne službe zbog uboda stršljena. U ovoj službi naglašavaju da su se pacijenti uglavnom javljali sa nateklinama u predelu glave i tela, ali podsećaju da je bilo i onih sa znacima gušenja i da je u takvim slučajevima vrlo važno što pre zatražiti pomoć lekara.

  detaljnije
 • Zaplenjena oprema za tekstilnu industriju

  Oprema za tekstilnu industriju zaplenjena kod Dimitrovgrada

  Mašine za tekstilnu industriju i PVC stolariju, kako navode u Upravi carina, koja se nalazila među repro-materijalom i opremom zaplenjena je na Gradini. Zadržana je i roba sumnjivog porekla.

  detaljnije
 • Kamion smeće Mediana

  Građani se žale na smrdljive ulice, iz "Mediane" šalju perače

  Tokom leta na vrućini smrad iz kontejnera se "oseća" više, a građani se žale da ovaj smrad poprimaju i ulice u Nišu, zbog toga što kamioni za odvoz smeća cure. Iz Javnog komunalnog preduzeća "Mediana " koje odvozi đubre, kažu da kada građani prijave da je "smećar" negde procurio, šalju perače ulica.

  (7) detaljnije
 • 1280x0-VAK0645

  Folkloraši iz zemlje i regiona nastupaju u Medveđi

  Prvi Međunarodni festival folklora u Medveđi biće održan 15. i 16. avgusta, a okupiće kulturno-umetnička društva iz Crne Gore, Bugarske, Poljske i Srbije. Nastupi se održavaju u sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • direkcija za javni prevoz

  Bulatović o ćutanju Direkcije: Svi moraju da odgovaraju na pitanja

  Već mesecima čelnici niške Direkcije za javni prevoz ne odgovaraju ili selektivno odgovaraju na pitanja o svom radu, kršeći tako princip transparentnosti u radu onih koje plaćaju građani. Gradonačelnik Niša kaže da svi moraju da odgovaraju na novinarska pitanja. Međutim, jedan od čelnika Direkcije Ivan Jovanović iz SNS opet je odbio da odgovara na pitanja vezana za preduzeće u kojem radi.

  (9) detaljnije
 • vodovod radovi

  U Novom Selu i širem centru Niša nema vode

  Zbog kvara u ulici Toplički partizanski odred u Novom Selu, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću “Naissus”, deo ovog naselja biće bez vode, a suve slavine će biti i stanovnici Ulice Cara Lazara i Zelengorske.

  detaljnije
 • hašim tači fb profil

  Tači ponovo o pripajanju Preševske doline, Merkelova protiv promene granica

  Predsednik Kosova Hašim Tači pozvao je političke lidere Albanaca sa Kosova i juga Srbije da se ujedine oko pripajanja Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, a kosovska opozicija navodi da Tači manipuliše osećanjima Albanaca iz Preševske doline. Premijerka Nemačke Angela Merkel izrekla je odlučno "ne" bilo kakvoj novoj promeni granica na Balkanu.

  (1) detaljnije
 • balkanrok

  "Balkanrok fest" krajem avgusta, otvoren konkurs za demo bendove

  Tradicionalni niški festival koji promoviše mlade snage lokalnog rokenrola - "Balkanrok", prema najavama organizatora, trebalo bi da se održi 31. avgusta u Banovini. Ove godine festival je humanitarnog karaktera, jer će se tokom "Balkanroka" prikupljati pare za lečenje sestara iz Niša koje boluju od fridrajhove ataksije - Natalije i Ive Bašović.

  detaljnije
 • nagrada Nisvil

  Samo "Nišvilova" nagrada koju dodeljuje gradonačelnik se više neće uručuvati na bini

  U “četiri zida” jedne od prostorija Gradske kuće u Nišu jedino je dodeljena nagrada “Nišvila” za životno delo čuvenom bubnjaru Lazaru Tošiću, koju mu je uručio gradonačelnik Darko Bulatović, dok su ostala priznanja umetnici dobili nakon nastupa na glavnoj bini. Organizatori kažu da će tako biti i narednih godina, a gradonačelnik koji je prošle godine tokom dodele izviždan nije imao komentar.

  (18) detaljnije