Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:03, 30. 12. 2020.

| BBC News na srpskom

Kraljevska porodica: Hari i Megan u prvom podkastu poručili da ljubav pobeđuje

Autor: BBC News na srpskom
The Duke and Duchess of Sussex pictured in 2018
PA Media
Par je zamolio goste da snime „audio dnevnike"

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili su svoj prvi podkast, u kojem su sumirali 2020. godinu sa nizom poznatih ličnosti i aktivista.

Muzičar ser Elton Džon, voditelj Džejms Korden, pisac Mek Hegj, teniserka Naomi Osaka i drugi bili su gosti u prvoj epizodi.

To je prvi plod dogovora princa Harija i Megan o podkastima sa Spotifajom.

„Bez obzira na to gde vas život baci, verujte nam kad kažemo da ljubav pobeđuje", rekla je Megan slušaocima.

Par nije direktno govorio o ličnim iskustvima u 2020. godini, koja je započela tako što su njih dvoje saopštili da će se povući iz kraljevske porodice i preseliti u SAD.

Umesto toga, Megan objašnjava da su odlučili da angažuju „nekoliko prijatelja i mnogo drugih ljudi" kojima se „divimo i razmeniti sa njima mišljenja o tome što su naučili od 2020."

Prince Harry and Sir Elton John
Getty Images
Elton Džon kaže da je 2020. bila najgora godina otkad pamti

Prvi gost, Elton Džon je opisao 2020. godinu kao „najgoru godinu koju pamti", ali kaže i da se nada, kada prođe pandemija „da smo postali bolji ljudi - i nadam se izlečenju".

Američki glumac Tajler Peri govori o spremanju hrane za 5.000 siromašnih porodica, dok kuvar Hoze Andres takođe raspravlja o distribuciji obroka u SAD tokom pandemije.

Među ostalim gostima su 17-godišnja aktivistkinja Kristina Ejden, guru alternativnog zdravstva Dipak Čopra, američka političarka Stejsi Abrams i britanski umetnik Džordž Pesnik (George the Poet).

Snaga saradnje

Princ Hari i Megan nisu ih intervjuisali, već su tražili od gostiju da se snime kako bi izbegli ono što vojvoda opisuje kao „neugodan ples video ćaskanja".

Megan kaže da su njihovi odgovori sadržali jedno - moć saradnje.

Ona dodaje: „Tama ne može da istera tamu. Samo svetlost to može."

Princ Hari kaže da želi da prenese lekciju iz 2020. „o tome koliko je važno brinuti jedni o drugima i koliko su značajne naše veze, čak i kada su fizički nemoguće".

Arčijev naglasak

Jednogodišnji sin harija i Megan, Arči, takođe se pojavljuje u podkastu, završavajući polusatnu epizodu poželevši slušaocima srećnu Novu godinu sa blagim američkim naglaskom.

Kada su Hari i Megan objavili nameru da se povuku iz kraljevske porodice, rekli su da će raditi na tome da postanu „finansijski nezavisni".

Ugovor sa Spotifajem je usledio posle dogovora sa Netfliksom o snimanju niza dokumentarnih filmova, doku-serija, igranih filmova, scenarističkih emisija i dečjeg programa.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: