Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:52, 19. 10. 2020.

| BBC News na srpskom

Predsednički izbori u Americi 2020: Odbrojavanje počinje - još samo 15 dana

Autor: BBC News na srpskom

Do predsedničkih izbora u Americi ostalo je još 15 dana, a ovo je pregled najzanimljivijih stvari koje su do sada obeležile predizbornu trku.

Veliki broj ljudi nije poslušao savete lekara za držanje fizičke distance, a avionskih hangari su bili puni pristalica predsednika Donalda Trampa u četiri različite savezne države u kojima je održao mitinge.

A bilo je mimova na društvenoj mreži TikTok koji su izazvali brojne reakcije.


Vesti u četiri rečenice

1. Donald Tramp je za dva dana vikenda obišao četiri države, a u ponedeljak će na taj spisak dodati još dva mesta u Arizone - tu mora da pridobije latino glasače.

2. Džo Bajden je imao nešto mirniji vikend, putovao je sa unukom Finigan u Severnu Karolinu, jednu od ključnih država u kojoj trijumf nagoveštava i konačnu pobedu na izborima.

3. Posle Tejlor Svift, i Dvejn „Stena" Džonson i Kardi B pružili su podršku Bajdenu, dok su na Trampa podržali Kid Rok i Džon Vojt i sve to je, naravno, izazvalo reakcije na društvenim mrežama.

4. Sa društvene mreže TikTok uklonjeni su snimci na kojima se predsednik Tramp naziva „besnim Čito čipsom" i „narandžastim prokeljom", pošto je BBC istraga utvrdila da su influenseri koji su ih postavili dobili novac od marketinške kompanije.


Novi dan, nova država, dve ili tri za predsednika. Tramp zaostaje za Bajdenom u istraživanjima javnog mnjenja ali i po količini novca skupljenoj u kampanji, ali i dalje je u u stanju da okupi „široke narodne mase".

Kao na fotografijama ispod.

Korišćenje mase u borbi protiv anketa - panoramski pogled na „more" crvenih kačketa sa porukom Trampove kampanje.

Njegov sin Erik je na Tviteru objavio fotogafiju sa skupa u Džordžiji sa porukom da istraživanja javnog mnjenja ne pokazuju pravu stanje stvari.

US voters
Getty Images

Sve je u energiji: I Tramp i njegove pristalice veoma se uzbude na mitinzima u situacijama kad on uzvikuje parole, a onih ih ponavljaju.

A pristalice aktuelnog predsednika nastavile su da se u priličnom broju pojavljuju na skupovima, uprkos upozorenjima lekara da je to rizično u vreme pandemije.

Rally at Janesville Wisconsin
Reuters

Ali entuzijazam na mitinzima na kraju možda ipak neće napraviti razliku u rezultatima glasanja.


Proročanstvo: „U 4.30 Gospod mi se obratio"

Jedan od najupečatljivijih događaja prošlog vikenda bila je nedeljna misa u Međunarodnoj crkvi u Las Vegasu.

„U 4.30 Gospod mi se obratio i rekao: 'Daću vašem predsedniku drugi dah'", rekla je sveštenica Denis Gule aludirajući na dijagnozu za korona virus.

Ona je dodala i da će Tramp pobediti na izborima.

Među glasačima evangelistima Tramp i dalje ima ubedljivu prednost, o čemu svedoči i poslednje objavljeno istraživanje.

To je zato što se Tramp bavio pitanjima koja su važna za ovu versku zajednicu, poput imenovanja konzervativnih sudija u američki Vrhovni sud.


Pogledajte video o tome kako Tramp i Bajden pokušavaju da pridobiju glasove religioznih birača


Pratite nas na Fejsbuku i . Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Kamena slova za kameno doba!

Zoki Medijana Čitalac

Tekst: Kružni tok u Panteleju dobio kamena slova kojima piše "NIŠ"

Pronađite nas na: