Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 25. 10. 2011.

Debata: Pro bono koncept u Srbiji

gradjanske inicijative

Građanske inicijative (GI) vas pozivaju na javnu debatu „Pro bono koncepta u Srbiji“ koja će se održati u petak,28.oktobra 2011. godine u sali Medija centra Niš od 12 do 14 časova. Cilj debate je promocija pro bono koncepta u Srbiji kroz predstavljanje rada pro bono kancelarije GI i pro bono advokatske mreže. Uvodničari debate biće Dejana Mitev, Građanske inicijative, Dragan Popović, koordinator pro bono kancelarije i Mira Vučetić Pršić, advokatska kancelarija Lazarević-Pršić.

Pro bono mreža u Srbiji je mreža advokata i advokatskih kancelarija okupljena oko pro bono kancelarije GI koja pruža besplatne pravne usluge u izabranim slučajevima udruženjima građana, fondacijama i zadužbinama u Srbiji (u daljem tekstu organizacije civilnog društva).

Pro bono kancelarija GI je servis koji spaja advokate koji pružaju pro bono usluge i korisnike ovih usluga. Osnovana je radi promovisanja koncepta pružanja pro bono usluga organizacijama civilnog društva u Srbiji od strane advokata i organizovanja pro bono mreže.

Cilj pružanja pro bono usluga je pomoć i podrška građanima organizovanim u organizacije civilnog društva radi ostvarenja javnog interesa kroz unapređenje lokalne zajednice, pomoć marginalizovanim grupama i promociju principa demokratskog i građanskog društva.

Mreža će se u svom radu oslanjati na uporedna iskustva iz država koje imaju razvijenu praksu pružanja pro bono usluga organizacijama civilnog društva. Uz pomoć pro bono kancelarije GI biće uspostavljena tesna saradnja sa pro bono kancelarijama u drugim državama radi razmene iskustava i učenja na dobrim i lošim primerima.

Pro bono kancelarija GI i pro bono mreža pozivaju sve advokate i advokatske kancelarije u Srbiji da se pridruže mreži i uključe se u pružanje pro bono usluga u skladu sa svojim kapacitetima i interesovanjima. Svi koji deo radnog vremena odvoje u svrhu volonterskog rada u javnom interesu pomažu razvoj društva, unapređuju sopstvena znanja i veštine i čine od Srbije bolje mesto za život.

Za više informacija možete se obratiti koordinatoru pro bono kancelarije Draganu Popoviću na e-mail[email protected] i PR-u GI Jeleni Ožegović na e-mail [email protected], a prisustvo možete potvrditi e-mail-om na [email protected] ili na telefon 018 526 972 do srede, 26.oktobra 2011.

Podeli sa prijateljima
Pronađite nas na: