Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 31. 1. 2011.

Poziv za finansiranje projekata

                                   Program evropskog partnerstva sa opštinama – PROGRES

                   Prvi poziv za podnošenje predloga opštinskih infrastrukturnih projekata


Evropsko partnerstvo sa opštinama – PROGRES je zajednički program Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Srbije, vredan 17,5 miliona evra, koji ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. 

Poziv se objavljuje u okviru aktivnosti programa koja je ustanovljena da podrži male opštinske infrastrukturne projekte koji su u funkciji poboljšanja života građana.

Pravo učešća

Za sredstva iz prvog poziva, kao nosioci predloga, mogu da se prijave opštine koje su uključene u PROGRES: Ivanjica, Nova Varoš, Novi Pazar, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica, Tutin, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Prokuplje, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Leskovac, Medveđa, Crna Trava, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Vranje, Preševo, Surdulica i Trgovište.

Opšti uslovi

Sredstva će biti dodeljena projektima koji budu izabrani za najbolje. Maksimalan dodeljen iznos po projektu može biti 100.000 evra a minimalni 20.000 evra. Projekti će morati da budu sprovedeni u roku od maksimalno dvanaest meseci, u periodu od 1. Juna 2011 do 1. juna 2012. Evropska unija i Vlada Švajcarske, opredelile su 1.000.000 evra za ovaj poziv.

Prijavna i druga dokumenta, sa detaljnim uputstvom i kriterijumima za podnošenje predloga, kao i sve druge potrebne informacije, možete preuzeti sa: www.undp.org.rs/tenders ili http://progresprogram.org/.

Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 28.februar 2011. Predloge dostaviti na adresu PROGRES, Timočka 4, 18400.

Podeli sa prijateljima
Pronađite nas na: