Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Burna debata o zdravstvu - školuje li Srbija lekare za Nemačku, imaju li gde da rade ako ostanu

Ko će da nas leči i da li mladi studiraju u Srbiji da bi radili u Nemačkoj -neka su od pitanja za stručnjake u debati NKD-a i Južnih vesti, ali je debata protekla uz manje odgovora, a više uz burne rasprave direktora niškog Kliničkog centra i predstavnika Sindikata lekara i farmaceuta. Građani su ipak mogli da čuju da između 700 i 900 lekara godišnje traži posao van zemlje i dve teorije stručnjaka - država nema odgovor na sve veće migracije medicinara, ali i onu da je previše studenata medicine koji neće imati gde da rade.

  • 84358960_1595794300558327_3726047965102473216_n

    Burna debata o zdravstvu - školuje li Srbija lekare za Nemačku, imaju li gde da rade ako ostanu

    Ko će da nas leči i da li mladi studiraju u Srbiji da bi radili u Nemačkoj -neka su od pitanja za stručnjake u debati NKD-a i Južnih vesti , ali je debata protekla uz manje odgovora, a više uz burne rasprave direktora niškog Kliničkog centra i predstavnika Sindikata lekara i farmaceuta. Građani su ipak mogli da čuju da između 700 i 900 lekara godišnje traži posao van zemlje i dve teorije stručnjaka - država nema odgovor na sve veće migracije medicinara, ali i onu da je previše studenata medicine koji neće imati gde da rade.

    detaljnije
Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Stiče se pogrešan utisak da je u gradu i okolini sve "pod konac" i da nam samo taj stadion fali, pa da kažemo: "E, ovako se mož' živi..."

To što malo fali... čitalac

Tekst: Nišlije žele lepo mesto za fudbal - peticija na sajtu "Kreni-promeni"