Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 15. 6. 2012.

| Društvo

Biciklističke staze za Nišlije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
staza somborska
Obeležena staza na Somborskom Bulevaru

Kako poručuju iz Gradske kuće Nišlije bi trebalo da dobiju nove i obeležene biciklističke staze pored skoro svih glavnih Bulevara.

Na Bulevaru Nemanjića duž ograde Niš-ekspresa nalazi se neobeležena biciklistička staza za koju mnoge Nišlije koje tu prolaze svakodnevno ne znaju ni da postoji. staza na bulevaru Neobeležena staza na Bulevaru Nemanjića

To potvrđuje i činjenica da nije redak slučaj da se pešaci kreću biciklističkom stazom, a biciklisti prostorom namenjenim za pešake. staza u amsterdamu Biciklisti u Amsterdamu

U mnogim evropskim gradovima je situacija potpuno drugačija. Holandski grad Amsterdam je najpoznatiji biciklistički grad na svetu. U Amsterdamu ima oko 400 kilometara obeleženih biciklističkih staza, a bicikl u ovom gradu je i prevozno sredstvo, a ne samo vid rekreacije.

staza u mariboru Staza u Mariboru 

Svoje puteve biciklisti imaju i u Sloveniji. U ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici staze za bicikliste su obeležene crvenom bojom, a ona se proteže i preko kolovoza.

Ipak, i biciklisti u Nišu po svemi sudeći imaće razloga za radovanje, jer su staze na Somborskom Bulevaru već završene, a u planu je i izgradnja i obeležavanje staza pored skoro svih niških Bulevara.

- Iz Programa uređenja završene su staze na Somborskom Bulevaru, tu samo treba da spustimo ivičnjake na pojedinim mestima. Radiće se i staze na Bulevaru Medijana do Arheološkog parka, ali i od Arheološkog parka do naselja Broj 6 – kaže Gradski većnik Miodrag Radović.

Kako stvari stoje Nišlije će imati priliku da se pridruže milionima ljudi u svetu koji su svoja motorna vozila zamenili biciklom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Snezana Janevska

    22:08 // 11. 6. 2013.

    mislim da je ovo ekstra.samo postavila bih pitanje dali bi se neki slozili mom misljenju da se biciklisticka staza napravi i na putu-ulici Ivana Milutinovica?povecana sirina puta...

  • Pajki

    21:46 // 30. 6. 2012.

    Biće to u celom gradu staza dužine od 3km!!!
    Samo pričaju, a konkretnih rezultata nigde!
    Eto njima izgovor da mogu da kažnjavaju bicikliste kada voze koovozom. A ko će da kazni pešaka kada se šeta biciklistčkom stazom ili kada od iste naprave parking mesta ispred svoje kuće kao u Somborskoj na toj "NOVOJ" biciklističkoj stazi?!

  • Aleksandar Z

    13:23 // 19. 6. 2012.

    Vozim bicikl svakog dana , predjem i preko 20 km a nigde ne videh biciklisticku stazu koja je povezana sa drugom stazom. Od njihovih najava radova mi je muka , jer nek krenu da rade pa nek onda najavljuju.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: