Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 8. 10. 2013.

| Društvo

Čekaju obuku i primaju platu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
Komunalna-policija.jpg
Ilustracija

Iako dvadesetak komunalnih policajaca u Nišu nije prošlo neophodnu obuku, niti je zadužilo uniformu, redovno prima svoje zarade.

Od ukupno 21 policajca, 6-oro na obuku čeka skoro dve godine, dok je njih 15-oro u niškom odredu komunalne policije od početka 2013. godine. 

Vredi pomenuti i da niški odred broji ukupno 46 policajaca, pa suštinski skoro polovina njih ne radi, a prima platu.

Ipak, portparol niške komunalne policije Milan Đorđević objašnjava da kolege koje još nisu prošle obuku pomažu u skladu sa svojim mogućnostima.

- Rade, odrađuju nam jedan deo posla. Pritom se upoznaju sa odlukama, upoznaju se sa zakonima. Na terenu uočavaju neke nepravilnosti i nešto što je interesantno oni primete, pa pozovu ekipu. Recimo, kada kontrolišemo posude za odlaganje otpada. Oni prođu, primete da je neka posuda oborena, pa nas obaveste - objašnjava Đorđević.

On podseća da problem sa ljudstvom postoji od formiranja niškog odreda komunalne policije i da bi im puno značila pomoć kolega.

Međutim, i pored, kako tvrdi, skoro svakodnevnih urgencija, njihova obuka još nije zakazana.

- Obuku bi trebalo da sprovedu Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo lokalne samouprave. Mi stalno insistiramo na tome, zovemo svakog dana. Obuka traje 70 dana, a nakon toga sledi polaganje državnog ispita. Moja procena je da i kada odu na obuku, trebaće im 3 ili 4 meseca dok krenu sa radom - kaže Đorđević.

Ipak, i kada budu prošli potrebnu obuku Niš će imati 46 komunalnih policajaca, što je, prema procenama, nedovoljno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dr

    19:39 // 8. 11. 2013.

    Molimo vas da im se poveca plata,posto se zalazu vise od svojih mogucnosti-ko bi primetio oborene posude za odlaganje smeca a mozete da ih nagradite i sa jednim odlikovanjem.

  • Majka Tereza

    10:04 // 15. 10. 2013.

    A ko je sve obukao uniformu-bruka i sramota!Jednog nepismenog,neobrazovanog,koji na pragu pedesete na brzaka zavrsi neke sumnjive skole,i eto sad je komunalac!Strasno!

  • dr jakov Zlatar

    12:28 // 14. 10. 2013.

    Veze vi nemate.Očigledno da ste neuspešni ljudi.Prvo komunalna policija postoji svuda u svetu.To je policija, u smislu gradska policija a ne za komunalne delatnostti.

    • joka

      19:49 // 8. 11. 2013.

      U svetu postoji mnogo sto sta,a nama ako samo hvali komunalna policija-blago nama bas smo srecni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: